Nerazzurri

Most vagy.... vége!

2019. október 23. 18:58 - PaulPierce34

inter-dortmund-314x165.jpgA helyzet egyszerű, de nem könnyű. Ha nyerünk, marad esély a továbbjutásra, ha nem, akkor megyünk a levesbe. Nem kell ezt túlelemezni. 

Mivel úriemberek alkotják szerkesztőségünket, ezért kezdjük is mai mélyelemzésünket a Bayern München fiókcsapatával, a Dortmunddal. Na jó, csak voltak fiókcsapat, ugyanis fordult a kocka, Götze után Hummelst is visszacsábította a BVB, Brandt személyében meg egy olyan játékost igazoltak egy Bundesliga riválistól, akit alapesetben a bajorok szoktak elvinni.

Sancho zseni matéria, az angolok nagy reménysége, illetve a Dortmund következő 150 milliós csekkje. Alcacertől szerintem senki sem számított ilyen gól/meccs mutatóra, Witsel meg azon ritka Kínából Európába visszatérő játékos, aki nem épült le egy alacsonyabban jegyzett ligában, óriási igazolás volt.

Szóval piszok jó csapatot fogadunk ma, egy olyat, amely példa lehet előttünk. Egy két gyengébb szezontól eltekintve -lásd Klopp búcsúéve- a BVB úgy tud lassan egy évtizede nemzetközileg is ütős csapatokat összehozni, hogy költségvetése meg sem közelíti a Bayernét, vagy akármelyik top BL csapatét. A Moratti-éra anyagilag szűkösebb búcsúéveiben, illetve az átmeneti Thohir korszakban példa lehetett volna számunkra az a szakmaiság, ahogyan a Hans-Joachim Watzke vezette stáb sikerre vezette a Dortmundot.

Gondok persze náluk is vannak, a szurkolók ennél jobb rajtot vártak a BVB-től a Bundesligában. Még ha az első helyezett Mönchengladbachal szembeni egy pontos hátrány  szinte semmi, a nyolc meccsen szerzett 15 pont és a döcögős játék után máris arról csacsog a német sajtó, hogy Lucien Favre helyét José Mourinho veheti át. Szerkesztő kollegám szerint az lehet a lehetséges váltás mögött, hogy idézem "arra tippelek, hogy úgy erzik, hogy Favre az ő Hector Cúperjuk és ők nyerni akarnának". LOL.

A ma esti meccsen a világ legpechesebb focistája Reus betegség miatt nem játszhat, emellet Paco Alcacer és Schmelzer sem léphet pályára sérülés miatt. A Gazzetta egy Götze-T.Hazard-Brandt-Sancho kvartettet viziónál Favre fejében, hát mit ne mondjak, lesznek para pillanatok.

Persze sérültek terén nálunk sem idilli a helyzet. Alexis talán januárban már játszhat, D'Ambrosio is kidőlt hetekre, a legújabb hír meg az, hogy Sensi nem pár meccset, hanem pár hetet kell, hogy pihenjen izomsérülés miatt. Szerencsére ez nem jelenti azt, hogy Vecino szenvedését kell majd nézzük, minden bizonnyal Gagliardini fog kezdeni Brozovic és Barella mellett.  A baloldalt újra átveszi Asamoah, míg a védelembe visszatér Godín, így újra összeállhat a GDS.

A tét óriási, tipikus do or die meccs. Egy döntetlen is nehezen fér bele, míg egy vereséggel biztosan megpecsételődne a sorsunk. Abban nem sok bizadalmam van, hogy a Slavia a Barcától is pontot lopna ma este, vagy akárki mástól a hátralévő meccseken, így  kulcsfontosságú, hogy legalább négy pontot szerezzünk a két Dortmund elleni meccsen.

Különben vár ránk az Európa Liga. Vagy az se.

Tipp: 2-1 gólszerzők: Suazo,Jimenez ill. Koller

Várható kezdőcsapat:

screenshot_2019-10-23_champions_league_matchday_3_inter_vs_borussia_dortmund_probable_lineups_it_s_do_or_die_time_feden.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szép emlék:

 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása