Nerazzurri

Nosztalgiavonat indul

2016. március 12. 15:18 - csabinter

mancsi.jpgDecember közepe óta nem tapasztalt érzések térhetnek vissza március első felében: meglehet a zsinórban harmadik győzelem tétmeccsen. Ehhez a Donadoni-éra óta a régi Guidolin-féle csapatot idéző, ismerős arcokkal teli Bolognát kell megverni szombat este.

Kezdjük utóbbival. Az Inter-nevelésűek közül Mattia Destro, Lorenzo Crisetig és Ibrahima Mbaye (várom már valahol egyszerre a Mbaye, Mbakogu, Mpoku hármast), a zsoldosok részéről Szafir Taider tér vissza a bázisra, plusz ide vehetjük a bevallottan Inter-szurkoló Emanuele Giaccherinit (aki szerintem simán elférne a keretben). Inter-oldalról mesterünk szívdobogása talán egy picit nagyobb eltérést mutat ki az EKG-n, hiszen játékosként a Bologna színeiben mutatkozott be a Serie A-ban az 1981/82-es idényben, amikor ilyen volt a sáldivat:

fourth_doctor.jpg

Az biztos, hogy ez a Bologna jóval összeszedettebb csapat a múlt héten látott fostakocsi Palermónál. Elsősorban a középpályájuk közepét érdemes kiemelni a két fekete dózerolóval (Donsah, Diawara), valamint az Inter által is figyelt balbekkel, Masinával, aki hétről-hétre gépiesen futballozik. Donadoni csapatai általában jól megszervezett védekezéssel idegesítik az esélyesebb ellenfelet, úgyhogy hazai részről megint a szokásos tanácstalanságra és egyéni villanásokra való várakozással lehet felkészíteni magunkat, amennyiben nem történik valami váratlan az első percekben.

Gondolom, a BL-helyet mindenki elengedte már magában, úgyhogy a Juventus, Napoli, Roma trió eredményeivel nem muszáj idegesítenünk magunkat, hanem elég a Fiorentinára és a Milanra figyelni. Más kérdés, kellenek-e ősztől a csütörtöki azerbajdzsáni kirándulások, dehát láthattuk idén, mire ment a mesteredző az egy(két) frontos harc előnyeivel: semmire.

508845284.jpg

Egy-két barátommal minden meccs előtt az ötöslottóval felérő tippjátékot játszunk: el kell találni Mancini kezdő tizenegyét. Ebben a szezonban eddig egy alkalommal sikerült. Hardcore-fanoknak ajánlok hasonló játékot, csak éppen Sousa és a Fiorentina esetében, de mindenki készüljön fel, hogy a portugál még Mancsnál is kiszámíthatatlanabb.

A nyerőszámaink a következők lehetnek ma: Handanovic - D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Nagatomo - Medel, Brozovic - Ljajics, Eder, Perisic - Icardi.

Handanovicon hatott a Coldrex-kúra, szóval újra egészséges, mint a Makk Károly, így egy izgulni valóval kevesebb jut. Előtte a -nagy szó! - szokásosnak mondható DD, Mirrmurr, Nagatomo védősor kezdhet, míg középen visszatérhet Brozovic, aki mellett Medel vagy a pislákoló Kondogbia robotolhat - a Mancini-logikát követve tehát a francia a padon fog ülni. Elöl nagyon várunk már Eder első góljára, a KGST valamelyik tagja talán hozzásegíti.

Tv: DigiSport1, 20.45

 

komment
süti beállítások módosítása