Nerazzurri

Fájdalomcsillapitó

2016. március 08. 15:36 - PaulPierce34

ivanperisic-cropped_1hgm7jamh3m0x1k5sm2hdt56j7.jpg

Végre valahára elégedetten zárhattunk egy hetet: a kiesés ellenére szép emlék a Juve B elleni győzelem és a bajnokságban is sikerült nyerni, teljesen vállalható játékkal, jó egyéni teljesítményekkel. Ám örömünk mégsem lehet teljes, mert látva a Roma teljesítményét lassacskán lemondhatunk a harmadik helyről és jobb beletörődni, hogy a májusi BL döntőt követően jó darabig megint nem lesz európai csúcsfoci Milánóban. Klasszikus értékelő helyett ezúttal inkább három égető kérdést feszegetnék, egyrészt mert unalmas, másrészt mert lusta vagyok mindenkit egyesével értékelni.

Ez lenne az igazi Perisic?

Az igazat megvallva, a horvátot nem láttam játszani, mielőtt kék-feketébe öltözött volna, de ha valaki a német bajnokság ezüstérmesének az egyik legjobbja, akkor látatlanban is azt mondom, hogy igazoljuk le, mert bizonyára Inter-szintű játékos. Azt meg kötve hiszem, hogy Mancini a Footbal Manager statjai alapján igazolta volna le. A srác mindezidáig semmit, de tényleg semmit nem mutatott abból, hogy miért fizettek ki 16 millió eurót a szignójáért. Voltak ugyan felvillanásai, például Veronában, ahol kis túlzással mentette meg a csapatot a totális égéstől, de az igazi áttörés nem sikerült. A mögöttünk hagyott héten viszont a Juve és a Palermo ellen is fantasztikusan játszott. Megcsinálta a cseleket, bátran, önbizalomtól duzzadva játszott, mindkét meccsen gólt szerzett.

Kondogbiával ellentétben benne látni a lehetőséget: egy nap talán alapember lehet.

 

 

Melyik Ljajics igazi énje?

Nem tudom eldönteni, hogy ennek a srácnak helye van-e a csapatban vagy sem. Az egyik pillanatban zseniális meglátásai vannak, majd rá pár percre képes ordító helyzetben hibázni. Alighanem az ő nevéhez fűződik a legtöbb kihagyott helyzet az idei szezonban. Viszont be kell látni talán ő az egyetlen olyan játékosunk, aki képes a váratlanra, megcsinálni a cselt és helyzetbe tudja hozni magát. Hogy aztán kihagyja. Hosszú távon nem tudom elképzelni őt a csapatban, ugyanis ha komoly, bajnokesélyes csapatot akar az Inter, akkor nála egy ( de inkább kettő) fokkal jobb játékosra lesz szükségünk.

A jelenlegi Interbe befér, játszani kell és ezt a Palermo ellen is megmutatta.

 

Megállítható-e a Roma?

Hetek óta szárnyalnak a farkasok és jelenleg nagyon nehéz elképzelni, hogy a Fiorentina, de főleg az Inter elvegye tőlük a harmadik helyet. December vége óta egyetlen bajnokin kaptak ki, akkor is a Juventostól egy góllal, azóta sorozatban nyolcszor győztek. Nem az öt pont hátrány ami reménytelenné teszi a helyzetet, hanem az a fejlődés, amit Spaletti kinevezése óta mutatnak. Az sem felénk billenti a mérleget, hogy a idegenben fogunk ellenük játszani, márpedig jelenleg nehéz elképzelni, hogy egyáltalán bárki ellen esélyes legyen az Inter a San Sirótól távol, nem hogy egy csúcsformában lévő farkasok ellen.

Szerintem ez elúszott.

Összefoglaló

 

komment
süti beállítások módosítása