Nerazzurri

Kötelező javítani

2016. szeptember 29. 15:28 - bimre_

el.jpg

Rangadó előtt Európa Liga, idén egyelőre ez a trend. Két héttel ezelőtt már bejött, hogy kupameccset kellett játszani egy komoly hétvégi csörte előtt, remélhetőleg megint a mi malmunkra hajtja a vizet egy kis csütörtöki EL. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy most már nem fér bele még egy olyan vállalhatatlan teljesítmény, mint a Hapoel Beer Sheva ellen. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ha nem nyerünk, a kiesés szélére sodródunk.

Sokat változott a hangulat a Derby d'Italia után, jóval kisebb a nyomás mind de Boeron, mind a játékosokon az EL második fordulója előtt. Kisebb - hiszen nincs már a feje a guillotine alatt -, de azért van bőven. A hazai vereséggel ugyan még semmiről nem kell lemondanunk, de egy újabb kudarc már sok lenne. Egész egyszerűen az a helyzet, hogy egy Internek semmilyen körülmények között nem lehet kiesni az EL-csoportkörből, minden más csak kifogás. Lényegtelen, hogy az alapkezdőnkhöz képest milyen csapattal játszunk hét közben, lényegtelen, hogy semmiképp se lenne hátrányos tavasszal csak a bajnokságra összpontosítani. Nem és továbbra sem engedhetjük meg magunknak, hogy évről évre komolyan-vehetetlen klub benyomását keltsük. Lassan 5 éve lesz, hogy lejátszottuk az utolsó BL-meccsünk, hallo! Ha vissza akarunk oda térni, akkor először bizonyítani kell a kiscsoportosok ellen.

A benevezett 20 fős keretünkben nincs meglepetés. Joao Mario (aki sérült, és a Roma ellen sem lesz), Kondogbia, Jovetics és Gabi Barbosa nincs, Brozovic sem került be (annyira nem bánom, hiába, na, azért csak nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a vasárnapi rangadó a fontosabb), így megint hasonlóan nyomott kezdőt láthatunk majd. Jó eséllyel pihen Miranda, Icardi és Perisic is. Banega nem, neki muszáj játszani. Tiszta szívás egyébként, hogy az egyik legfontosabb láncszemet nem tudjuk pihentetni pont az EL-ben. Van esély arra, hogy Ansaldi debütáljon, bár én őt (is) tartogatnám a Roma ellen, sokkolja csak a Farkasok játékosait, hogy nem is átjáróház a védelmünk két széle.

brozovic_inter_2016_17_sguardo_356x237.jpg

Ma még nem, vasárnap remélhetőleg már pályára lép

Hogy a Spartaról is essen szó: főleg magyar szemmel nézve érdekes a prágai csapat, illetve a cseh klubcsapatok játékosfilozófiája. Itthon, ugye, az MLSZ próbálkozik közvetett módon (tehát nem szabályalkotással kizárva a külföldieket - nem is tehetné egyébként), hogy a klubok a saját nevelésű hazai játékosokat preferálják a légiósokkal szemben. Ugyanakkor van benne egy kiskapu: az európai kupákban szereplő csapataink több idegenlégióst foglalkoztathatnak. Ennek célja az európai versenyképesség. Ezen már önmagában el lehetne polemizálni, hogy mennyire ésszerű a dolog, és nem pont az lenne-e a fejlődés záloga, hogy a magyar fiatalok magasabb szinten játszva fejlődjenek. Nos, a Spartanál pontosan az utóbbi megoldást választották. Gyakorlatilag évről évre nagyítóval kell keresni a külföldi spílert a keretükben, most konkrétan kettőt, egy zimbabwei és egy orosz játékost foglalkoztatnak. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) tavaly például az Európa Liga negyeddöntőjébe jutottak, miután Rómában ütött ki a Laziot. Félvállról tehát semmiképpen sem szabad vennünk őket (sem), akármilyen kínlódósan is, de be kell pakolni a zsákba mind a három pontot.

Már csak azért is, mert sok magyar utazik a helyszínre, hogy élőben tekintse meg a találkozót vagy akár eltöltsön egy hosszú hétvégét Prágában. Mindenki nyugodtan írja le élményeit majd komment formájában. "Természetesen" mi sem maradunk helyszíni beszámoló nélkül, eszgee kolléga jelentkezik majd egy rendhagyó értékelővel, prágai élményekkel.

Európa Liga, 2. forduló

Sparta Praha-Internazionale, 19.00, TV: DigiSport1

Probabili:

Sparta (4-2-3-1): Koubek - Karavaev, Holek, Mazuch, M.Kadlec - Malacek, Frydek - V.Kadlec, Dockal, Cermak - Lafata

Inter (4-2-3-1): Handanovic - D'Ambrosio, Ranocchia, Murillo, Miangue - Gnoukouri, Felipe Melo - Candreva, Banega, Éder - Palacio

komment
süti beállítások módosítása