Nerazzurri

Hatpontos meccs, kicsit másképp

2016. szeptember 21. 15:41 - Rolkó_

empoli-inter.jpgFura ez a címadás egy Empoli ellen, de valahogy most mégis ez a helyzet. A Juventus felett aratott vasárnapi győzelem óta sokan, sokféleképp mondták már el, mennyire fontos, hogy azt a három pontot ugyanannyi kövesse - különben azok az erőfeszítések szinte fabatkát sem értek.

 

Vége az eufóriának, folytatódik a nagyüzem, 20:45-tól Toszkánában van jelenése kedvenceinknek, és jelenleg az Inter-szurkolók egy emberként fohászkodnak, hogy a három napja látott/tapasztalt dolgok ne csak egy egyszeri fellángolás részei legyenek, hanem egy tendencia kezdete. 
Én ki merem jelenteni: jó okunk van a bizakodásra. Már a kinevezésekor is taglaltuk, mi mindent várhatunk az új holland mestertől, és úgy néz ki, meccsről meccsre lépeget előre csapata (az EL-szánalmat ne keverjük ide, nem tudom 100%-ig a nyakába varrni), mindezt úgy, hogy ezek számára még mindig kvázi "edzőmeccsek", kis túlzással élve persze.
Jól beszéltek a játékosok és De Boer a Derby d'Italia után: ez a győzelem kiindulópontja lehet mindennek, amit már réges-rég remélünk. Annál is inkább igaz ez, mert én személy szerint - bármennyire is kutatok emlékeim közt - még nem láttam olyan Inter-diadalt rangadón, amilyet ilyen taktikával (magas nyomás, letámadás, feltolt védelmi vonal és ezek hozadékai) sikerült véghez vinni. És ami még fontos: a 90 perc nagy részében kék-fekete dominancia volt a pályán, és ez nagy szó, tekintve hogy a világ egyik legjobb csapata volt az ellenfél.

A mára térve: FDB valószínűleg eszközölni fog néhány változtatást, pihenőt ad pár játékosoknak, és valljuk be, rá is fér néhányukra. D'Ambrosio mostanában szinte minden kapott gólban benne van valamilyen módon, a helyét Nagatomo veheti át (0 előrelépés, titkon Miangueben reménykedem), míg Medel szétgürcöli magát az összes 90 perce alatt - már amikor képes annyit a pályán tölteni, és nem görcsöl be. A chileit az a Felipe Melo pótolhatja, akit nem tudunk megkedvelni, mutassa ki bármennyire is szeretetét a csapat felé, valahogy... Tudjátok, mire gondolok. Van még egy biztos maródi, új kedvencünk, Éver Banega a gólpasszai mellé rögtön be is véshetett egy buta kiállítást, így megteremtette az újabb esélyt a már-már leírt Kondogbiának, hogy összehozzon egy tisztességes mérkőzést végre valahára (alternatívája Jovetics és a 4-2-3-1). Perisic természetesen visszafoglalja jól megérdemelt helyét a kezdőben, annak ellenére, hogy Éder mester kivételesen jó formát mutatott három nappal ezelőtt.
Szeretnénk továbbra is látni a presszinget, a támadó szellemet, a helyzetek kialakítását, és a sok-sok labda nélküli mozgást támadásban. Utóbbiban egyébként ég és föld a különbség már most a Mancini-érához képest, egyszerűen sokkal strukturáltabbnak tűnik az egész, és természetesen ez az alfája és omegája az imént felsorolt dolgoknak.  
A keretben ott van végre a két, eleddig még nem játszó új érkező, Ansaldi és Gabriel Barbosa is, még az sincs kizárva, hogy mindketten debütálni fognak, de a vasárnapi fellépésük valószínűbb. Továbbra is büntiben van az idióta Brozovic, aki... Nos, egy idióta. Nincs szükség olyanra, aki mérgezi a csapatszellemet, egyébként hasznos is tudna lenni, plusz mélységet adna a keretnek, de kizárólag akkor, ha a hozzáállásán csavar egy 180 fokot. Félő, hogy ez nem fog megtörténni.

brozovic_inter_2016_17_sguardo_356x237.jpg

 

Az Empoli egy trükkös kis csapat, minden évben eladni kényszerülnek legjobbjaikat, az újraépítést ennek ellenére jól összehozták az utóbbi idényekben - a kulcs náluk a remek szakmai munkában keresendő. Most azonban kérdésesebbnek érzem a helyzetüket, talán a kiesés szele is megérintheti őket. Sokunk nagy reménysége, Dimarco soraikat erősíti, még az sincs kizárva, hogy látjuk pályára lépni, de a posztján alapvetően a rutinos Pasquallal számol Giovanni Martusciello. Említésre méltó játékosaik még: Maccarone, Marilungo, Saponara, Gilardino (tuti szétverek valamit, ha megint megtalálja a hálót egy mákos szarral).
Ennyi elég is róluk, hiszen ha tényleg újra nagycsapattá szeretne válni az Inter, akkor saját magával és a stílusával kell foglalkozni, és nem azzal, hogy egy gyengébb együttesnek esetleg van egy-két ügyesebb focistája. Könnyű dolga természetesen biztosan nem lesz Icardiéknak, bármennyire is ment/megy a rotálás, a csütörtök-vasárnap-szerda tempó azért elég megterhelő lehet fejben és testben is, tehát hibátlan meccsre semmiképp ne számítsunk.

Tényleg csak egy a lényeg: a nagy szavakat kövessék tettek. Hogy ne csak pár napig mosolyoghassunk. Légyszi. Olyan jó volt végigvigyorogni a hétfőt.

Várható kezdőcsapat: Handanovic - Nagatomo, Murillo, Miranda, Santon - Kondogbia, Felipe Melo, Joao Mario - Perisic, Icardi, Candreva

A Digi Sport 1 közvetít ugyan, de csak miután a Cagliari lejátszotta soros meccsét a hétvégén elgyepált ellenséggel ellenféllel, ergo aki tv-n szeretné végigizgulni a 90 percet, zárja el magát hermetikusan a világ elől 22:55-ig (és persze utána is egy darabig). A másik megoldás mindenki kedvence, a streamelés (az Ace Playert ajánlom mindenki figyelmébe, aki esetleg nem ismeri).

komment
süti beállítások módosítása