Nerazzurri

Főzni azzal, ami van

2019. március 09. 20:52 - Rolkó_

franin.jpgÚgy néz ki, az elkövetkező heteknek gyakorlatilag ilyesmi lesz a jelmondata, lévén a lehetőségek tárháza, nos... nem túl bő. A meccsek pedig ugye csak jönnek, jönnek és jönnek, mi pedig már azt sem tudjuk, minek és hogyan szurkoljunk. Szóval csak a szokásos Interista lét.

 

Csütörtök előtt a hét legfontosabb történése most az volt, hogy a keret egyetlen igazán jó formába lendült játékosa (Nainggolan) megsérült, szűkítvén az ilyen téren egyébként is csehül álló csapat támadópotenciálját. Igen-igen, már elhittük, hogy ezt a tavaszt esetleg, talán végigfutballozhatja az elvárt szinten, ilyenkor pedig rendszerint érkezik a pofára esés kék-fekete módra. Az öntökönlövések mellett azért ezek is igen bosszantó dolgok, és mit tud tenni az egyszeri szurkoló?! Maximum felrobban dühében, hogy a következmények hatására már a lesajnált városi rivális is szeretett együttese elé került.

Ilyen előzmények után kellett lejátszani a frankfurti odavágót egy olyan német gárda ellen, amely eddig ebben a szezonban minden fronton igen komoly erőt mutatott. Ezért is volt igen furcsa az első félidő összképe: a statisztika és a pályán zajló események alapján ez simán lehetett volna nagyjából két gólos előny is szünetre - még ha nyilvánvaló is, egy lőtt gól után nem feltétlen ugyanolyan mederben folynak tovább az események. Egy szó mint száz: meglepően jó lehetőségei voltak Politanoéknak (részint saját érdemből, részint hazai hibák miatt), az utolsó megmozdulások azonban rendre nem sikerültek, abszolút hiányzott az élesség az elöl lévőkből sajnos. Jellemző volt, hogy néhány ígéretes szituációból helyzetig sem sikerült eljutni, illetve a büntető is el lett baltázva, így lefújáskor joggal tépelődhettünk.

Nem úgy a második játékrész után... Főleg Borja kalkulálható fáradása és Perisic sérülése után (a 40 éves megyeegyes focistaként mozgó Candrevával) még statikusabbak, még kevésbé ötletdúsak lettek a támadások, ehhez jött a szomorú tény, hogy Politano és Martínez sem voltak képesek értelmesen lekezelni a labdát. A védekezés úgy ahogy rendben volt, de talán nem is kellene a hátsó régiótól elvenni semmiféle érdemet, ugyanis rohadt nehéz úgy állni a rohamokat, hogy közben 5-10 másodpercre sem sikerül értelmes labdabirtoklást abszolválni. Bár nem volt brutális nyomás (a Frankfurt sem fogott ki jó napot), azért kisebb csoda, hogy sikerült ezt megúszni kapott gól nélkül, és ezzel egy korrekt eredményt elérni a visszavágó előtt.

 

ht-inter-pay-the-penalty-in-frankfurt.jpg

Vajon ennek végül mekkora lesz az ára?

 

A mezőny legjobbja de Vrij volt, de mellette meg lehetett dicsérni Asamoah-t,Skriniart és Handanovicot is. Még Brozovicnak (az elcseszett büntető ellenére) és Borjának voltak pozitív pillanatai, a többieket viszont inkább negatív irányban lehet "kiemelni" sajnos. Vecino példának okáért 57%-kal passzolt. 57-tel. ÖT-VEN-HÉT-TEL. És akkor csodálkoznak az emberek, hogy hitvány az Inter futballja, amikor az uruguayival együtt a pályán lévők több mint fele nem üti meg az általunk óhajtott szintet. Hát nem, semmi elképesztő nincs abban, ami mostanság zajlik, a szeptember végi-októberi állapotokhoz képest majdnem minden romokban van, minden egyes sérülés érzékeny pont most, jövő hétre lesznek eltiltottak is, ergo a 0:0 ellenére is óriási dolog lenne ebből a párharcból továbbjutni.

De előtte itt lesz még nekünk egy vasárnapi must win 90 perc is. Tudjátok, olyan, amit pár éve előszeretettel lúzerkedik el az aktuális Internazionale. Jó lenne valamiféle pihentetés, mert ez a kulcsfontosságú kvalitásokat nélkülöző állomány most teljesen elkészültnek látszik fejben, frissességnek szinte nyoma sincs, hol ezért, hol azért. Nem feltétlen tud az jól elsülni, ha a fél kezdőt lecseréli a mester, de Dalbert, Cédric, Miranda, Gagliardini és Joao Mário játszatása mindenképp indokolt lenne, ahogy Eddy Salcedo is bemutatkozhatna a SPAL ellen (nem fog, keretben sincs, viszont Perisic igen).
Lehetne itt írni formáról, az ellenfél futballistáiról vagy ilyesmi, de felesleges: bármi áron, de össze kell kaparni ezt a három pontot, aztán... Menni tovább az erőltetett menettel.

Várható kezdő a Sky szerint: Handanovic - Dalbert, de Vrij, Miranda, Cédric - Gagliardini, Brozovic, Joao Mário - Politano, Martínez, Candreva. Finoman szólva is van benne hibapont, de egyszerűen nem lehet mit tenni, és ez az, ami miatt elsősorban nem edzőkérdés (Spalletti hibái ellenére) ez a szereplés.

A Digi Sport 1 élőben közvetít, a kezdési időpont 15:00.

komment
süti beállítások módosítása