Nerazzurri

Mikor, ha nem most?!

2019. október 06. 14:15 - Rolkó_

brozuidi.jpgCsak azért nem írhatjuk, hogy az utóbbi évek legfontosabb Derby d'Italiája következik, mert jelenleg a 7. fordulónál járunk, és tavasszal lesz egy (remélhetőleg komoly téttel bíró) visszavágó. Tömött Meazza, szurkolói meccsláz, feszültség, a tabellán egymáshoz közel álló csapatok: a Madonninával ellentétben most minden együtt fog állni a valódi rangadóhoz. Egy Juventus elleni fellépés mindig különleges,  így nyilván dukál az alkalomhoz illő beharangozó.

 

Öt, számunkra érdekes kérdést találtunk ki, amiről a már sokszor látott módon egyenként fejtettük ki a véleményünket - körbejárva nagyjából az előzetes dolgokat.

 

1.: Elfogadhatónak tartanád -e a döntetlent?

bimre_:  A meccs akakulásától függ, de ha az a kérdés, hogy aláírnám-e, akkor egyértelműen nem. Itt az ideje, hogy történjen valami. Nem azt mondom, hogy most vagy soha, mert nagyon nem, de _most_ van valós esély.

BlaziousOlyan ritka, hogy tényleg jó eséllyel megyünk a Juve ellen, a mostani most ilyen. Bár a Barcelona elleni meccs sokat kivehetett a játékosokból, míg a Juve viszonylag könnyen verte a Leverkusent, azért a bajnoki formát tekintve kicsit jobban nézünk ki.
A legtöbb Derby D'Italia nagyon háromesélyes, általában az X-szel elégedett voltam az elmúlt években, a mostani meccsben viszont nagyon benne van a győzelem, én most nem elégednék meg a döntetlennel, tessék ezt megnyerni!

csabinterHa a lefújás után már a sajtótájékoztatón bejelentik a kizárásukat a B-be, akkor talán.

ninogoffredoIgen, de azért csak nyerjünk.

PaulPierce34Abszolút, de hiányérzetem lenne. Nyilván tök szürreális lenne 21 ponttal állni, meg előbb-utóbb úgyis fogunk pontokat veszíteni, de még ne most. Ez a Juventus fogható, több meccsükön is csak a szerencsén múlott, hogy a döntetlent győzelemre mentették.
Ha most megvernénk őket, az egy üzenet lenne, hosszú távon is. Itt vagyunk, jövünk és már nem sokáig lesztek egyeduralkodók, legalábbis nem olyan könnyedén, mint a korábbi években.
De igen, elfogadnám a döntetlent. Hét meccs után hat győzelem, egy döntetlen? Álmodni sem mertem volna ilyen rajtról, főleg úgy, hogy már a Lazióval és Milannal is játszottunk.

Rolkó_A tabellára és a naptárra tekintve talán igen, de valamiért más motoszkál bennem: túl régóta volt már ellenük Inter-győzelem ahhoz, hogy ne merjünk kicsit nagyobbat álmodni. Pláne a csapat jelenlegi (vélt vagy valós) erejét tekintve.

touristiqueIgen, de nagyon rég éreztem, hogy valós esélyünk van nyerni.

 

2.: Hogyan lehetne megfogni ezt a Juvét ma este?

bimre_: El kell szeparálni a középpályát a támadósortól, míg nálunk a támadásból védekezésbe átállásnak zökkenőmentesnek kell lennie. Ja, és Ronaldo nem lőhet.

Blazious: Uralni kell a meccset, a középpályán a Barella - Brozovic - Sensi sor csak akkor fog működni, ha át tudjuk venni a kezdeményezést, ha engedjük, hogy a Juve irányítson, akkor viszont bajban leszünk, mert a középpályás védekezés nem annyira az erőssége a csapatnak. Bátran kell játszani, mint a Barcelona ellen, akkor nem lesz baj. És ki kell használni a lehetőségeket, 3-4 elhibázott ziccer itt nem fér bele.

csabinter: Mindenképp fontos lenne a kritikus első 15 percet átvészelni kapott gól nélkül, hogy azt követően ne kelljen futni az eredmény az után. Meg kell találni az ellenfél gyenge pontjait és azokra rájátszani. Kiemelten fontos az edző szerepe és hogy mindenki egy irányba húzzon. Jobban kell akarni a győzelmet, mint ők. Nem szeretném viszont azt látni, hogy teszem azt, fél óra elteltével már két góllal vezet az Inter, mert többen mondták már, hogy az veszélyes eredmény. Vezessen inkább a Juventus ennyivel, aggódjanak ők! Fontosnak tartom, hogy egy esetleges vereség esetén se szomorkodjon senki, mert hosszú még a szezon, bármi megtörténhet. Rendet kell tenni a fejekben, kijavítani a hibákat és tovább haladni a kijelölt úton.

ninogoffredo: Ezt Contéra bízom.

