Nerazzurri

Reményt vesztve?

2017. március 05. 10:38 - touristique

 

c5odftiu0aatagy.jpgSzardíniai vendégjáték következik a Serie A 27. fordulójában. Bár a három pontra jó eséllyel pályázhatunk a középmezőnyben tanyázó Cagliari ellen, az utóbbi hetek eseményeinek folyományaként úgy érzem, a motivációval adódhatnak gondok.  A szezon érdemi része ugyanis vélhetően tegnap délután véget ért az Inter számára.

 

 

Valahogy a BL kvalifikáció szempontjából semmi nem úgy alakult mostanság, ahogy kellett volna. A magabiztos januári eredmények után nyögvenyelős győzelmek, és eltaktikázott, elidegeskedett rangadók következtek. Ezek során az is láthatóvá vált, hogy bár a csapat képes tapadni az élbolyra, sőt, nem vall szégyent az őket megelőző riválisokkal szemben sem, ez az idei kínálat nem igazán lesz elég a dobogó elérésére. Magyarán szólva teljesen jogosan nem férnek fel rá a srácok, a tabella jól tükrözi a reális erőviszonyokat.

A számolgatástól még a Roma elleni hazai vereség sem szegte azonban kedvünket, hisz ezzel párhuzamosan a Napoli is kikapott az Atalantától, így a különbség maradt 6 pont. Joggal számíthattunk arra, hogy a világoskékek előnye még apadni is fog ezen a hétvégén, hiszen Rómába utaztak, ahol egy elvileg jó formában lévő farkasfalka várt rájuk, kinézett nekik egy negyedik vereség is sorjában (a BL-ben a Real, a kupában hétközben a Juventus mért rájuk demoralizáló csapást). Nos, tegnap Mertensék egész más arcukat mutatták, a Roma pedig, úgy néz ki, Milánóban kifocizta magát egy időre, szóval a számunkra legkevésbé jó eredmény született. Az Inter hátránya tehát akkor is tetemes marad, ha nyerni tud a Cagliari ellen. Ha nem, akkor jöhet a szokásos „majd jövőre”, de azért veregessük meg a saját vállunkat egy kicsit, hiszen idén egész sokáig játékban voltunk... :) 

 

tabella.JPG

Milanese Horror Story, season 6

Nyilván muszáj tapadni, próbálkozni, és persze számolgatni, de nyert rangadók nélkül sajnos nincs esély. Nehéz meccsből pedig még lesz egy pár idén.

Na, de vegyünk erőt magunkon, és nézzük mi várható ma délután. Könnyű győzelemre nem számítok,  biztonsági 3-5-2-re Medellel a védelemben annál inkább. Tudom, hogy nem vagyok vele egyedül, mikor azt mondom: indokolt lenne a visszatérés az alapokhoz, főleg azt nézve, hogy januárban mennyivel jobban működtek a dolgok 4-2-3-1-ben. Oké, nem dúskálunk a remeklő full backekben, de wing back posztokra ugyanígy nincsenek igazán jó opciók. Candrevának elvileg megy ez a szerepkör, gyakorlatilag a Roma ellen sem a támadást, sem a védekezést nem segítette jól, Perisicet pedig végképp nem játszatnám ilyen mélyen, még a végén megpróbálkozik egy trükkös hazaadással. D’Ambrosio technikai hiányosságai pedig még jobban kijönnek egy sorral előrébb. A mai Gazzetta alapján elképzelhető, hogy Pioli mérlegelt, ugyanis négy védőt írnak Murillo helyett Ansaldival, meglátjuk mi igaz ebből.  

 

squadri.jpg

 

Kikerülhet a kezdőből a sérüléséből nem túl élesen visszatérő Brozovic, és a mostanság kicsit hullámzó Mario, így Banega veheti kézbe a karmesteri pálcát. A Bologna elleni meccset egy kiváló passzal eldöntő argentin talán végre kezdőként is mutat valamit, régóta adós a konstans jó teljesítménnyel. Szükség lenne rá, mert a Cagliari újoncként masszív középcsapattá vált a szezon során, hazai pályán pedig különösen nehéz elkapni a Boriello és Bruno Alves nevével fémjelzett szárdokat.

A Digi kettőn 15 órától követhetjük nyomon az utolsó szalmaszálakba való kapaszkodást. Forza Inter!

komment
süti beállítások módosítása