Nerazzurri

Szóval, hogy is lesz ez jövőre?

2019. május 13. 19:20 - Blazious

Ez a kérdés a meccs előtt. Üldözőink a Flúgos futamban nem tették meg azt a szívességet, hogy ezt a fordulót a korábbiakhoz (és hozzánk) hasonlóan elbalfaszkodják, (minden üldözőnk és még az Empoli is nyert) így az utolsó meccs előtt mindenki itt liheg a nyakunkban, sőt, az Atalanta már be is előzött. Ha volt valaha kötelező győzelem a kötelező győzelmek hosszú sorában, akkor a már kiesett Chievot megverni hazai pályán, hogy jövőre meglegyen a bajnokok ligája, biztosan ebbe a kategóriába esik.

antonio_conte_icc_singapore_fc_internazionale_1jhscfpzb0nl.jpg

Spalletti dolga azonban korántsem ilyen egyszerű. Baromira nehéz lehet úgy dolgozni, hogy bármi is lesz az eredmény, gyakorlatilag az ő sorsa már eldőlt, jövőre nem ő irányítja majd a csapatot. A héten szinte biztossá vált,  (olyan 97%), hogy az exjuventino Antonio Conte váltja majd a kispadon, így összeállhat a 2012-től pár éven át remekül muzsikáló Marotta-Conte tengely az Internél is. Apropó, a Juventushoz kapcsolódó hír, hogy jövőre nem csíkos lesz a mezük, mert állítólag az Egyesült Államokban nem fogy olyan jól, mivel az NHL-ben és az NFL-ben is ilyen mezt viselnek a bírók, így a fekete-fehér csíkos szerelést az ottani szurkolók a bírókkal azonosítják. Mondjuk nem igazán értem, mi a gond, Európában is a játékvezetőkkel azonosítják a Juvét.

100139959-06e667e3-1f92-4977-8ca4-18dbcf99b2d9.jpg140740178-68ce0c71-20c9-4812-8ee6-82d7488b30c4.jpg

 

 

 






Steve Zhang épp azt magyarázza a Chelsea-Inter barátságos meccs előtt, hogy szeretné, ha Conte váltaná Spallettit egy év múlva. Valószínűleg itt még nem beszélt valami jól olaszul, mert azt hitték, viccet mesél.




A Conte-Inter házasság talán nem épp az a forgatókönyv, amire néhány éve fogadni mertünk volna, de ha már így alakul, nézzük a jó oldalát!

Nyilván a későbbiekben írunk majd hosszabban arról, hogy mit hozhat ez az edzőváltás az Internél, de néhány dolgot érdemes előrevetíteni:

Az első, és legfontosabb, hogy végre olyan győztes mentalitás költözhet az öltözőbe, ami régóta hiánycikk a csapatnál. Ha Joao Mario vagy Gabriel Barbosa bemegy az öltözőbe lefújás előtt, akkor vélhetően egy fél herével kevesebbel távoznak onnan, ha Conte utánuk megy. 

A másik jó dolog, hogy Conte érkezésével szintet léphet a csapat. Ő csak úgy érkezik, ha a kitűzött cél egy, legfeljebb két éven belül a Scudetto elhódítása.  Ne feledjük, hogy a Juventusnál ezt olyan csapattal érte el, ami még nem volt mérföldekkel jobb akár a mostani Internél sem. A gólkirály például abban a csapatban 10-10 góllal Vucinic és Vidal voltak.
A Chelseanél meg első idényében rommá verte az egész bajnokságot, 7 ponttal megelőzve a második Tottenhamet, és 15-tel a harmadik Manchester Cityt. (Aztán a második idényében nem jutott be a BL-be, így menesztették.) Mindenesetre az ő érkezése egy jóval ambiciózusabb időszakot vetíthet előre a klubnál. 

Ennek megfelelően az átigazolási piac hírei úgy pörögnek, mint a kockás gép, amikor Józsibá csak még egy utolsót pörget, hogy visszanyerje a pénzét. Csak a héten a következő játékosok kerültek szóba a csapattal: Godin, De Paul, Sarabia, Dzeko, Lukaku, Dybala, Danilo, Emerson, Darmian, Barella, Rakitic, Gündogan, Chiesa, Bergwijn, Pepe, Alexis Sanchez, Zapata, Lavezzi, SMS, MMS, Oriali, Batistuta, Elano, Barichello, Rafael Nadal, Igor Nyicsenko, Bergkamp, Michel Jordan, Tapsi Hapsi, Tony Stark, és rövid ideig Ferenc pápa is, de ő kinyilatkoztatta, hogy Maradona az Isten, ő pedig nem rajong az Interért, ezért biztosan nem fog jönni. 

