Nerazzurri

A külcsíny már senkit sem érdekel

2016. február 23. 11:27 - PaulPierce34

danilo-dambrosio-abrio-la-cuenta-_891_573_1335496.JPGMegkésve bár és jó pár hét után végre nem törve érkezik az értékelő. Egy olyan meccset sikerült megnyerni, amelyen ha nem lett volna meg a három pont menthetetlenné vált volna a szezon, de sikerült hozni a kötelezőt, így legalább egy időre fellélegezhet Mancini.

Ahogyan korábban Rolkó is felvetette - a győzedelmes őszi szezon idején-, hogy nagyon irritáló a jelenlegi Inter kiscsapat attitűdje. Mi történt a Samp ellen? A kiesőjelölt 56 %-ban birtokolta a labdát, tizenkilencszer lőtt kapura, míg a kedvenceink 3 kaput eltaláló lövése mind gól lett.

És igen, elég rossz nézni, ahogy hazai pályán egy rém gyenge csapat ellen percekig csak nyomozzuk a labdát, de talán mégis ez lehet a járható út a jövőben. Mancini ezúttal a kontrajáték mellett tette le a voksát, nagyon helyesen. Miért is?

A Mazzarri korszakból még fennmaradt a csapatnak egy betegsége, mégpedig az, hogy felállt védelem ellen, kreatív játékosok hiányában képtelen bármihez is kezdeni. A labda csak jár egyik oldalról a másikra, az ellenfél védelme meg minden gond nélkül leköveti ezt, mert nincs aki váratlant húzzon. Ez az egyik oka annak, hogy ez az Inter soha, de soha nem fog megfordítani egy komoly meccset. Ha egyszer hátrányba kerül, ott mindennek vége. Az előnybe kerülő csapat biztonságosabb lesz, onnantól kezdve csak a Fortunában bízhatunk.

Akkor mi a megoldás? Játsszunk kontrára. Ehhez pedig Mancininek megvannak a gyors szélsői Ljajic, Perisic és Biabiany személyében. Azt most mellőzzük, hogy a horvát megint harmatgyenge volt és, hogy Ljajiccsal tutira összebalhéztak, de speciel Biabiany a szezon egyik legkellemesebb meglepetése, a Samp ellen is jól játszott, többször lefutotta őket.

Futni tud, de mást nem, kritizálják sokan. Van benne valami, de ne feledjük ingyen jött, szívproblémái voltak, hatalmas volt a lemaradása és mégis visszaküzdötte magát. Néha alapvető labdakezelési hibákat vét, de ha esetleg Mancini hosszabb távon (ami nála elképzelhetetlen) is kontrákra építő játékot szeretne megvalósítani, akkor a kezdőben a helye, mert a sebességét vétek lenne nem kihasználni.

Ami pozitívum még, hogy végre sikerült megúszni pontrúgásból kapott gól nélkül egy meccset, sőt, D’Ambrosio és Miranda góljai révén ezúttal a fütyike kellemesebb végére kerültünk. A brazil gólja után már nem volt kérdés, hogy megvan győzelem, az amúgy is romokban lévő Sampdoria helyzete reménytelenné vált. Icardi egy remek lesipuskás góllal még megmártotta a kést a vendégdrukkerben, egy remek góllal. A végén Q találata sovány vigaszt jelentett a Doriának, nekünk pedig azt, hogy az utóbbi 10 meccsen mindösszesen egyszer sikerült kapott gól nélkül megúszni.

Jövő héten irány Torino és bár sok a vesztenivaló (7 pont hátrány a Fiorral szemben ?!) az esélytelenek nyugalmával utazik a csapat. Tavaly sikerült kikaparni egy meglepetést döntetlent, sőt, ha Icardi lepasszolja Oszinak ott és akkor, talán még a győzelem is meglehetett volna. Idén miért ne sikerülhetne?

Értékelő:

handanovic.jpgHandanovic: Nyugalmat és magabiztosságot áraszt, élete legjobb formájában van, nem szabad eladni semmi pénzért. Ezen a meccsen nem akadt sok dolga, a gólról szerintem nem tehetett, kvájjárellá remekül kilőtte a hosszút.

3 kaput eltaláló lövés, ebből kettőt védett. Osztályzat: 6

 

dambro.jpgD’Ambrosio: Tipikusan az a játékos, akit még nem láttam nagyon gyengén játszani, de kiemelkedően jól sem. Nehéz neki hatosnál rosszabbat vagy jobbat adni, annyira jellegtelen a játéka, bár a posztján ezzel még felfelé is lóg ki. A góljáért jár a pacsi, így most küldök neki egy felest. 

61%-os passzpontosság, 2 labdaszerzés, 3 jó csel, 4 megnyert fejpárbaj, 1 gól. Osztályzat:6,5

 

miranda.jpgMiranda: Hetek óta nincs formában, hátul hibázgat, korántsem olyan stabil, mint ősszel volt, de még mindig ő a legjobb védőnk. 6,5

 

67%-os passzpontosság,8 tisztázás, 4 labdaszerzés, 2 fault. 1 gól. Osztályzat: 6,5

 

murillo.jpgMurillo: Még nagyon szertelen, de jó úton jár. Néha össze vissza helyezkedik, amit bravúros szerelésekkel kompenzál. Kicsit Cordobára emlékeztet a szeleburdi stílusa, bár nála szerencsére jóval tehetségesebb. 

