Nerazzurri

Kellően feltüzelve

2017. február 05. 16:29 - Rolkó_

juventusinter.jpgElérkeztünk a naphoz, amit minden kék-fekete hetek óta tűkön ülve vár, ez pedig a szerzők várakozásaiból is leszűrhető - nem árulok tehát zsákbamacskát, most egy többszereplős bejegyzés jön. A közös posztokat általában különleges alkalmakra tartogatjuk, és ebben a kategóriában mi is lehetne annál méltóbb, mint hogy 20:45-től a szezon meccsén lép pályára szeretett Interünk?

 

 

 

Bobogoal: A február nem épp a legszerencsésebb időszak szokott lenni csapatunk életében. Emlékszem öt évvel ezelőtt, még Ranieri irányítás alatt, össze-vissza vertek minket ebben a hónapban. Érdekességként leírom az akkori eredményeinket: Inter-Palermo 4:4, Roma-Inter 4:0, Inter-Novara 0:1, Inter-Bologna 0:3, OM-Inter (BL) 1:0, Napoli-Inter 1:0. Én olyan sokkot kaptam akkor, hogy nagyon félek ettől, az időjárásilag amúgy is undorító hónaptól. Persze már régóta nincs Ranieri, ellenben itt van az a tréner, aki nekem Leonardo óta a legszimpatikusabb, Stefano Pioli. Egy romokban lévő, mentálisan teljesen szétesett társaságból sikerült csinálnia egységes, egymásért is küzdeni képes CSAPATOT. A farsangi hónapban sok minden el fog dőlni (a Roma elleni meccs lesz a legfontosabb) és reméljük, hogy március elején nem fog érkezni Csabinter szokásos megjegyzése: „várjuk a következő szezont”. Minden pontra szükségünk van, ennek a szellemében megyünk derby d’Itáliázni Torinóba. Lefordultam a székről Pioli nyilatkozatát követően, mikor megkérdezték tőle, hogy: „Miért nem nyert még soha a Juventus ellen? Mert még nem voltam az Inter edzője, mikor ellenük játszottam!” Valljuk be, hogy Juve kerete (sajnos) erősebb, mint a miénk, hisz mindig könnyebb egy BL-ben induló csapathoz minőségi játékosokat igazolni - többek között ezért is borzasztó fontos lenne már odaérni végre a dobogóra. Amiben meg lehet őket fogni, az a fentebb is említett egységesség. Az első perctől oda kell koncentrálni, Higany kaphat egy-két apró tüskét, hogy érezze a törődést, a középpályán meg annyit kell futni, hogy vért köpjön mindenki a szünetben. Ahogy telni fog az idő, reméljük, úgy lesznek egyre idegesebbek a zebrák és a végén jöhet Buffon rémálma, Mauro Icardi személyében. Tippem: 0-1 (gólszerző: Icardi)

 

touristiqueMár nagyon régen, minimum 10 éve nem láttam olyan összecsapást a két csapat között,aminek bármi komolyabb tétje is lett volna. Enne oka részben az, hogy a szó szoros értelmében véve a Juventus és az Internazionale nem rivalizál már. Hat szezon óta az Európa Liga indulást érő helyek környékéről konstatálhatjuk, milyen nyomasztó a zebrák fölénye az egész Serie A-ra nézve, míg az előző évtized második felében nagyjából fordított volt a helyzet - már amikor a Juve elindult a Serie A-ban.
Amellett, hogy igazi riválisokká idénre sem váltak a felek, félvállról ezt most senki nem veheti: ellenfelünk igyekszik megőrizni momentán egész megnyugtatónak tűnő előnyét a tabellán, mielőtt ráfordulna a BL egyenes kieséses szakaszára. Eközben a mieinknek minden egyes alkalmat meg kell ragadnia, hogy faragjanak pár pontot a Napolin. A délieknek már csak egy fordulónyi fórjuk van, ennyi választja el kékfeketéinket attól, ami december elején legfeljebb álom volt. Ekkora, öt éve nem látott esélyt bűn lenne veszni hagyni.
Az én tippem ennek ellenére inkább objektív : Bár az Inter másfél hónapja remek formát mutat, a gép nem dobhat mindig. Papíron természetesen a Juventus erősebb, hazai pályán pedig hatalmas sorozatban vannak, így én most egy szoros, 2-1-es vereség szagát érzem, a srácok emelt fővel térnek vissza Milánóba, és jövő héttől folytatják a kapaszkodást a dobogóra.

