Nerazzurri

Mr.Csakazértis

2016. február 08. 19:53 - PaulPierce34

130514314-8e69c154-5ce9-4e76-9dcd-53aac55d528a.jpgAmikor Mancinit kinevezték Mazzarri helyére örültünk. Bajnok volt nálunk, és még BL-égések ellenére is kedveltük, meg hát az öreg Walter után talán Aczél Zoli kinevezésével is megelégedtünk volna. Tudtuk, hogy Mancini nehéz ember és hogy szinte minden csapatánál összetűzésbe került valamelyik kulcsemberével. Tegnap a meccs alatt arra jutottam, hogy nem csupán nehéz ember,  hanem még annál is szörnyűbb. Rendelkezik azzal a tulajdonsággal, amely a lehető legrosszabb egy vezetőedző számára: makacs.

Brozovic? Palacio? Nagatomo? Unom, hogy hétről hétre azzal kell szembesülnöm, hogy már a meccs kezdete előtt fél órával elmegy a kedvem az egésztől.

Nem gondolnám, hogy Mancini egész nap a netes kommenteket olvasgatja, de abban 100%-ig biztos vagyok, eljutnak hozzá a szurkolói hangok, kritikák. Tudnia kell, hogy Mi szurkolók mit gondolunk például Nagatomóról. Szeretett mesterünk azért játszatja az említett triót mert meg akarja mutatni a kritikusainak, hogy márpedig neki van igaza.

Emlékezzünk, a hetek óta kritikák kereszttűzében lévő Brozo ősszel kifejezetten jól játszott, nagyságrendekkel hasznosabb volt, mint Guaro és szinte az összes szurkoló könyörgött, hogy ugyan már, tegye be a horvátot, ugyanis a kolumbiai több kárt csinál, mint hasznot. De nem. A kupában berakta, meg néha-néha csereként.

Most a fordítottja történik. Brozo katasztrófálisan játszik hetek óta és mégis kezdőként kap szerepet, legtöbbször Felipe Melo kárára.

Van aki tud érthető magyarázatot adni például arra, hogy Nagatomo miért van még egyáltalán Inter mezben? De nála stabil játékossá vált, holott fél Olaszország a japón röhög.

Mancini azért játszatja ezeket az embereket, mert meg akarja mutatni a kritikusainak, hogy neki van igaza. 'Nekem Ti ne mondjátok meg, hogy ki játsszon és ki nem.' Ebben igaza is van, gyenge ember, edző lenne ha külső nyomás hatására változtatna. De pont így kerül csapdába, hiszen a csakazértismegmutatom mentalitásával 2 hónap alatt tönkretette a csapatot.

Ennyit a meccs előtti idegállapotomról.

A mérkőzés reményteljesen indult, majd nagyon gyorsan megváltoztak a dolgok. Holott az Udinese elleni győzelem óta ez volt az első bajnoki meccs, ahol gördülékeny volt a csapat támadójátéka és Murillo gólja után a többség könnyed győzelemre számított. De nem arra, hogy 3 perc alatt 2 gólt is kapjon a csapat pontrúgást követően, majd a második félidő közepén még egyet, megadván a kegyelemdöfést.

Két hét alatt 4 fejes gólt nyelt be a védelem, az a védelem, amelyre legalább eddig lehetett támaszkodni. Vállalhatatlan.

Egyébként egy romokban lévő csapattól némileg váratlanul, de jól reagáltak a srácok a harmadik bekapott gólra és Perisic beállításával minden megfordult. Talán ez volt Mancini első jó cseréje a szezonban. Előbb megmutatta a horvát, hogy mi az amit jól csinált a Bundesligában, rúgatott egyet Icardival, majd a végjátékban maga egyenlített ki és vált ezzel a meccs hősévé. Tuti, hogy jövő héten nem fog játszani.

A döntetlen csalódás, de így legalább csak egy pont a hátrány a Fiorentinával szemben a harmadik helyért folytatott ádáz küzdelemben. Más célunk idén már úgysem lehet.

Jövő héten irány Firenze, ahol végzetes lehet egy vereség és minden maradék célunk odaveszhet. Nem feltétlenül az esetleges négy pontos hátrány miatt, mintsem inkább azért, mert onnan már fejben nehéz lenne felállni. Okosan, Mister!

Összefoglaló:

Szolgálati közlemény:

Úgy néz ki, egy ideig ez lesz az ideiglenes otthonunk, s ki tudja, talán nem csak az ideiglenes. Most még mi sem tudjuk, hogy hosszú távon hol maradunk. A helyzet bizonytalan, de ötletünk, lehetőségünk bőven van. Amint megtudunk bármi konkrétumot, itt és a facebook oldalunkon azonnal közöljük veletek.

komment
süti beállítások módosítása