Nerazzurri

Lendületben

2017. január 22. 09:16 - touristique

icardi_1.jpgOlybá tűnik, a decemberben megkezdett jó sorozat az újévben is kitart. Az eredmények, ha nem is mindig könnyedén, de jönnek, és a játékra sem lehet panaszunk. A Chievo és a Bologna után pedig ideje egy harmadik, a bandát ősszel megtréfáló ellenfelen is revansot venni: irány Palermo!

Hét, zsinórban megnyert meccs igazán tetszetős széria, meg nem tudnám mondani, mikor láttunk ilyet utoljára. A csapat taktikai, illetve a csapatrészek összhangját illető fejlődése nyilvánvaló és meccsről-meccsre tapasztalható, én azonban most inkább a mentális faktort emelném ki, mint a győzelmek egyik kulcsát. Olyan játékost ugyanis nehéz lenne mondani, akinek a formája nem ugrott volna hatalmasat az utóbbi másfél hónapban. Még a másfél évig teljesen homály Kondogbia is magára talált látszólag, a legnagyobb ugrás egyértelműen az ő nevéhez fűződik, de a horvát srácokat és Jeison Murillot is érdemes kiemelni. Az Inter pedig, - céltudatos játékosai által - hosszú idő után végre visszanyerte egykori legszebb tulajdonságát, a Spirito Ju azt, hogy nehéz helyzetekben is képes addig küzdeni, amíg meg nincs az áhitott eredmény. Finomhangolásra persze bőven van még igény, nagyon nem tetszik például, hogy januárban eddig nem jönnek a clean sheetek. Udinében kimondottan ciki volt a védelem, ez aztán a következő két meccsre feljavult ugyan, de az ezeken kapott három gól mindegyike elég elkerülhetőnek tűnt. Ezt szerencsére ellensúlyozta a három mérkőzésen szerzett nyolc találat, és a két fordítás hátrányból. Induljunk ki inkább ezekből, mikor a palermói vendégjátékra gondolunk.  

maxresdefault.jpg

Hol voltál eddig?

A déliek finoman szólva láttak már szebb napokat, hiszen pár szezonnal ezelőtt még igazán üde színfoltjai voltak az olasz bajnokságnak. Mi sem egyszer rágtuk tövig a körmünket olyan meccseken, mint pl. a hófödte pályán végigjátszott, négy Diego Milito gólt is hozó 4-4-es döntetlen 2012-ből, és olyan játékosok törtek be a köztudatba rózsaszín mezt viselve, mint Cavani, Pastore, Dybala, Vasquez, Ilicic, vagy az idén valósággal szárnyaló Belotti. Hogy most miért nem félünk tőlük annyira, azzal magyarázható, hogy a klub tulajdonosa és elnöke Maurizio Zamparini az évek hosszú és kitartó munkájával futballegyesületből majomparádévá változtatta a Palermot, vezetőedzőit évente akár hétszer is lecserélve, a fenti focistákért kapott csillagászati összegeket pedig gondosan elrejtve valahol. Idén a szicíliaiakat anno játékosként is erősítő Eugenio Corini ülhet Olaszország tradicionálisan legforróbb kispadján, olyan keret viszont már nem igazán áll a rendelkezésére, amivel három Serie A-s csapatot is maga mögé utasíthat a végelszámolásnál, így vele, vagy nélküle, útjuk a másodosztályba vezethet. Nincs még viszont minden veszve, és ha benn akarnak maradni, valamikor mostanság kellene elkezdeniük kaparni a pontokért, főleg hazai pályán, ahol eddig nyolc vereség mellett egy döntetlenre futotta mindössze. Reméljük nem pont ma kezdik a gyűjtögetést, ezt elkerülendő érdemes figyelni pár potenciális kulcsemberre: a hétgólos macedón csatárra, Nestorovskira, vagy a Quaison-Jajalo duóra a középpályán. A magyar különítmény viszont (sajnos) egyre távolabb kerül a kezdőcsapattól, kicsi az esély, hogy valamelyik honfitársunk pályára lép, Sallai ráadásul állítólag meg is sérült.

tabellone_inter_palermo.jpg

Színvonalas kis hokimeccs volt

Arról, hogy nálunk ki kerülhet a kezdőbe, némileg megoszlanak a vélemények, a hétközi maratoni kupameccs és a Palermo nem túl acélos formája ugyanis állítólag kisebb rotálásra ösztönözheti Pioli mestert. Az eddig remekül muzsikáló Gagliardini-Kondogbia-Joao Mario tengelyt megbontani nem tűnik jó ötletnek, mégsem elképzelhetetlen akár egy Medel-Brozovic-Banega trió a középpályán. A „világ leggyönyörűbb embere” azonban ennyi erővel feltűnhet a védelemben is Miranda párjaként (a hétközben még mindig nem hiszem el, mekkora gólt rúgó) Murillo helyén. Nehéz tehát jóslatokba bocsátkozni, bár nekem annyit megmutatott a varázsgömböm, hogy állítólag Gabriel Barbosa nem lesz kezdő. Hasznos kis cucc, nem?  

Mi sem hasznosabb viszont, mint egy jó képminőségű tévékészülék a Digi1-re állítva 15.00-kor, jó szórakozást, Forza Inter!

komment
süti beállítások módosítása