 

PaulPierce34Mikor nyertünk utoljára fontos meccset a Madridi csoda óta? Jó-jó, néha elkaptuk a nagyok farkát, de sokra nem mentünk vele, amikor meg igazán kellett volna mindig csődöt mondtunk az utóbbi években a rangadókon.
Márpedig ez a meccs fontosabb, m
int gondolnánk. Most kiderül, hogy tényleg a naggyá válás útján vagyunk-e vagy sem. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy egyetlen egy vereség semmissé tenné az utóbbi másfél hónapot, korántsem erről van szó. De ha megint beleszaladunk egy olyan meccsbe, mint az egy évvel ezelőtti torinói mészárlás, akkor azért az sok mindent helyre tenne.
Nem azt várom, hogy nyerünk, mintsem inkább, hogy játékban partiban legyünk a jelenlegi legjobbal.
Valószínűleg nem mi fogjuk dominálni a játékot, ami kissé szokatlan lesz az elmúlt hetek gyengébb ellenfelei okán, de pl. ősszel pont ez hozta a győzelmünket: tudtunk alkotni, mert nem parkolta le a buszt az ellenfél.
Akitől nagyon sokat várok az Brozovic es Handanovic. Előbbi játéka meccsdöntő lehet, ha extrát hoz, világklasszis teljesítményre képes, azt pedig nem kell mondanom, hogy egy ilyen kiélezett meccsen mennyit jelent, ha képes vagy a pálya közepét kontrollállni. A szlovénnak pedig biztosan több bravúrra is szüksége lesz, nélküle nem lesz esélyünk a pontszerzésre.
Ami kissé furcsának tűnhet, de Piolit nem féltem ettől a meccstől, legalábbis annyira nem, mintha mondjuk egy Mancini ülne a padon. Allegri viágklasszis, az én top 10-es edzői listámba simán befér, de mégsem gondolom, hogy a kispadon buknánk el ezt a meccset, ha elbukjuk persze.
A fő kérdés az, hogy fejben készen állunk-e egy ilyen megmérettetésre, efelől pedig vannak kétségeim.
Hogy mi a tippem? Nem számszerűsítenék, szinte percenként más forgatókönyvet vizionálok magam előtt, de azt hiszem van esély arra, hogy játékban felvegyük velük a harcot. A döntetlen nagyon jó lenne.

 

bimre_Két olasz csapat olasz edzővel, akiknek jó az x - nagyon reális forgatókönyv, hogy kioltják egymást. Az érzésem mégis az, hogy nem döntetlen lesz. Hovatovább, végletes forgatókönyvet képzeltem magam elé: vagy alapos verést kapunk, vagy nyerünk. Az előbbi talán valószínűbb, a rabruhások hazai rangadón szeretnek erőt demonstrálni. Viszont Pioli jó edző, biztos kitalál valamit azon kívül is, mint a Mancini-féle álljunk hátra kurva sokan, és nem lesz baj. Ráadásul a csapat egyben van, formás támadásokra képes, Pioli pedig jó úton van, hogy az Inter Allegrije legyen. Ki tudja egyébként, hogy hány ilyen edző van még taljánföldön, akik bizonyítottak kisebb csapatnál, de nem kaptak lehetőséget magasabb szinten, így nem derül ki róluk, hogy az Allegri- vagy a Gasperini-vonalat képviselik. Pioli az előbbit, így a pozitív megérzéseimre hagyatkozva azt mondom, hogy ugyanaz lesz vége, mint 2012 novemberében, 1-3.