 80%os passzpontosság, 3 labdaszerzés, 5 tisztázás, 1 fault,  1 gólpassz. Osztályzat: 6

 

nagatomo.jpgNagatomo: Az idei legvállalhatóbb meccse volt, Dodót leszedte a pályáról. Tetszik, nem tetszik, kihagyhatatlanná vált, ebbe jobb, ha beletörődünk. Most nem bénázott, de a Juventus ellen időzített bomba lesz, Allegri könnyen kihasználhatja a védekezésbeli hiányosságait, biztosan ráfognak játszani.

78%-os passzpontosság, 2 labdaszerzés, 3 szerelés. Osztályzat: 6

 

brozovic.jpgBrozovic: Egyetlen pozitívum, hogy kisárgázta magát a rabruhások ellen. Egyébként újfent cikkeznek arról, hogy Wenger érdeklődik iránta. Még kivárnék az eladásával, csak van benne valami, ha öreg pedomaci is kinézte magának. 5,5

 80%-os passzpontosság, 1 kialakított helyzet, 2 labdaszerzés, 2 blokkolt lövés. Osztályzat: 5,5

 

felipe_melo.jpgFelipe Melo: Szükség van rá és kész. 90 percen át kontrollálta a pálya közepét,erre pedig egyetlen középpályásunk sem képes. Utálhatod, joggal, mert egy paraszt, de meglátszott a csapaton, amikor hetekig nem játszott.

81%-os passzpontosság, 6(!!) labdaszerzés, 4/3 megnyert fejpárbaj, 3 blokk Osztályzat:6,5

 

perisic.jpgPerisic:  Egész nyáron üldözte Mancini, de nem tudott felnőni a várakozásokhoz. Ezen a meccsen sem mutatott semmi extrát. Hajt, küzd becsülettel, de ez nem az, amiért szerződtette őt az Inter.

68(!!)%-os passzpontosság, 0 (érted bmeg, támadó középpályás) kialakított helyzet, 1 kapuralövés. Osztályzat: 5,5

 

eder.jpgÉder: Küzd, hajt, sokat melózik, néha Icardi helyett is, de nem jönnek a gólok. Türelem, én nagyon bízok benne. Remélem, jövő héten megkezdi a gólgyártást. 

89%-os passzpontosság, 0 kapura lövés (xDDDDD), 1 kialakított helyzet Osztályzat: 5,5

 

icardi.jpgIcardi: Megtette, amit megkövetelt a haza. Ennyit tud, nem többet, nem kevesebbet, de azt nagyon jól. Igazi lesipuskásként csapott le a gól előtt és úgy fejezte be, ahogyan egy igazi középcsatárnak kell. Állítólag Mourinho őt is kinézte magának a Unitedbe, bár ki tudja mennyi ennek a valóságalapja.

52 (!!!!!!!!!!!!!! xDDDDDDDDDDD :( :( )%-os passzpontosság, 1 csel, 1 kapura lövés, 1 gól. Osztályzat: 6

 

A meccs embere:

Jonathan Biabiany

biabiany.png

A szezon legkellemesebb meglepetése a francia. Igazán az teszi őt hasznossá idén, hogy az első itt töltött korszakával ellentétben már tisztában van a korlátaival és nem erőltet olyan dolgokat, amelyekre technikai tudás híján képtelen. Egyszerűen játszik és ez a csapat hasznára válik. Perisic helyett őt kellene erőltetni, feltéve ha nem játszanak mindketten, mint ahogyan a Samp ellen.

81%-os passzpontosság, 1 kapura lövés, 5 sikeres csel.

Osztályzat: 7

 

Cserék:

ljajics.jpgLjajics: Elment a kedve az egésztől, ami érthető, Icarid góljánál sem volt lelkes. 5,5

 

 

gnoukouri.jpgGnoukouri: Játszatni kéne, nem pedig fél évre jegelni, mert volt egy félresikerült meccse.

 

 

jovetic.jpgJovetic:

teary-sad-face-smiley-emoticon.png

 

 

mancini.pngVezetőedző, Roberto Mancini: Úgy tűnik, bevált az egyhetes edzőtábor. Ezzel a csapattal, ha kontrollált, labdabirtoklásra épülő játékot akar játszani, akkor önmagát csapja be. Így is nézhetetlen, amit az aranylábú gyermekeink a pályára okádnak, akkor meg már nem mindegy, ha egy gyenge csapat ellen sem irányítjuk a játékot? Ha ettől leszünk hatékonyabbak, ám legyen, de akkor ne variáljon hétről hétre. Szerintem ez lehet a nyerő út, mert ennek a középpályának nincs meg a technikai tudása ahhoz, hogy egy betömörülő védelem ellen bármihez is kezdjen. Ezen az estén jól döntött. 7

Statisztika

nevtelen.png

Összefoglaló:

komment
süti beállítások módosítása