Nerazzurri

Elmaradt a csoda

2016. december 03. 15:53 - PaulPierce34

 

immagini_quotidiano_net.jpg

Erre vártak az ellendrukkerek, az eddig önmagához képest szárnyaló és meglepetésre a középmezőnyben tanyázó Interrel végre felmosták a padlót. Most persze mindenki arról ír, hogy eddig tartott a kék-fekete csoda és szépen visszasüllyedünk oda, ahova mindenki várt minket a szezon előtt: a kiesőzónába. Véreim, ez itt most egy lelkesítő poszt lesz. Ha Lejcseszter bajnok lett, nekünk is meg lesz a bennmaradás!

Hetek óta másról sem lehetett olvasni a kultúrbarbár kommentmezőben minthogy, úgysem tart sokáig az Inter csoda. Na, köcsögök, ezt akartátok? Már a meccs előtt lehetett érezni, hogy ez most nem lesz az igazi. Pedig de jól játszottunk a Fior ellen! 20 perc alatt lezsíroztunk mindent, hogy majd Nápolyban kipihenten küzdjünk az újabb bravúrpontokért.

Pioli mester, nem okozott különösebb meglepetést a kezdőcsapat összeállítással, a sokak által az új Nestának és a passzjátéka miatt a Barcelona által csábított Ranocchia ismét a kezdőcsapatban kapott helyett. A középpályán csupán az okozott meglepetést, hogy az egész őszi szezont ihletett formában végig futballozó Felipe Melo nem kapott szerepet, helyette Kondogbia került be, de ő meg is hálálta a bizalmat, kiválóan játszott.

Na, de ne rohanjuk ennyire előre, nem kell sietni, időnk van bőven. Tehát elkezdődött a fudbal mérkőzés, mi pedig nagyon izgultunk, persze, legbelül tudtuk, hogy nem sok esélyünk van. A Nápolygó egy sokkal nagyobb múltú klub, több trófeával és szebb stadionnal és persze nyáron is többet költöttek, csupa sztárokkal erősítettek, így nem meglepő, hogy ők voltak az esélyesek. Azért az optimistábbak reménykedtek egy döntetlenben, de ne legyünk telhetetlenek, hiszen nem is olyan régen iskoláztuk le Crotonét, a Fiort és szoros meccset játszottunk a Prágában is. Mindig nem lehet nyerni!

És mi nem is nyerni mentünk a San Paolóba, hanem tapasztalatot gyűjteni. Sajnos a hazaiak megmutatták nekünk milyen is a csúcsfoci. Ügyesen, pontosan passzolgattak egymáshoz és az első 6 percben kétszer is sikerült a labdát átjuttatni a gólvonalon. Egyértelmű volt a Napoli taktikája: apró, pici gólokkal megzavarni a gyengécske ellenfelet, illetve guruló labdába nem fejelni. Ez az újszerű stratégia teljesen sokkolóan hatott a fiúkra, de mégsem tudok rájuk haragudni: lelkesen küzdöttünk, nem adtuk fel a csatát, sőt mi több, még helyzete is akadt Icardinak, bár egyiket sem tudta értékesíteni.

De sebaj, még 45 perc várt ránk, ahol értékes tapasztalatokat gyűjthettünk. Szívesen értékelném ezt a játékrészt is, de lehetetlen, mivel nem működött a stream - bezzeg a hogyan növeld meg a péniszed reklám csont nélkül bejött- ám azt látatlanban is pozitívan értékelem, hogy a második félidőben csak egyszer talált be a Sarri együttese.

Ebből a meccsből csak tanulni lehet. Pioli biztosan ellesett Sarri papától néhány taktikai finomságot, Koulibaly megmutatta Ranocchiának, hogy neki mennyivel nagyobb az önbizalma, Hamsik pedig labdakezelési tanácsokkal látta el Kondogbia barátunkat. Hálásak lehetünk ezeknek a kedves, szimpatikus déli férfiaknak, a jövőben mindenképpen hasznát vesszük a minőség oktatásuknak a bennmaradásért folytatott harcban.

Persze a meccs után már jöttek a rosszindulatú kommentek, 'majd most a helyetekre kerültök lúzerek', 'eddig tartott a csoda', meg ilyenek. Nem is érdemes velük foglalkozni. Jó, az egy kicsit engem is szomorúvá tesz, hogy legrosszabb esetben akár még a 12.helyig is lezuhanhatunk, de igazából az sem egy rossz helyezés. Ami nekünk fontos, hogy a Pescara-Empoli duón rajta tartsuk a szemünket. Velük szemben jelenleg 14 pont az előny, ezt meg azért  csak be tudjuk osztani, szóval akár 2-3 nagyobb hullámvölgy is beleférhet és akkor is meg lesz a bennmaradás.

Meg egyébként is a mágikus 40 ponthoz már csak 19-et kell begyűjteni. Meglesz az, csak hinni kell benne. FORZA!

komment
süti beállítások módosítása