 

allegri_pioli.jpeg

 

eszgeeJuventus. Már maga a szó, így leírva sem tetszik. És akkor ugye ott a mögöttes tartalom. Ráadásul ez a vasárnap még különösebb, hiszen felerősíti a Superbowl döntő, ahol az NFL Juventusa játszik. Na ott sem nekik szurkolok. De térjünk vissza a napsütötte Itáliába. Megint szét kell választani a mit szeretnék és a mit várok kérdéskört. Az elsőre nem is írok túl sokat, hiszen mind ugyanazt akarjuk. Porig gyalázni őket. A mit várok már kicsit bonyolultabb. Kiszámíthatatlanok vagyunk, mint kiscsoportos óvodásnak Thalész tétele. De felvillan előttem az őszi meccs, ahol megmutatták kedvenceink, hogy ez nem egy szokásos 90 perc. Ha azt meg tudják ismételni, akkor egy döntetlenre simán jók lehetünk, ha pedig bejön mellé a mázlifaktor, akkor talán álmodhatunk merészebbet. Viszont óvatos duhaj vagyok, és többnyire realista, így nagyon jól tudom, erősebb csapatuk van. Nekünk nem őket kell megvernünk (dehogynem), hanem a kötelező meccseket nagy biztonsággal hozni. Persze nem sírnám tele a párnámat, ha összejönne a pontszerzés. De akkor sem, ha egy jó meccsen, tisztességes játékkal kikapunk egy góllal. Egy biztos, Handanovicnak jó napot kell kifognia. Piolinak pedig reméljük van elképzelése és válasza Allegri lépéseire. A többi már jön magától! Számszerű eredmény? Utálatos 1-1, vagy 2-1 oda.

 

Rolkó_: Gyakorlatilag évek óta nem fordult elő olyan (bár mostanában egyre többször volt ehhez közelítő érzésem), hogy a hét minden napján egy Inter-meccsre gondolva keljek és feküdjek - mit ne mondjak, hiányzott már ez a bizsergetés. Pedig csoda még mindig nem történt, egyszerűen csak adott egy csapat és egy edző, aki jelen pillanatban képes megfelelni a minimális elvárásainknak, ez pedig az utóbbi idők foshalmához szokott egyszeri interesnek elég. Egyelőre. Mindenki azt szeretné (naná), hogy az utóbbi időben megkezdett tisztességes szériát folytassa a csapat, de ahogy kedden is látszott, bőven vannak még hibapontok, ezért a lelkesedéssel is csínján kell bánni. Minden azon fog múlni, hogy a kínálkozó esélyekkel hogy tudnak sáfárkodni a mieink (Icardi Juve-killer mivolta sokat segíthet ebben), illetve, hogy a minden oldalról érkező nyomást hogy bírja majd fejben feldolgozni a csapat nagy része. 
Ősszel a fordított párosítás a legjobb élményem volt a szezonban, az a kilencven perc több szempontból is támpont lehet, például biztos vagyok benne, hogy a Juventusban is hagyott bőven negatív érzéseket az a fordítás. Na, az ilyesmiket kell a maguk javára fordítaniuk Perisicéknek, és újra meg kell mutatni, mekkora tökeik is vannak tulajdonképpen. És ha már utóbbi, az ellenséggel ellenféllel kapcsolatban egy mondat: bízom benne, hogy Higuaín két énje közül nem az Inter-ölőt láthatjuk, hanem azt, aki épp komoly tétet érez...
Kézzel fogható közelségben a dobogó, éppen ezért a tippem: Juventus - Internazionale 0:6

 

A blogon leghosszabb ideje posztoló úriember, csabinter pedig szimplán csak reméli, hogy ma este zebravért fogunk vacsorázni - lehetőleg annyit, hogy bőségesen jusson belőle mindannyiunknak.

 

Várható kezdő: Handanovic - Murillo, Medel, Miranda - D'Ambrosio, Kondogbia, Gagliardini, Candreva - Perisic, Icardi, Brozovic. (brrr)

A Digi Sport 1 jó szokásához híven élőben közvetíti a 20:45-kor kezdődő többmintmeccset.

komment
süti beállítások módosítása