Nerazzurri

Hatpontos BL-derbi

2018. január 21. 11:41 - bimre_

inter-roma_nyito.png

A kéthetes téli szünet után is folytatódik, kicsit pontosabban fogalmazva (végre) befejeződik a karácsony környékén kezdődött erőltetett menetünk, még pedig a Lazio melletti másik legfontosabb meccsel, ugyanis a Roma érkezik kristálytisztán BL-derbit játszani. Ahogy várható is volt, a Napoli és a Buzizebra meglógott, nekünk pedig a római csapatokkal kell öldöklő csatát vívnunk a fennmaradó 2 helyért. Olyan dologra készül egyébként kedvenc csapatunk, amire legutóbb 19 idénnyel ezelőtt, 1998-1999-ben tudott végrehajtani: oda-vissza valagba rúgnia Farkasokat.

Nehéz lenne vitatni azt, hogy mind a két csapatnak nagyon nagy szüksége volt már a pihire, a december mindkettőjüknek igencsak gyengére sikeredett. Mi legutóbb december 3-án (!) nyertünk meccset (a rendes játékidőben), azóta 3 döntetlen és két vereség a bajnokságban, a kupában pedig a Pordenone lekínlódását a Milan elleni bukta követte. Szerencsére a Roma sem virított komolyabbat: kiestek a Torino ellen otthon a kupából, szokásuknak megfelelően cumiztak a Juvénál, viszont az utolsó két, nyerhető meccsükön otthon előbb ikszeltek a Sassuoloval, majd az Atlanta már meg is csapta őket az Olimpicóban.

És pontosan itt van a mi esélyünk: ez a Roma nem jobb, mint mi. Nem csak eredményekben nem jobb, hanem - ellentétben mondjuk a Lazioval - a játékuk is pontosan ugyanolyan esetleges, mint a miénk. Amikor nyertek, általában akkor sem magabiztosan, hanem szenvedve, kis különbséggel, ennek következtében pedig bennük volt - és van is - vereség, verhetőség.

icardi_gol_1.jpg

Ilyenből ma is legalább kettő rendel

Ami viszont mellettük szól, az sajnos a középpálya közepe. EDF 3 belső középpályással játszik, ami a mi rétegzett középpályánk miatt alapvetően emberfölényt jelent - ezt kéne valahogy kiegyensúlyoznia Spallettinek - viszont a Nainggolan, Strootman, Pellegrini hármassal fizikailag nem fogja tudni felvenni a versenyt Gagliardini, Vecino és Valero. Ebből kifolyólag nem nagyon kellene erőltetni a fizikai párharcokat, hanem minél gyorsabban a támadókhoz játszott labdákra helyezni a hangsúlyt.

Komoly párharc lesz még a Kolarov vs Cancelo is, mindketten igen erősen támogatják a csatársort, amivel kapcsolatban két kérdés van: melyikük tudja jobban limitálni a másikat, illetve labdavesztés után melyik csapat tudja kihasználni a mögöttük hagyott területet.

A kezdővel kapcsolatban van jó és kevésbé jó hír is: Miranda nagyjából felépült, és várhatóan az első perctől pályán lesz, míg D'Ambrosio viszont még nem teljesen egészséges, így jó eséllyel Santon kezd a bal oldalon. Az újak közül Lisandro Lopeznek szerencsére csak a padról kell figylenie, Rafinha meg pedig max Zhang Jr és Zanetti között foglalhat helyet a VIP-ben, ha egyáltalán.

A meccs pikantériájához mindenképpen hozzátartozik, hogy akár Dzeko utolsó meccse is lehet, ami alapjaiban befolyásolhatja a vendégek csapaton belül hangulatát (eladni a kezdő centert télen? az azért erősen WTF), de ott van Nainggolan ügye is a szilveszteri buliról, ezek mind-mind erősíthetik a mi pozíciónkat, illetve ők gyengíthetik.

Bár ma este semmi nem fog eldőlni a BL-szempontjából, de mentálisan nagyon nem mindegy, hogy képesek vagyunk-e  megnyerni egy ilyen kulcsmeccset, mintegy magunknak is bizonyítva, hogy a december csak kisiklás volt és megütjük a BL-minimum szintjét.

Internazionale-Roma, 20.45, TV: DigiSport 1

Probabili formazioni:

probabili_inter-roma.jpg

komment
süti beállítások módosítása