Nerazzurri

Barátságos kupameccs

2019. január 14. 12:59 - touristique

benevento.jpg

Lehet dögunalmas egy nyolc gólt, valamint valóságos gálajátékot hozó kupanyolcaddöntő? Sajnos lehet, főleg, ha a tizedik perc tájékára eldől. Megnéztük, örültünk a góloknak, a kapottaknak kevésbé, de a valódi tétmeccsek árnyékában amolyan augusztus közepi focizgatás élményét adta a mérkőzés, persze az utolsó 20 percre kötelezően beálló ifik nélkül. 

Mivel ennyire gyenge ellenféllel már évek óta nem találkozott az Inter (míg tavaly a Pordenone talán papíron gyengébb játékosokkal rendelkezett, fejben jóval felkészültebbek voltak, talán épp ezért küldött ki kevésbé tartalékos kezdőt Spalletti) túlzottan az egyéni teljesítményeket sem tekinthettük relevánsak. Egyes, eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok igazán odatették magukat, mások, akik amúgy is folyton kezdenek, mint a két horvát vagy Icardi, láthatóan 50-60%-on pörögtek. Brozovic például mindkét  Benevento-gólhoz hozzájárult, meg amúgy is, igazán kezdhetett volna helyette bárki. A vendégeket egyébként nem zavarta a korai szétesés, a kiesés biztos tudatában támadtak tovább a becsületgólok reményében, maximálisan kiérdemelve a szimpatikus kiscsapat-jelzőt, csak eközben kaptak még négyet Lautaróéktól, akik láthatóan élvezték a helyzetet. 

candreva_1.jpg

Különben szórakoztató volt a meccset TV helyett portugál streamen keresztül követni, a kommentátor ugyanis egyáltalán nem törekedett a nevek autentikus kiejtésére (ez pont olyan, mintha itthon c-vel mondanák, hogy Perisicc, vagy j-vel, hogy Jóaó Mario), így került a pályára Padel, Vrszaldi, Gajjardin, kopasz vezetőedzőnkben pedig Luszien Spalett-et vélte felfedezni. Mindez párosult azzal az élménnyel, hogy a stadionban uralkodó síri csendnek köszönhetően ezúttal nem csak láttuk, hogy megrezdül a háló, hanem hallottuk is, szóval volt az egésznek egy kellően abszurd hangulata. Nem tudom, hogy a zárt kapunak van-e köze ahhoz, hogy a SportTV nem tűzte műsorra a meccset (ellentétben a kupaforduló kb. összes többi meccsével), mindenesetre lehet, hogy a hozzáállás nem jó, és a másik népszerű sportcsatorna elkényeztet minket, Inter szurkolókat. El is szoktunk tőle, hogy általában nem lengőteke rangadók mennek a meccsünk helyett, de most kaphattunk egy kis korai 2000-es évek nosztalgiát.

Osztályzatok: 

Padelli6 - Neki még mindig kezdenie kéne valami középcsapatban, teljesen jó kapus. 

Vrsaljko: 5 - Ő viszont egy ilyen mérkőzésen sem volt igazán meggyőző.

Ranocchia: 5 - Ugyanolyan lomha és suta, mint emlékeztünk rá, csak még meccshiányos is szerencsére. 

Skriniar: 6 - Kezdhetett volna helyette Miranda mondjuk. 

Dalbert: 6.5 - Szép is gólt lőtt! 

Gagliardini: 5.5 - Nem volt az igazi. 

Brozovic: 5 - Teljesen érthetetlen, hogy minden meccsen kezd, amin nem eltiltott. 

Candreva: 7.5 - Látható, hogy másodosztályú középcsapatok ellen még bőven használható. 

Lautaro: 7 Icardi mögött kezdett, és nem is volt rossz. Csatárként pedig a gólok is jöttek neki. 

Perisic: 5 - Az ő kezdetése is indokolatlan, amit alibizéssel igazolt. Keitát vártam ide. 

Icardi: 5.5 - A tizenegyest belőtte, nagyjából ennyi. 


A következő kupaellenfél a Lazio, ami már nyilván keményebb dió lesz, már ha egyáltalán komolyan vesszük ezt a sorozatot. Hétvégén pedig a mumus Sassuolo érkezik Milánóba, ideje lenne kiköszörülni a csorbát ellenük. 

 

 

komment
süti beállítások módosítása