Nerazzurri

5 + 1 dolog, amit a Roma-Inter után megtanultunk

2018. december 03. 01:41 - bimre_

icardi_fejes.jpg

Nem sikerült mind a három pontot elhozni Rómából, a Farkasok kétszer is kiegyenlítették az általunk megszerzett vezetést, harmadszorra pedig már nem sikerült magunkhoz venni az előnyt. Egyik oldalról nézve tartalékos volt ez a Roma, ráadásul nem is egy pozitív szériából érkeztek ebbe a meccsbe. Másik oldalról viszont egy jól játszó ellenfél ellen, idegenbeli rangadón sosem rossz eredmény a döntetlen. Nézzük, hogy mik azok a dolgok, amiket mindenképpen érdemes megjegyezni.

1. Technikai képzettség + játékintelligencia = Futball

Szerencsére volt már pár jó meccsünk idén, de amit most ki lehet emelni, hogy talán ez volt játékszervezés szempontjából a legkreatívabb. Igaz ez mind hátul, mind elöl. Talán most tudtuk a legbiztosabban, legpontosabban kihozni hátulról a labdát - igaz ez még akkor is, ha továbbra is túl sok labdát szórunk el a saját térfelünkön. Elöl pedig üdítően sok volt a védelem mögé betett labda, a kreatív labdajáratás, ami megmutatkozott helyzetekben is - főleg az első félidőben. Bár a Roma helyzetei látványosabbak voltak, náluk csak Florenzi került ziccerbe, míg nálunk Icardi egyszer, Keita kétszer, a másodikból lett a gól. Ennek az oka nagyon egyszerű: a Borja Valero, Brozovic, Joao Mario középpálya a legképzettebb és legintelligensebb, amit ebből a játékosanyagból össze lehet rakni

2. Hiányzó fizikai jelenlét

Sajnos az a helyzet, hogy a legmagasabb szinthez hiányzik nálunk az a fajta minőség, hogy ami megvan a legnagyobb csapatoknál. Ha a fent említett középpályára azt mondom, hogy a legkreatívabb, akkor sajnos az is igaz, hogy a legkevesebb ütközést is ez a hármas tudja produkálni. Spallettinek ezért rettenetesen nehéz a helyzete, mert nincs olyan játékos Brozovicon kívül, aki a játékfeladatok több elemében is értékelhető teljesítményre képes. Ha Vecino kerül be valaki helyett, akkor támadásba belépés, második hullámban érkezés fegyvere érkezik meg a csapatba, viszont tackle-ökben nem lépünk előre és kreativitásban is visszaesünk. Ha Gagliardinit tesszük be, akkor fizikálisabb lehet a csapat, ütközésekben előrelépünk, viszont kreativitásban esünk vissza. Spallettinek gyakorlatilag ellenfélhez kell kötnie idén, hogy mely három játékos legyen a pályán.

3. Keita megérkezett

keita.jpg

Várható volt, szerencsére november végére meg is történt: Keita Baldé valamit mutat a nagy nullán kívül. Azzal, hogy ő megérkezett az idénybe, óriási segítség nekünk, Perisic, Politano és Ő jó opciót nyújthatnak a Kopasznak, és valódi alternatíva várja a bevetést a cserepadon is. Végre!

4. A Nainggolan - Zaniolo csere

Az benne volt a pakliban, hogy hosszútávon nem mi jövünk ki ebből jobban, de az most már kezd meglehetősen zavaró lenni, hogy mintha rövidtávon is szívnánk. Zaniolo maga is meg lehet lepve, hogy ennyi lehetőséget kap, természetesen nagyban a sérüléseknek köszönhetően, de ő egyre jobban és jobban él a lehetőséggel. Nálunk Radja jól indult szeptemberben, tett hozzá még októberben is, de inkább sérült, mint nem, ha meg tévedésből egészséges, akkor meg bűnszar. Nagyon nagy hátrány, hogy nem tudunk 10-es posztra betenni egy jó korban lévő, használható játékost.

5. Helyünk a futballvilágban

Ez a hét tökéletesen megmutatta, hogy hol a helyünk és mit tud ez a csapat. Pontosan annyit, amennyit láttunk. Mielőtt bárki negatívumként értékelné ezt, annak mondom, hogy nem, ez nem az. Játszottunk idegenben egy vállalható meccset egy nálunk erősebb angol csapat ellen, illetve döntetlent játszottunk idegenben egy Serie A rangadón, ahol többé-kevésbé jól játszott a csapat, viszont az ellenfél is. Fogadjuk el, hogy ennyit tudunk és ehhez igazítsuk az elvárásainkat. Ez a csapat nem 100 ponttal lesz második-harmadik, ebben a csapatban 75-80 pont van, ami BL-helyet fog érni jövőre, és lehet tovább építkezni. Azt se felejtse senki, hogy ez az idény jobban néz ki egyelőre, mint a tavalyi, pedig a tavaly jobb volt, mint bármelyik az elmúlt 6 évben. Örüljünk annak, hogy lépésről lépésre haladunk előre, hiszen Spalletti eddig másfél év alatt kihozta azt a csapatból, ami benne van. Bízzunk benne, hogy marad ez az idény végéig.

+1: VAR

Azt hiszem, elég korrekt dolog egy olyan esemény után reklamálni, ahol a mi javunkra tévedtek, úgyhogy ezt most meg is teszem. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy nem nézték vissza a Zaniolo - D'Ambrosio esetet. Néha már-már az az érzésem, hogy szándékosan szabotálják a videobírót, hogy néhány év múlva kivezessék, mert szar. Nem szar, csak balfaszok használják. Egy nagyon fontos változtatást mindenképpen meg kell hozni. A döntést a játékvezető kezéből ki kell venni és odaadni a videózók kezébe. Magyarul: ha azt mondja rá a bíró fülére a VAR-t figyelő bármelyik kollégája, hogy vissza kell nézni, akkor azonnal, kötelezően ki kell kimenni videózni, senkit nem érdekel az ő álláspontja. Hogy miért mondom most ezt? Képzeljük el ugyanezt a jelenetsort pénteken, Torinóban, Chiellinivel és mondjuk Politanoval...

Pénteken (!)  Derby d'Italia, világszenzációra fel!

Mozgóképes összeállítás:

komment
süti beállítások módosítása