Nerazzurri

Kínlódásra felkészülni

2019. február 03. 14:20 - bimre_

inter-bologna_1.jpg

Sikerült pont ugyanannyi ponttal indítani a tavaszi félévet, mint az őszit, ami pontosan ugyanolyan kiborulást okozott mindenkinél és mindenhol, mint augusztus végén. Nehéz is lenne tagadni, hogy lassan a fejünk fölött hullámzik a fostenger, de még csak február eleje van, szóval lehet ez még sokkal rosszabb is.

Számomra továbbra is teljes rejtély, hogy mégis mi a radai rosseb okozhatott ilyen szintű káoszt a klubnál egy olyan időszakban, amikor az égvilágon semmi nem indokolja. De ha már beleástuk magunkat nyakig, akkor el kell kezdeni odébb lapátolni a végterméket. Erre alapesetben kevés kellemesebb csapat létezik, mint az idei Bologna, viszont nekik sikerült pont most edzőt cserélni, Inzaghit Mihajlovic váltotta (cseberből vederbe?), ami önmagában teszi trükkössé a meccset.

De ez a kisebbik gond, a nagyobbik az, hogy mi gyalázatos rosszak vagyunk. Egy dolog, hogy háromszor 90 perc alatt nem sikerült gólt rúgni, az viszont sokkal rosszabb, hogy szinte normális támadás nélkül tudtuk le ezt 270 percet. A problémák nem új keletűek, sokszor, sok helyen megénekeltük. Nincs jól összerakva a keret, a középpályánkon fájóan kevés a kreativitás, kevés az ütközés és nincs rendesen megszervezve sem a védekezésből támadásba, sem a támadásból védekezésbe rendeződés.

Erre jön rá, hogy a hátsó alakzatot leszámítva nem tudunk ma pályára tenni egy igazán jó formában lévő játékost sem. Keita nincs nevezve, mert továbbra is sérült (a Parma ellen már nagyon kellene jövő hétre), Politano két meccsre tiltatta el magát múlt héten Torinóban... és ennyi. Ennyi lenne a jó formában lévő játékosok felsorolása. Helyettük visszatérünk az előző idényhez, minden bizonnyal Candreva és Perisic fog rohamozni a szélen. Igen, az a Candreva, akinek 1 méterről nem sikerült eltalálni az üres kaput csütörtökön, illetve a Londonról álmodozó Perisic.

perko.jpg

Te maradsz szépen a seggeden

A horváthoz annyi hozzáfűzni valóm van, hogy elképesztő, mekkora patkány. Négy nappal a mercato előtt benyögni, hogy ő menne, mert van egy ajánlat Arsenaltól? Mégis mi a pék faszát gondolt? Kulcsjátékosként úgy gondolta, hogy ilyet meg lehet csinálni? Ő szépen dobbant a PL-be, mi meg oldjuk meg, ki nem szarja le? Gigaszerencséje, hogy nem lesz bent a Nord a stadionban, mert olyat kapna, amit megérdemel. Marottának és Ausiliónak jár a pacsi, hogy offolták a bizniszt, itt az ideje, hogy mindenki felfogja, hol a helye a klubnál. Perisicnek speciel a seggén és kezdjen el a duzzogás helyett arra koncentrálni, hogy valamit visszanyerjen a formájából.

Nem számíthatunk ma sem sziporkázó játékra, sem pedig sima győzelemre, de nem is ez a legfontosabb most. Most csak az számít, hogy valahogy, bárhogy megnyerjük a meccset (hányadszorra kell leírni ezt az elmúlt 7-8 évben?). El kell kezdeni felfelé lépegetni, nehogy belekerüljünk abba a 4-6 csapatos verekedésbe, ami a negyedik helyért kialakulóban van.

Internazionale-Bologna, 18.00, TV: Digisport1

Probabili formazioni:

probabili_8.jpg

komment
süti beállítások módosítása