Nerazzurri

A bajnokság legjobb csatára a liga legjobb védelme ellen

2018. november 03. 12:33 - Blazious

Jó, az egyik fele erős túlzás, de kellett valami clickbait cím. A tény viszont, hogy ma délután a góllövő listát 9 góllal vezető lengyel Piatek vezérletével felálló Genoát fogadja a 10 forduló alatt a legkevesebb, mindössze 6 gólt kapó Inter védelem. 

377803-900.jpgSkriniar támogatja Icardit a tegnapi edzésen, hogy könnyebben tudjon ollózni           Fotó: Inter.it

 

Nehéz időszakon vagyunk túl, a Milan elleni derbi, a barcelonai túra és a Lazio elleni rangadó, minden bizonnyal sokat kivett a csapatból, de nem lehetünk elégedetlenek, hiszen a 3 meccs alatt szerzett 6 pont talán több is, mint amit remélni mertünk.

És csak ezután jön a neheze: kedden Barcelona, hétvégén Atalanta, majd sorban a talán könnyebbnek ígérkező Frosinone, és a piszok nehéz november-decemberi haláltúra a Tottenham, a Roma és a Juventus vendégeként, mielőtt talán döntő meccsen fogadnánk a PSV-t idehaza. Nem lesz egyszerű sorozat, ennek ellenére a mai meccset sem szabad félvállról venni. 

Ilyen terhelés mellett nem csoda, ha Spalletti kicsit rotálja a csapatot (szerencsére az elmúlt évekhez képest erre  lehetősége is van), így kerülhetett be a Lazio ellen – Borja, Martinez és Keita helyett nevető negyedikként – a már majdnem elfeledett Joao Mario. Mivel Nainggolan bevetése még kockázatos lenne, a portugál akár ma is csapatba kerülhet, és mivel a rómaiak ellen nem vallott szégyent, talán jobb opciót is jelent Borja Valerónál. A spanyol  hasznosabb lehet csereként, amikor a maradék 30 percben már nem kell tartalékolnia az erejét.
A mesteren kívül valószínűleg már mindenki lemondott arról, hogy valaha is újra kék-feketében láthatja a portugált, de tavaly januárban Brozovicot is páros lábbal rúgtuk volna ki mindannyian, Ausiliót is beleértve. Vajon Spalletti képes lesz valami hasonlóra vele is, vagy Lazarovic feltámasztása egyszeri csoda volt?

377811-900.jpgJoao Mario méri fel Ninja állapotát, hátha lesz esélye megint játszani a helyén     Fotó: Inter.it

A bal oldalon elképzelhető, hogy Dalbert is bizonyíthatja, hogy a szerződéshosszabbítása mögött nem csak gazdasági okok húzódtak meg, és a Cagliari után megint letehet az asztalra egy tisztességes produkciót az utóbbi meccseken eléggé pocsék formában játszó Asamoah helyén. 

A De Vrij - Miranda - Skriniar hármasból szerencsére csukott szemmel is rábökhet kettőre a mester, bár ma jó eséllyel a szlovák maradhat ki. Lautaro is a kezdőben találhatja magát, kérdés, hogy az első olasz bajnoki találatát épp a Genoa ellen szerző Icardi mellett vagy helyett. Szó lehet még Vecino pihentetéséről is. A csapatba kerülhet még D'Ambrosio, Gadliardini, Candreva, és Keita, kérdés, egyszerre hány embert mer rotálni Spalletti a meccsen. 

Biztos pontnak szinte csak a két húzóemberünk számít, nehéz elképzelni, hogy idén nélkülük fusson ki a csapat. Egy kis adalék kettejük teljesítményéhez: 

Brozovic eddig 775 passzt jegyez az idei évben, többet, mint bárki más a bajnokságban. Emellett ő futja meccsenként a legtöbbet azok közül, akik legalább 5 meccsen játszottak, átlagban 11,92 km-t. (Ezen a listán Biglia a második, Nagy Ádám a harmadik, Vecino 11,53 km-rel a kilencedik.) 

Handanovic pedig 82%-os védési hatékonyságával szintén vezeti az ide tartozó rangsort, és az ideigazolása óta lejátszott 238 bajnoki meccsből mindössze 9-et hagyott ki. 

45214494_2441744609186366_7866521903031123968_n_1.jpgForrás: SkySport

 A statisztika egyébként minket támogat, a két csapat elmúlt 10 összecsapásán mindig a hazai csapat nyert, jó lenne ha ez a sorozat majd a visszavágón szakadna meg. A legutóbbi 12 Genoa elleni hazai meccsünkből 9-et nyertünk, 3 döntetlen mellett, tehát a piros-kékek nem igazán nyerni járnak a Meazzába. Ha már sorozatokról beszélünk: 6 egymás utáni bajnokinkat is megnyertük, köztük 3 hazai meccset. Előbbire januárban volt utoljára példa, arra pedig legutóbb 2017 októberében került sor, hogy zsinórban 4 hazai bajnokit nyerjünk. Halkan jegyzem meg, hogy ahhoz képest, hogy második helyen állunk a tabellán, 4 ponttal és 4 góllal kevesebbünk van, mint tavaly a 10. forduló után. Spalletti egyébként mindhárom korábbi találkozóját megnyerte Ivica Juric ellen.

seasonal.bmp

Forrás: WhoScored.com

Ami az ellenfelet illeti, annak ellenére, hogy 11. helyen áll a Genoa Cricket and Football Club (gondoltad volna, hogy angolok alapították?), eddig két emberük is kiemelkedik a csapatból: a WhoScored osztályzatai alapján Criscito és Piatek is benne van a szezon válogatottjában az eddig lejátszott 10 forduló alapján. 

