Nerazzurri

Előre a megmaradt becsületért

2017. április 22. 12:36 - Rolkó_

fiorentinavinter.jpgNéhány fordulóval ezelőtt ismét elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol már a nihil üti fel a fejét, pedig még hátra van egy-két komoly meccs, urambocsá' rangadó. A mai is ilyesmi lesz, tehát nem kéne tovább égetni magát a fiúknak - eleget dolgoztak már ezen az idény folyamán ugyanis.

 

A bevezetőben említett jelenséget híven tükrözi a mostanság látott értékelőink száma és minősége is, de kijelenthetem, hogy a Derbyvel kapcsolatos helyszíni (élmény)beszámoló elmaradása egyszerű időhiányra vezethető vissza... Mindenesetre elég kellemetlen volt másfél perccel a jelzett hosszabbítás letelte után az a Zapata-fejes - ennyit dióhéjban.

Milyen elvárásaink lehetnek a lilák ellen, és egyszersmind a maradék néhány játéknapra?

- Látni szeretnénk legalább néhány előremutató dolgot, és Juto játszatása bizony még mindig nem az, hiába tudta le a Derbyn a szokásos évi egy darab jó meccsét. Persze most azért kényszerhelyzet is áll fenn, mert Ansaldi sérült, Santont csak néhány Instagram-fotón és videón láthattuk mostanság, a többiek (akik adott esetben a jövőt jelenthetnék) pedig kölcsönben padoznak általában.

- Múlt héten örvendetes volt az egész pályás letámadás visszatérte, még úgy is, hogy ebbe a második félidőben láthatóan igencsak belefáradt a csapat. Ez volt a jó vonal, a győzelmi széria alatt egész korrektül fel is lett építve, aztán a háromvédős rendszer érkezésével zutty, ki is lett dobva a kukába egészen a Madonnináig. Nagy kérdés, miért, utólag könnyen okos az ember, de az utóbbi időben látott eredmények és (főleg) játék egészen biztosan nem indokolták ezt. Az Atalanta és Cagliari ellen lejátszott kilencven perceket így egy anomáliának tudom be, az ott látott dolgoknak igazából nem volt előzménye.

- Gabriel Barbosa... Áhh...

- Joao Mário. Ha már méregdrágán (bár kérdés, manapság már mi számít annak) le lett igazolva és relatíve fiatal is, ugyan kapja már meg folyamatosan a lehetőséget kezdőként - pláne figyelembe véve azt a tényt, hogy a téli időszakban hosszú ideig jól teljesített. Összességében egyébként sem lehet akkora panasz rá, tehát érthetetlen volt ez a mellőzés fordulókon át, biztos lehetett volna találni olyan megoldást, ahol ő és Banega egyszerre a pályán firkálhatnak.

 

joao-mario-koma.jpg

 

- Idén is becsúsztak az utóbbi években megszokott égő eredmények, sokat is beszéltünk/írtunk róluk, így csak egy szót vésnék ide: becsület.

Néhány információ még a meccsről: 

- Kalinic nem játszik, tehát Babacarnak ismét van lehetősége megrúgni élete gólját.

- A Fiorentina hasonlóan lúzer üzemmódban tudta le az utóbbi meccseit, a néhány győzelmük alkalmával sem voltak igazán meggyőzőek, Sousa távozását pedig szinte biztosra vehetjük a szezon végeztével.

- Medel új szerződést kap, így örömében kiszaladgálhatja magát kezdőként házi pitbullunk - ez az állapot remélhetőleg nyárig tart. Egy hete mondjuk kicsit megzavarodott, mert a 97. percben a gólvonal mögé sikerült berohannia...

- A hétvége egyik tutija: mindkét csapat lő gólt (tippmix: 1,40, tehát még ezt-azt érdemes hozzácsapni).

Várható kezdőcsapat: Handanovic - Nagatomo, Miranda, Medel, D'Ambrosio - Kondogbia, Gagliardini - Perisic, Joao Mário, Candreva - Icardi. (Micsoda meglepetések!)

A Digi Sport 1 élőben közvetíti a 20:45-kor kezdődő találkozót.

komment
süti beállítások módosítása