Nerazzurri

Zebracsíkos összeesküvés, közösségi alapelvek, meg valamilyen meccs

2018. december 30. 13:15 - Blazious

Állítólag volt tegnap valamilyen Empoli-Inter meccs, de a csapat pont annyira vette komolyan, mint én az összefoglalóírást a mérkőzésről: nem nagyon. Ellenben nemrég megtörtént a blog történetének legnagyobb botránya, amiről eddig nem sok szó esett, ezért inkább pörgessük vissza az idő kerekét december közepére, amikor a Facebook felfüggesztette a blog posztjait a közösségi alapelvek megszegése miatt. (A bejegyzés nyomokban meccsértékelőt is tartalmaz.)

49038946_2134803596540702_6958100375345823744_n.jpg

Forrás: Inter.it

 

Az eset az Udinese meccs közben-után történt, így arról a meccsről végül elemzés sem készült. Csoda, hogy a Chievo elleni meccsre teljesen összezavarodott a csapat? Durván aggódhattak a srácok, hogy akkor most honnan fognak értesülni arról, hogy kivel voltunk elégedettek az Udinese ellen, vagy hogy ki fog játszani a Chievo meccsen. Nyilván voltak rutinosabbak, például Handanovic tudta, hogy létezett élet és a blog a Face előtt is, úgyhogy ő így is megtalálta, de szerencsétlen Keita, aki a Facebook - Instagram - Snapchat háromszögben nőtt fel, totál összezuhanhatott. Spalletti sem tudta, hogyan rakja össze a csapatot, vagy hogy milyen taktikával küldje fel a fiúkat a blog tanácsai nélkül, össze is jött egy csúnya iksz a veronaiakkal az év egyik legrosszabb meccsén. 

Véletlen lenne, hogy a blog eltűnése pont akkor történt, amikor a Juventus újabb beadványát is elutasították a calciopoli felülvizsgálatára? Aligha. Véletlen lenne, hogy pont a másik zebramezes csapat elleni meccs után meszelték el a blogot? Kétlem. Véletlen lenne, hogy pont a Juve meccsértékelőmről jött az üzenet, hogy nem felel meg a közösségi alapelveknek? Ez számomra már elég bizonyíték, hogy itt bizony összeesküvés történt, a csapat magától soha nem omlana össze így december-január környékén. Bizony, a Juve már a Facebook-bírókat is megvette!

Természetesen nem hagytuk annyiban a dolgot, kikértük a VAR-t, és megállapították, hogy tévedtek. (Közben a Juvénak még befújtak egy tizenegyest a mi meccsünk videófelvételei alapján is.)

"Elnézést kérünk a tévedésért. Újra megvizsgáltuk a bejegyzésedet, és azt állapítottuk meg, hogy megfelel a közösségi alapelveinknek."

Na de a 4 napos bevételkiesésemet ki fizeti meg? Arról nem is beszélve, hogy a Chievo elleni 2 elvesztett pontot már sosem kapjuk vissza!

(Közben az Empoli - Inter első félideje annyi érdekességet tartogatott, hogy háromszor legépelhettem ezt. Kurva felesleges volt ezért a meccsért felkelni hajnali fél 3-kor másnaposan.)

Bosszúból most az összes közösségi alapelvet finoman megsértjük, hogy utólag indokolt legyen a 4 napos eltiltásunk. 

 

I. Erőszak és bűncselekmények

"Tiltjuk az erőszakos bűncselekmények, lopások és/vagy csalások népszerűsítését és nyilvános megjelenítését, ugyanis nem kívánjuk elnézni az ilyen tevékenységeket, és az esetleges utánzás lehetőségét is figyelembe kell vennünk."

screen-luciano-moggi-2.png

Rögtön az első pontnál kicsit bajban vagyunk, mert a Juvénál annyiszor dicsőítették már a vastaggal kihúzott tevékenységet, hogy nem is értjük miért nem az ő oldalaikat tiltották le. Mindegy, a fenti képpel most a csalásokat szeretnénk népszerűsíteni. 

