Nerazzurri

Mauro-Maxi kézfogásra várva

2016. április 03. 18:27 - Rolkó_

inter_torino-2015-16.jpgFordulóról fordulóra abba a bizonyos képzeletbeli szalmaszálba kapaszkodunk, de a remény egyre halványodik, és lassan eljutunk oda, hogy már csak az EL-hely megtartását tűzheti ki célul a csapat. Ennek elősegítésére ma a Torinot kellene a legyalulni.

 

 

 

 

A Roma győzelme, valamint a Fiorentina és a Milan botlása legalábbis utóbbi sorokat erősíti, szezon végén amolyan szépségtapasz(?) gyanánt jó lenne a negyedik helyre bekanyarodni. Persze nyilván a fő cél a dobogó lett volna, de mivel az nagyjából elúszott (és Mancini elküldésére kevés az esély), kötelező kihozni a helyzetből a maximumot.

Az előjelek nem olyan rosszak az utóbbi időszakot tekintve, a Torino például egy nyeretlenségi szériát építget éppen, méghozzá rájuk eddig nem túl jellemző, meg-megrogyó védekezéssel. A legutóbbi fordulóban a városi rangadójukon néhol már vicces benyomást keltett a hátsó alakzatuk helyezkedése, ez ma még meg lesz spékelve a csapatkapitány, Glik eltiltásával.
Maxi López újra találkozhat egykori cimbijével, remélhetőleg nem kell az örömködő pofáját nézegetni, már a Wanda-ügy előtt is idegesítő volt (átélhettük párszor), pláne utána. Rajta kívül is láthatunk majd számunkra "érdekes" futballistákat: jobb oldalon a sokunk által vágyott Bruno Peres okozhat kellemetlen pillanatokat az aktuális balbekknek, középen régi ismerőseink, Benassi és Obi kaphatnak helyet, elöl pedig az egyelőre tehetség kategóriában ragadt Belottira sem árt figyelni. 
Emlékezhetünk, az idény első részében még az európai helyek sem tűntek túl távolinak a Torinonak, míg most ha nem figyelnek, még a kiesés szele is megérintheti őket. Ez okból kifolyólag sem lesz sétagalopp az esti találkozó, meg persze azért sem, mert kedvenceinknek nem szokása sima győzelmeket aratni ebben a szezonban (sem).

Az Inter viszonylag pozitív heteket tudhat maga mögött eredmények szempontjából, a válogatott szünet alatt a sérültek is felépültek, így Mancini csatába bedobhatja a teljes arzenálját. Hogy ez nála mit is jelent pontosan, nem tudhatjuk, annyit valószínűsíthetünk, hogy most az ősztől eltérően nem tükrözi le a Torino 3-5-2-jét, hanem 4-2-3-1-gyel vagy 4-3-3-mal küldi fel övéit. Ebből kifolyólag a kérdőjelek a szokásosak: Kondogbia kezd vagy a helyén egy támadóbb szellemű ember a 3-as közepén? Kik lesznek a szélsők? Horvátjaink jó sportformája állandósul -e? Icardi és Jovetics felépülésével ki lesz a center? Telles valóban előkerülhet végre? 
Egy dologban biztosak lehetünk: mivel Nagatomo a Roma ellen ismét letudta egy jó 10 meccs erejéig a pozitív értékelést, idény végéig már atommal sem lehet majd kirobbantani a védelem széléről. Hiába na, az új szerződésért keményen meg kell dolgozni...

 

nagatomo_salah.jpg

 

A Gazzetta szerint ez a várható kezdő: Handanovic - Telles, Murillo, Miranda, Nagatomo - Medel, Brozovic - Palacio, Ljajics, Perisic - Icardi.

A Digi Sport 1 20:45-től élőben közvetít, szurkoljunk, hogy a Veszprém-meccsen ne legyenek hetesek, a SEHA-liga döntő így is csücskösen fog véget érni a Serie A 31. fordulójának zárómeccséhez képest.

komment
süti beállítások módosítása