A Genoában a védelem bal széléről középre kerülő olasz egyébként másodvirágzását éli (volt neki első?), Mancini egyik kedvenceként a nemzeti csapatba is visszatalált. A jó hír viszont, hogy szerencsésen kisárgázta magát ellenünk, a hiánya pedig komoly gondokat okozhat az ellenfélnél.

Nyilván kulcsfontosságú lesz az élete sorozatát futó Piatek megállítása. Ha már elmondása szerint gyerekként Ronaldo (az eredeti és egyetlen) posztereivel volt tele a szobája, és kedvenc csapata a triplázó Inter volt, reméljük, hogy nem akar elszomorítani minket ma a lengyel. Érdemes figyelni a csatártársára is, a mindössze 20 éves eleféntcsontparti Kouamé is jól játszik idén, 1 gól és 3 gólpassz van a neve mellett, valamint meccsenként 4,5 légipárbajt nyer meg. 


Számos régi ismerőssel is találkozhatunk az ellenfélnél:

Goran Pandevet senkinek sem kell bemutatnunk: 47 bajnoki meccsen 5 gólt lőtt az Inter játékosaként, ellenünk  pedig a Genoában az utolsó 3 meccsen 2 találatot is jegyzett.

Érdemes figyelni a 21 éves Ionit Radut a kapuban. A fiatal román hálóőrt idény végén kötelező opcióval biztosan megveszi a Genoa, viszont két évig még visszavásárolhatjuk. Radu egyébként bemutatkozott nálunk, nem sokkal a 19. születésnapja előtt, 2016 májusában az utolsó, Sassuolo ellen 3-1-re elvesztett meccsen 18 percet kapott Carizzo cseréjeként. A Milan ellen pedig a remek teljesítményét egy potyával koronázta meg hétközben. 

A brazil-olasz Daniel Bessa nem lépett pályára az Interben, noha alapembere volt a 2012-ben ifjúsági bl-t nyerő Stramaccioni-féle csapatnak. Az ex-primavera edző talán lehetőséget adott volna neki, ha az elkövetkező időszakot nem lett volna kénytelen kihagyni a folyamatos sérülései miatt. Így csak kölcsönben bizonyíthatott volna, de a Vicenzában, Olhanensében és a Sparta Rotterdamban összesen 11 meccset kapott 2013 januárjától 2014 júniusáig. A sérüléseiből felépülve a következő években viszont komoly szerepet kapott több másodosztályú csapatban is, a Bolognában 27, a Comóban 36, a Veronában 41 meccsen szerepelt, utóbbi csapat kötelező opcióval vitte 1,2 millió euró körüli összegért 2017 januárjában. A Genoában jelenleg innen van kölcsönben. Ha másért nem, csak azért megérte kinevelni, mert két hete a Juventus ellen ő szerezte a csapata egyenlítő találatát az 1-1-re végződő mérkőzésen.

Ismerős lehet még az argentin Lisandro Lopez is, aki tavaly kölcsönben egy meccset játszott nálunk, a Genoában idén ugyancsak kölcsönben még ennyi se jutott neki. (Azért nagy fogás volt egy olyan középhátvéddel stabilizálni a védelmünket januárban, aki a Genoába se fér be.)

Tőlünk egyébként Ranocchia és Vrsaljko húzhatta magára a piros-kék mezt korábban. 

radu_inter.jpgRadunak volt kitől tanulnia az Inter edzésein                                   Fotó: CalcioMercato.com


A kezdőt tegnap még öt különböző oldal ötféleképpen szellőztette meg, tehát külön tippversenyt lehetne indítani arról, hogy mi jár Spalletti fejében. Handanovic helye biztos, a többieké kérdéses. 

Egy lehetséges variáció: Handanovic - D'Ambrosio - De Vrij - Miranda - Dalbert - Brozovic - Gagliardini - Candreva - Joao Mario - Keita - Lautaro

Ez lesz az első tippelésem, mivel híresen jó tippmixes vagyok, nem igazán ajánlom, hogy bárki is ezt tegye meg: 3-1-re nyerünk. Candreva eddigi 37 Genoa elleni találkozóján nem tudott a kapuba találni, úgyhogy ma megteszi.

Update!
Hivatalos kezdőcsapat:

45347903_2157178057665655_9009640127604981760_n.jpg

 

 

komment
süti beállítások módosítása