Emellett persze felkészülhetünk a szenvedős egynullákra, illetve a 3 védős játékrendszerre is, amitől minden Inter szurkolót kiráz a hideg. Első blikkre valóban ijesztő, de azért nézzünk rá az alábbi felállásra,  és találjuk meg a két névsorban elrejtett apró különbségeket, hátha kicsit jobb kedvre derülünk: Godin - De Vrij - Skriniar vs. Campagnaro - Ranocchia - Rolando. Ráadásul Conte azért sokszor variálja ezt is, legalábbis jóval többször, mint Spalletti a 4-2-3-1-et.

Mindenesetre az, hogy hazajön egy Top edző a Serie A-ba (mert Conte most annak számít), az mindenképpen jót tesz. Allegri, Ancelotti, Conte azért szépen mutat, ha CR mellé még jönne pár sztár, az sokat javíthatna a bajnokság megtépázott renoméján. Bármennyire is utálom a #besztlíg kifejezést, tény, hogy idén a Premier League TOP 6 csapatából kettő a BL-fináléban, kettő az Európa-Liga döntőjében van, a maradék kettő pedig Manchesterben. (Annyira le akartam ezt írni.)

Ez persze a jövő év, és a tervek, ami azonnal dőlhet, ha a következő meccset nem sikerül behúzni. Bármennyire is szép projektet vázolt fel a Suning és Marotta, bajnokok ligája nélkül a nagy nevek sem fognak megérkezni.

Kérdés, hogy milyen Chievóval fogunk találkozni: egy, a kieséstől megtört csapattal, akiknek a Spal 4-et rúgott a múlt héten, vagy egy olyan csapattal, akik most már tét nélkül, felszabadultan játszhatnak, és szépen szeretnének búcsúzni. Ne feledjük, amikor 2002-ben feljutottak az első osztályba, rendesen megnehezítették a dolgunkat. Hazai pályán 2-1-re legyőztük őket Vieri duplájával, de idegenben csak 2-2-t értünk el ellenük a 32. fordulóban, két körrel a vége előtt, ami nagy mértékben hozzájárult, hogy aztán a Lazio ellen a történelmi 4-2-vel elveszítsük a bajnokságot és Ronaldót (az igazit).

Sergio Pelissier egyébként azon a 2002-es első meccsen a 87. percben beállt. Nem lenne semmi, ha a 40 éves klublegenda ismét lehetőséget kapna ellenünk. Szépen bekeretezhetné a feljutás - kiesés történetet  bár a veronaiak megjárták már azóta egyszer a második osztályt a 2007-2008-as szezonban, épp a Juventustól vehették át a bajnoki címért járó trófeát. A kezdeti, Lupatelli, Marazzina, Eriberto (Luciano), D'Anna, L'anna, Corini és Luigi Del Neri nevével fémjelzett szimpatikus kiscsapat azóta jelentős változáson esett át, a mostani Meggiorini-féle alakulatot már jóval kevésbé kedveljük, és őszintén szólva nem is igazán sírunk a kiesésük miatt. 

Nincs könnyű dolgunk, a Chievo elleni meccsben jelen állás szerint a nyögvenyelős 0-0 épp úgy benne van, mint egy sima 4-0-ás győzelem. A csapat fele nálunk egyébként hiányzik, D'Ambrosio és Brozovic eltiltás, De Vrij sérülés miatt, és valószínűleg (hálistennek) Vecino sem léphet pályára, helyettük vélhetően Cedricet, a távozóban lévő Mirandát, és a Borja - Gagliardini párost csodálhatjuk meg. A másik oldalon a 18 éves Vignatót érdemes figyelni, Marotta is ezt teszi ugyanis, és a 15 éves öccsével akár hozhatjuk is a nyáron. 

Az őszi szezont épp a Chievo elleni meccs rontotta el, az ott leírtak most is nagyon igazak. Ez a csapat jelenleg nem engedheti meg magának, hogy bárkit is lenézzen, legyen az akár a kiesett veronai együttes. Ha a jelenlegi keret tagjai csak egy kicsit is komolyan gondolják, hogy jövőre szeretnének itt maradni, akkor ezt a meccset be kell húzni. Ha meg nem, akkor a keret fele mehet vissza a Fiorentinába, Sassuolóba, meg a Bolognába, ahová a képességeik szerint valóak. 

spalletti_conte_chelsea_inter_2017_2018_356x237.jpg

"A Lannisterek üdvözletüket küldik"


Várható kezdőcsapat:

Handanovic - Cedric - Miranda - Skriniar - Asamoah - Borja Valero - Gagliardini - Politano - Nainggolan - Perisic - Lautaro/Icardi

Update: Vecino és Icardi kezd, Gagliardini nem.

 

komment
süti beállítások módosítása