Nerazzurri

Vicc

2018. december 23. 14:32 - bimre_

vicc.jpg

Kár, hogy nem nevetünk. Három dolog biztos az életben: a halál, az adó és az elbaszott karácsony, ha Inter szurkoló vagy. Mindegy, hogy ki az ellenfél, mindegy, hogy otthon vagy idegenben, mindegy, hogy mi épp milyen formában vagyunk. Mindig ez történik.

Nehéz mást mondani, mint hogy az ilyen idióta csapatok megérdemlik a sorsukat. A futball képes igen széles érzelmi skálán megmozgatni a szurkolókat. A negatív oldalon lehet az elkeseredettség, igazságtalanság érzése például akkor, amikor valószerűtlenül pattan meg egy lövés és vágódik a hosszúba, hogy két perccel később előnyből hátrány legyen. De a tegnapi nem ez az oldala a negatív érzelmi skálának, hanem egy másik alrésze: a düh járhatta át mindannyiunkat. Majdnem felrobbantam, mikor Pellissier - egyébként zseniális - átemelése után behullott a labda a kapuba, mert egy olyan meccset csesztünk el, ami nagyjából huszonnyolcszor volt megnyerve. És éppen ezért mindegy, hogy ez most a Chieov, az Udinese, a Bologna, a Como vagy Pro Patria ellen történik, egyszerűen megengedhetetlen és elfogadhatatlan.

Egy dolgot viszonylag az elején leszögeznek: Spallettit elő lehet venni néhány dologért az ősszel, de itt most pont felesleges. Gondolom nem ő kérte meg Mariót, hogy négy méterről véletlenül se találja el az üres kaput, mert nem illik. Ahogy nem gondolnám, hogy elhangzott volna a szünetben, hogy a 60. perc után mindenki szarhat az egészbe. Viszont azt a tizenakárhány idiótát elő lehet venni és elő is kell.

kapufa.jpg

Mi akkorát rúgtunk volna a kapufába a 91. percben, hogy nemcsak kidől, hanem kirepül a stadionból

Az a helyzet, hogy két dolgot érdemes feljegyezni velük kapcsolatban: egyrészt annyi eszük van, mint egy moszatnak, másrészt akkora arcuk lett a semmire, hogy alig fértek be a Bentegodiba.

Nincs két hete, hogy a PSV elleni egyenlítőgól után megálltak. MEGÁLLTAK, mert jó az iksz. Aztán jött persze a karma légvonalban 700 km-rel odébb. Eltelik 10 nap, és eljátsszák ugyanazt. 60. perc, 0-1, és ők akkora királyok a kihagyott 4-5 ziccer ellenére, hogy elég lesz alibizni. Nem lett.

Ti tényleg azt gondoljátok, hogy már valakik vagytok? Mit tudtok felmutatni idén ősszel? Egy csak és kizárólag saját hibából elkövetett BL-kiesést meg egy stabil harmadik helyet, ami figyelembe véve a saját és az ellenfelek helyzetét és játékerejét, nem kevesebb, de nem is több, mint ami elvárható. Lefordítva: semmi pluszt nem tettetek hozzá az égvilágon. Hogyan lehet megengedni azt, hogy lenézzetek egy Chievót? Vagy hogy _bárkit_ lenézzetek? Iszonyatosan vastag az a bőr, és csak annyit sikerült elérni, hogy _kötelező_ megverni egy Napolit 3 nap múlva. Kellemetlen, de magatoknak köszönhetitek, hogy most egy erősebb csapat ellen kell bizonyítani, hogy valamit értek.

Itt a Karácsony szentsége, nekünk mégis annyi jutott, hogy szentségeljünk megállás nélkül, illetve az állunkat keressük Nainggolan keretből való felfüggesztésére. A belga bust folyamatosan késett az edzésről, ha minden igaz, ez legalább a Napoli-meccsbe kerül neki, illetve 100 ezer euróba. Sok dobása nincs, ráadásul meglepne, ha Marotta nem keresne B-tervet gőzerővel.

Zárásként viszont csak annyit mondok: Áldott, békés ünnepeket kíván a szerkesztőség minden kedves olvasónk(még az idetévedő Juvésoknak is), szerdán 20.30-tól pedig rangadó a Partenopei ellen.

boldogkarit.jpg

komment
süti beállítások módosítása