PaulPierce34: Az első három fordulóban megnéztem a meccseiket - azóta egyszer sem - és a középpályájuk engem nem győzött meg. Többször is lassúnak, ötlettelennek tűnt a Juventus játéka, többnyire a középpályás-soruk miatt. Ha Sensi formában lesz illetve Brozo a jobbik arcát mutatja, akkor a pálya ezen részén előnyben leszünk.

Rolkó_: A Juventus a Sarrira való átállásban talán még hátrébb tart, mint az Inter Contével ugyanebben a tekintetben. Ez, a hazai pálya ereje és a padról érkező fanatizmus elég lehet egy győzelemhez. Ja, és még egy igen fontos dolog, a topkomment a Barcelona elleni meccsről: Antonio Contra

touristique: Ahogy az az Inter media house viccesnek szánt felvezetőjéből kiderül: fókuszálva! A Barcelona ellen két jelenetet leszámítva sikerült végig maximális koncentrációt tanúsítani, itt most ennyi hibát sem ejthetnek a srácok.

 

inter_juventus_croni.jpg

Amíg ez az ember a futballpályán van, mindig meg kell próbálni limitálni a lövési lehetőségeit. Igen, a 87-es mezben játszó focistáról van szó.

 

3.: Meddig tart még a Juventus uralma a Serie A-ban?

bimre_: Mondjuk, hogy idén véget ér. Az a taktikám, hogy ezt minden évben elmondom, egyszer bejön.

Blazious: Idén még valószínűleg, jövőre már kérdésesebb. Az alapemberek közül többen kifelé mennek a korból, lassan több helyen is váltásra lesz szükség, ehhez pedig olyan emberek kellenek, akikre lehet majd építeni egy új csapatot. Az elmúlt évek Chiellini, Bonucci, Barzagli tengelyét nehéz lesz pótolni, és valahogy a középpályán sem tudom elképzelni, hogy a Ramsey - Rabiot felállás nyerő lesz hosszú távon. A kérdés, hogy hogyan tudják átvészelni ezt a generációváltást majd.

csabinter: Azzal nem mondok újat, hogy az Interen kívül egyedül a Napoli képes ezt megtörni. Az eddigiekből ítélve megkockáztatom, hogy Contéval sokkal kevesebb meccset fog bukni a csapat a kis- és középcsapatok ellen; – remélhetőleg – nem lesznek hetekig tartó hullámvölgyek és ami korábban nem volt jellemző az Interre, rossz és gyengébb játékkal is jönnek a három pontok. Talán így történhet valami.

ninogoffredo: Reményeim szerint legkésőbb a 20/21-es szezonban már nem ők lesznek a bajnokok.

PaulPierce34: Még mindig ők a legjobbak és nyilván ők a legfőbb esélyesek a bajnoki címre. Ha a következő két-három évben nem megy végbe náluk egy generációváltás, akkor várható egy visszaesés. Márpedig úgy érzem, ha újfent marad a nyálcsorgatás és álmodozás a BL trófea után, akkor talán Agnelliék is elgondolkodnak azon, hogy ideje lerakni egy új csapat alapjait. Egy ilyen éles váltás viszont áldozattal és sok idővel jár mire révbe ér, ami könnyen a bajnoki uralmuk végét jelentheti, akár rövidtávon is.
CR sem lesz fiatalabb, Dybaláról kiderült, hogy nem a jövő embere, Sarriról meg tudjuk, hogy mire képes, amikor a bajnoki cím az elvárás.

Rolkó_: Már nem nagyon merek jósolni, évek óta bízom valami változásban, aztán mindig a pofámba robban a keserű valóság. A Juve-identitás látszólag fokozatos elvesztése talán jelenthet valami reményt a közeljövőre nézve.

touristique: Ki tudja? Egyáltalán azt se gondoltam volna, hogy egy Serie A-val megtörténhet az, ami a Ligue 1-el történt a 2000-es évek elején a Lyon, majd a 10-es években a PSG révén. De a Juventus a lehető legjobbkor állt rá a megfelelő gazdasági modellre, és erősödött meg ahhoz, hogy mindig a szintén erősödő Napoli előtt járjon. Eközben a két milánói csapat leginkább egy kamaravígjátékot adott elő.

