Nerazzurri

Összeszorított fogakkal

2019. március 06. 23:53 - bimre_

el_1.jpg

A sorsolás előtt két csapat volt, akit mindenképpen el szerettem volna kerülni: a Salzburg és a Frankfurt. Ennek nagyon egyszerű oka volt: ezt a két csapatot ítéltem meg úgy, hogy elég jó focit játszanak ahhoz, hogy kiessünk, viszont nem akkora nevek, hogy ne legyen kellemetlen a kiesés. A másik két kasztba tartoztak azok a csapatok, akik vagy jobbak nálunk és nem szégyen kiesni, vagy kecsegtető továbbjutási esélyek vannak. Végül Frankfurt lett, de ez most a legkisebb gondunk.

Ahhoz képest, hogy alig pár hete volt, most újra visszautalok a parmai meccsünkre: azok után nem gondoltam volna, hogy a pozitív szemléletből ilyen hirtelen fogok visszaváltani negatívba. Márpedig a nyakunk helyett megint a fejünk búbjáig csapnak a foscunami hullámai, semmiből jött gyalázatos játék és vereség Szardínián (minden évben van 2-3 meccs, amikor 10 mezőnyjátékosból 7-8 egyszerre szar, miért?!), az Icardi-saga 62498374. része, valamint "szerencsére" az utóbbi hetek legjobbja, Nainggolan sérülése.

Az alkesz belga jó eséllyel hetekre kidőlt, amivel egy SPAL ellen még csak-csak tudunk kezdeni valamit, de hála az UEFA regulájának, Spalletti sokat nem fogja törni a fejét, hogy kik kezdjenek a középpályán: Borja, Vecino és Brozovic. Ez a három játékos az összes, EL-re nevezett, nem ifi középpályásunk.

Keita sem lett nevezve egyelőre, talán vasárnap már bekukkant a padra, ha minden jól megy, így a lassan megszokott Perisic, Politano, Martínez trió fogja rohamozni a németek kapuját - azt pedig szívből remélem, hogy Candreva helyett az ifik fognak beállni, akármennyire is ég a ház, mert az olasz teljes mértékben használhatatlan bármire, aminek köze van a futballhoz.

borja.JPG

A Maestro újra akcióban

Ha már a németek szóba kerültek, akkor sajnos meg kell jegyezni, hogy ez egy jó csapat. Nem véletlen, hogy erősen harcban állnak a jövő évi BL-indulásért, a Jovic, Rebic duójuk pedig  halálos. Mondjuk annyi szerencsénk azért van, hogy a horvát nem lesz ott a pályán ma, sőt, akár a visszavágót is kihagyhatja, ami mindenképpen jó, viszont ettől nem lesz sem gyorsabb, sem ütközőképesebb a mi középpályánk. Gyors, fizikális játékra lehet számítani, aminek a középpontjában a Barcával szemezgető (vagy fordítva) szerb center áll, Skriniarnak és (valószínűleg) De Vrijnek lesz dolga, hasznos lenne, ha nem a Cagliariban mutatott formájukat hoznák.

Egyébként, csak néhány érdekesség, hogy még jobban kontextusba tudjuk helyezni ezt a mai meccset: az Eintracht a legutóbbi 11 EL-meccsén legalább két gólt rúgott. Ráadásul idén konkrétan letarolta a mezőnyt eddig, 8-ból 7 meccset nyertek, egyedül az előző körben, a Shakthar otthonából szerénykedtek haza egy döntetlennel (ami egy izgalommentes továbbjutást ért). Hazai pályán eddig a következő eredménysort sikerült összehozniuk: Apollon 2-0, Lazio 4-1, Marseille 4-0, Shakthar 4-1. Kellemetlen lehet ez, na.

Hiába fontosabb a bajnokság, mint az EL, ezt a meccset ugyanúgy végig kell tolni, mintha a BL-ért menne a harc az utolsó fordulóban. Ki kell hozni magunkból, ami bennünk van, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire elég a Bundesliga ötödik helyezettje ellen.

Európa Liga nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Eintracht Frankfurt-Internazionale, 18:55, TV: Sport 1

Probabili formazioni:

Eintracht Frankfurt (3-5-2):

Trapp - Abraham, Hinteregger, Ndicka - Costa, Gacinovic, Hasebe, Rode, Kostic - Haller, Jovic

Internazionale (4-2-3-1):

Handanovic - Cedric, De Vrij, Skriniar, Asamoah - Vecino, Brozovic - Politano, Borja Valero, Perisic - Martínez

komment
süti beállítások módosítása