Nerazzurri

Egy csendes hét után

2018. december 22. 12:42 - touristique

chievo-vs-inter-milan-780x405.jpg

Egy hónap után először fordult elő, hogy egy egész hét telhetett el Inter-meccs nélkül. Ezt talán két ajándékbeszerző plázatúra, sütögetés, hólapátolás között mi sem annyira bántuk, és biztosra veszem, hogy a mostanság belét kifocizó csapatunk sem fogadta rosszul a kis pihenőt. A 2018-as év lezárását jelentő három fordulót azonban hét napon belül fogják lezavarni a srácok, ennek első állomása pedig Verona, ahol az ultimate kiesőcsapat, a Chievo lesz az ellenfél. 

A sajtóban azonban a kutya nem beszélt erről a találkozóról, sokkal inkább volt téma például Icardi szerződéshosszabbítása. Tény, hogy a jelenlegi 4.5 milliós fizetés nem feltétlenül méltó egy kétszeres olasz gólkirály csapatkapitányhoz, aki idén ráadásul már egy relatíve sikeres BL bemutatkozást is elkönyvelhetett. Felesége és ügynöke, Wanda Nara joggal példálózik olyan nevekkel, mint a Maurónál sokkal többet kereső, teljesítményében azonban őt egy ideje már alulmúló Gonzalo Higuain. Teszi ezt persze elegánsnak véletlenül sem mondható módon, viszont okosan, Icardi vélt vagy valós pénzéhességének avatarjává változva. Vélhetően meglesz a megegyezés 8-9 millió euró körül, reméljük ezzel párhuzamosan viszont a kivásárlási árnak is búcsút mondhatunk. 

wanda_iacrdi_jpg_591029220.jpg

A capitanon kívül még egy kulcsember, Milan Skriniar szerződése is terítéken van, a hírek szerint vissza is dobták Marottáék első, 3 milliós ajánlatát - bevallom, megértem. A szlovák óriás hatalmas kincs, nincs más hátra, meg kell adni nekik, amit kérnek.

Örülnétek Asensionak? Esetleg  Modricnak, Ramseynek, Godínnak, MOURINHONAK? Az unatkozó újságírók ellátnak minket szellemi táplálékkal, nem is lesz ez másképp a téli átigazolási szezon végéig, ami jelenleg január 19 vagy 31. 

És akkor a meccsről:  A Chievo tényleg reménytelen, 16 forduló alatt 7 pontot szereztek, amiből a szövetség levonása miatt jelenleg néggyel rendelkezhetnek. Ez pedig pont arra elég, amire gondoltok: egy ígéretes 20. helyre, 9 pontra a kiesőzóna másik oldalán kapaszkodó Udinesétől. Minden jel arra utal, hogy ebben a szezonban jön, aminek jönnie kell, és a sárga-kékek búcsúznak a Serie A-tól, gyengécske-öregecske keretükkel együtt. Arra azonban nem mernénk megesküdni, hogy ez két matuzsálemük, Sorrentino és az Pelissier pályafutásának végét is jelenti majd. Ez a két úr bizony 40 évesen is tényező lehet a másodosztályban, vagy ha úgy hozza a sors, egy gyengébb Serie A csapatban is elfér majd. Pláne míg a sokadvirágzását élő csatár úgy vágtat végig az ellenfél térfelén, mint tette azt három hete a Lazio ellen: 

 

Újabb meccs tehát, ami elmehet akár egy ilyen jeleneten, vagy egy Birsa-bombán, nem árt tehát figyelni. Ez a meccs a kötelezők kötelezője, szigorúan tilos "elpéesvézni". 

Az Inter szokásos kezdőjét Asamoah eltiltása forgathatja fel, őt viszont nem a frissen felépülő Dalbert, hanem a balra vezérelt DD pótolhatja, Vrsaljkoé lehet így a jobb oldal. A középpályán Vecino helyett Gagliardini játszhat, és újra pályán lehet az első perctől Nainggolan. Brozovic pedig úgy néz ki, majd pihen januárban, ám Spalletti érthető módon nem akarja nélkülözni őt. Miranda sérülése miatt előfordulhat, hogy Ranocchiát is megcsodálhatjuk, de inkább ne legyen így. 

chievo_inter.jpg

A karácsonyi, rövidített eltáv miatt ma teljes fordulót rendeznek a Serie A-ban, így a srácok este hatkor lépnek pályára, középpályátlanított milánói szomszédaink Fiorentina elleni meccse után, és a Juventus-Roma rangadó-szerűség előtt. A felsorolt meccsek mindegyikét a Digi 1-en érdemes keresni. Forza Inter! 

 

komment
süti beállítások módosítása