Nerazzurri

Szökési kísérlet III. epizód - meg egy kis matek

2019. április 07. 13:52 - PaulPierce34

Egy hete a Laziót kellett volna  verni, hogy megnyugodjunk, de kikaptunk, így további adag Sanaxot rendeltünk be a szezon hátralévő részére. A hétközi fordulóban viszont minden a kezünkre játszott, csak úgy, mint tegnap, hiszen a rablók ismét elcsaltak egy meccset, ezúttal  a mi kezünkre is játszva. Egy bibi van: az Atalanta nem viccel mostanában.

Ősszel a saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy Gasperini milyen pöpec támadógépezetet épített fel Bergamóban, csúnyán megruháztak minket. Papu Gomez még mindig király, őt nagyjából két évvel ezelőtt el kellett volna hozni, Zapata november óta szórja a gólokat, Ilicic meg 31 évesen talán élete szezonját futja, Gasperini előtt is le a kalappal: hány de hány edzőt láthattunk, aki miután megbukott egy nagy csapatnál többé már nem tudott maradandót alkotni, azonban előbb Genoában, majd Bergamóban is egy tökös  csapatot épített fel.

Olyannyira tökösek, hogy ugyanannyi gólt rúgtak eddig, mint  a Juve- reméljük, nem ma előznek be. Egészen konkrétan eddig hatszor rúgtak négy vagy több gólt egy meccsen, ugyebár az egyik áldozat mi voltunk.

Na, de ennyit az Atalantáról, mert bár nekik van a legfaszább támadósoruk, de nekünk meg az egyik legjobb védelmünk. Kár, hogy pont onnan hiányzik egy kulcsemberünk, ugyanis De Vrij még mindig nem bevethető -sebaj Mirandával sem lesz gond.

Lautaro Martinez sem játszhat, szóval a kopi talán ugyanazt a kezdőt dobja fel, mint a hétközi fordulóban. Azért csak talán, mert hiába Gagliardini kíváló játéka (sőt, megkockáztatom, a szezon egyik legjobb egyéni teljesítményét nyújtotta a Luigis Ferrariban), a Gazzetta szerint megint Vecino fog kezdeni.

Reméljük, tévednek a milánói lapnál, de ha nem, akkor Spalletti azonni hatállyal távozzon, mondjuk az olasz ötödosztályba.

Matekozzunk

Az elmúlt hetekben szinte az összes eredmény a mi kezünkre játszott. És bár egy hete nem éltünk a lehetőséggel, itt az újabb sansz arra, hogy relatíve nyugodttá tegyük a véghajrát.

De hogy számszerűsítsük egy kicsit a dolgot: egy mai győzelem esetén a Milan 7-, az Atalanta és a Roma pedig 8 ponttal lenne lemaradva. A Lazio ma délután a Sassulót fogadja, de ne feledjük, nekik van még egy elmaradt meccsük az Udinese ellen, amit majd április 17-én pótolnak. Bár a Lazio jelenleg csak nyolcadik, de vesztett pontok tekintetében ők állnának hozzánk a legközelebb, mindössze öt pont lenne a különbség.

A végelszámolásnál fontos lehet, hogy az Atalantát kivéve (ha csak nem szórjuk meg őket ma), az összes riválisnál jobb egy az egymás elleni eredményünk. Ez gyakorlatilag a Lazio és a Milannal szemben még egy pontot jelenthet virtuálisan és a Romával szemben sem rossz kiindulási alap az idegenbeli döntetlen.

A sorsolásunk nem könnyű: jön a Roma (verhetőek) és Juve is (számukra mér tét nélkül) és az utolsó előtti fordulóban még megyünk Nápolyba. Nos, oda nem csak mi, de úgy nagyjából senki sem nyerni jár. Jó lenne, ha előtte már matematikailag is be lenne biztosítva a legjobb négy, de akár a dobogó is.

De mi van ha ma is kikapunk, csakúgy, mint egy hete? Borul az egész matek, amit itt fentebb vázoltam. De erre gondolni sem merek.

Tipp: 2:1 gólok: Martins, Karagounis ill. Doni

Várható kezdő:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy szép emlék:

komment
süti beállítások módosítása