 

4.: Változott bennetek Conte megítélése a szezon kezdete óta? 

bimre_: Nem, nekem sokkal korábban változott. Egész pontosan akkor, amikor összeraktam, hogy a juventinóknak szarabb (és az este végére még szarabb lesz vehehe).

Blazious: Én nagyon örültem már a kinevezésnél, szóval nem. Vagyis a habitusa miatt még talán még szimpatikus is lett közben.

csabinter: A győzelmek és a sikerek nyilván sokat segítenek az elfogadásban. A hozzáállásával és a szenvedélyével nem lepett meg, de azzal igen, hogy ilyen gyorsan és ilyen látványos változást hozott. Mondjuk ne legyen kétségünk afelől, hogy 3-4 év múlva rezzenéstelen ábrázattal ülne le a Milan padjára.

ninogoffredo: Igen. Eddig is brutál jó edzőnek tartottam, azóta egyre jobban megkedvelem. És még szexi is.

PaulPierce34: Nyilván engem is zavart, hogy a leggyűlöltebb rivális ikonja ült le az Inter padjára, de már nyáron is azt mondtam, hogy ez maximum az első megnyert rangadóig fog zavarni. Szurkolóként nagyon könnyű azonosulni egy Conte-féle fanatikussal, aki minden meccset egy háborúként él meg.
Nehezemre esik leírni, de kezdem megkedvelni.

Rolkó_: Természetesen, az elfogadási folyamat a megfelelő ütemben halad. Most már nem Juve-legendaként, hanem egy 100%-ig profi edzőként tekintek rá - olyanra, aki jelenleg minden egyes rezdülésével az Inter sikeréért dolgozik. És utóbbi a legfontosabb, naná.

touristique: Nekem a személyével, taktikai elképzeléseivel kapcsolatban nem voltak fenntartásaim, mert emlékeztem, mekkora hatással volt anno a Juvéra. Viszont elképzelhetetlennek tartottam, hogy tényleg idejönne. Valóban fasírtban lehetnek a régi klubjával.

 

lunte.jpg

Passion for profession

 

5.: Mit szólnátok, ha Cambiasso egy nap a Zebrák vezetőedzője lenne?

bimre_: Az előző inverze, kurva szar lenne, pláne, ha sikeres is.

Blazious: Jelenleg közelebb van ahhoz, hogy a Milané legyen. Ha tegnap este, ma délután épp a Milan székház környékén sétált, akkor lehet, hogy ki is nevezik. Az elmúlt időszakban úgyis az volt az edző, aki épp szembejött az öltözőfolyosón - Seedorf, Inzaghi, Montella, Mihajlovic, Brocchi, Gattuso, sokkal rosszabb nem lenne.
A Juve kispadján nehéz elképzelni, szerintem ő jóval szentimentálisabb egy Conténél (aki Lecceiként a Bari kispadjára is leült, az arrafelé nem egészséges). De persze, ha lehetőséget kap, miért ne élne vele? Szomorú lennék, sokkal könnyebb elviselni, ha az ellenség jön hozzád, mint ha egy barát árul el, de megérteném.

csabinter: Zárdába vonulnék valahol Nepálban és 3 évig nem streamelnék focimeccset, főleg, ha nincs ott wifi.

ninogoffredo: Csúnyákat mondanék az édesanyjáról.

PaulPierce34: Innék és sírnék. A sorrend változna néha.

Rolkó_: Hasonlóan fogalmaznék vele kapcsolatban, mint ahogy Benito pár hónapja Contéról írt. "Baszódjon meg", mielőbbi bukást kívánnék neki, és a többi. De ez nem fog megtörténni, más karakter a két ember.

touristique: Dühös lennék rá, mint a legnagyobb rivális új edzőjére, de továbbra is vidáman gondolnék az itt töltött éveire. Semmi esetre sem követelném juvés módra a történelem kvázi meghamisítását, ahogy azt sokan Conte esetében teszik. Vagy tegyék, de akkor mondjanak le a vele nyert bajnoki címekről is. :)

 

Nos, szavak kellőképp felszaporítva, hangulat a tetőfokon, innen már csak a kezdő sípszót várjuk, tűkön ülve. Gyakorlatilag szerda éjszaka óta.

Várható kezdő a Gazzetta szerint, meglepetés nélkül, Conte "bizalmi embereivel": Handanovic - Skriniar, de Vrij, Godín - Asamoah, Sensi, Brozovic, Barella, D'Ambrosio - Lukaku, Martínez

A Digi Sport 1 élőben közvetíti a 20:45-kor kezdődő mérkőzést. 

Srácok, okozzatok nekünk örömöt!

komment
süti beállítások módosítása