II. Biztonság

"Ne tegyél közzé az alábbiakhoz hasonló bejegyzéseket: súlyos fizikai leírás; egyének rangsorolása fizikai megjelenés vagy személyiség szerint; fizikai megfélemlítés az egyént még inkább megalázó kontextusban"

Nem azt mondom, hogy Chiellininek nagy az orra, de esőben is el tudja szívni a 100-as Marlbit.

(Ráadásul ezt valamelyik Interes oldal hozzászólásaiból loptam. Sorry. Mea Culpa. Így duplán sérti az alapelveket.)

III. Kifogásolható tartalom

"Eltávolítjuk az erőszakot magasztaló vagy mások szenvedését, illetve megalázását ünneplő tartalmakat, mivel azok a részvételtől eltántorító környezet kialakulásához vezethetnek." 

Sajna a Milan épp kezd kijönni a gödörből, pedig róluk is lehetne szó, de talán aktuálisabb ünnepelni az Arsenal megalázását, ami jó eséllyel eltántorítja a londoniakat a bl-ben való részvételtől.
(Na jó, igazából az Arsenal számomra amúgy szimpi csapat. A Liverpool szurkolók meg megint elhiszik decemberben, hogy meglesz a bajnoki cím.)

 IV. Integritás és hitelesség

"Megtévesztés: Olyan képek közzététele, amelyek valószínűleg megtévesztik a nyilvánosságot a tartalom eredetét illetően..."

Nainggolan itt például hasonlít egy focistára, az ember nem hinné, hogy amúgy rocksztár, aki minden héten turnézik és néha bekokózva benéz egy-egy Inter edzésre, mert az elnök haverja:

 49069832_2240107139372746_8704048733433626624_n.jpg

V. Szellemi tulajdon

Igazából ezt igyekszünk folyamatosan megsérteni, egy csomó képet közlünk forrás nélkül, például a fentit Nainggolanról, ami az Inter.it oldalról származik. 

 

Közben Icardi rabonázott egyet, Keita meg jól eltalálta a labdát, a meccsnek meg vége. Pont hárommal több mondat született róla, mint amennyit a játék képe megérdemelt. Következzen az eddigi "legadhocabb" jellegű értékelésem, mert totál elbambultam a meccs alatt.

Osztályzatok:

Handa: 6 Fogalmam sincs, csinált-e valamit, de nem kaptunk gólt

Vrsaljko: 6 Gólpassz

De Vrij: 6 Volt egy jó beadása, még Egri is megdicsérte, szóval biztos jó volt amúgy is

Skriniar: 6,5 Mert szeretem

Asamoah: 6 Voltak cselei is meg minden, az utóbbi időben megtalálta magát

Vecino: 5 Képes volt egy Empoli ellen is 78%-os passzpontosságot és 39 labdaérintést produkálni. Valero 97%-osan, Joao Mario 87%-osan passzolt, miközben még Politano is 78%-ot tett le szélsőként, Keita pedig 95%-ot, ami meg főleg derék.
Vecino kicsit olyan, mint Zidane: nem oda passzol, ahol a társa van, hanem oda, ahol lesz...majd valamikor a meccs  folyamán.

Brozovic: eltiltott volt, de még így is 7

Borja Valero: 6 Nagyon szépen passzolt hátrafelé, 97%-ban pontosan is

Joao Mario: 6 Remélem valaki elviszi 30 milláért, most már játszott eleget

Keita: 6,5 Inzaghizott egyet: 4-szer volt lesen, és vert egy gólt a semmiből. 

Politano: 6 Ma szürkébb volt, de még így is a legjobb szélsőnk

Icardi: 6, 32-szer ért labdába, és nem szerzett gólt, máskor 10 érintésből 2 is összejön.

Nainggolan: Rendes tőle, hogy megszakította a turnéját a meccs kedvéért
Lautaro: Ügyes, többet kell játszania
D'Ambrosio: Beállt a végére (na, nem úgy, mint Nainggolan)

Fogalmam sincs, hogy tudott valaki 10 perces összefoglalót összeállítani erről a meccsről:

komment
süti beállítások módosítása