Nerazzurri

Csata Európáért

2017. április 30. 17:56 - Rolkó_

inter-napoli.jpgMa is mérkőzés lesz. Rangadó. Bizony. Az utolsó a szezonban. A beharangozó sem marad el. Természetesen.

 

 

Egy ilyen bevezető körülbelül annyira idegesítő, mint amikor Nagatomo stabil kezdőként lejátszik mérkőzéseket, hovatovább ráébredünk, hogy a csapat még mindig ugyanabban a folyóban evez, mint mondjuk három éve, holott a keret (elvileg) erősödött. Háhá, de nem azokon a posztokon! Egyébként ha már idegek őrlése: szép lassan itt az idény vége, és természetesen ismét ott tartunk, hogy tűkön ülve várjuk a nyarat, a csodás Mercatot, a reménysugarakat... Nyomorult egy dolog ez, na.

Pár mondattal visszakanyarodva a múlt heti történésekre: a mazochisták biztosan visszanézték párszor a firenzei momentumokat - így tettem én is - , és megállapíthatták, hogy nagyon, nagyon furcsa (védhető) gólokat kapott Handanovic, emellett a védelem ismét komikus dolgokat művelt. Ehhez jött túloldalról a botrányosan elvégzett Bernardeschi-büntető (mi járhatott a fejében, a kínai pénz?), valamint a szintén érdekes helyezkedések Inter-támadások alatt. Ki merem jelenteni, hogy mindkét gárda a végletekig elkészült fejben így az idény hajrájára, ebből alakulhatott ki ez a közönségszórakoztató "thriller". Viccet félretéve, ki-ki vonja le a megfelelő következtetéseket, én már nem igazán tudom, hogy mit higgyek, annyit biztosan meg tudok állapítani, hogy szokatlan kilencven perc zajlott le a Franchiban.

 

kondoborja.jpg

 

Mit lehet egyébként ilyenkor elemezni? Azt tudjuk, hogy Pioli lemondott, de nem fogadták el, ezt követően "elvitte" a játékosokat edzőtáborba, ahonnan már pozitívabb hangok szivárogtak ki. De mégis mire számítsunk? Érkezik az igen komoly tűzerővel rendelkező, az Intert ebben a szezonban egyszer már elég csúnyán megégető Napoli egy rangadószerűségre, ahol (elvileg) még mindkét csapat számára van tét. Keretek alapján nyilván van reális sansz akár a győzelemre is, meg a mester most már a nagy számok törvénye alapján is elcsíphet egy jó teljesítményt rivális ellen - viszont valahogy mégis mérsékelt a lelkesedésünk. Ahogy igaz ez természetesen az egész idényre is. Látjuk ugyebár, hogy balfasz-versenyt rendez most már egymással a Fiorentina, Inter, Milan hármas, éppen ezért hümmögve vennénk tudomásul, ha most történetesen visszaelőznénk a kuzinokat a hatodik helyen. Szürreális szituáció, több szempontból is, bár sajnos már volt időnk hozzászokni.

Egyébként elég jó csapat érkezik ma a San Siroba, blablabla, jól kontráznak, blablabla, az idény egy adott pillanatáig a bajnoki cím halvány esélye is ott lebeghetett a szemük előtt, most már viszont csak a második hely elérése lehet a céljuk. Ja, és ott játszik a hasonmásom. Komplettebb az egész keretük, jobb a csapatjátékuk, egyértelműen azt kell célul kitűzni a közeljövőre, hogy a következő évadban őket (és a Romát) kell utolérni. Nem kis feladat ez sem.

Ha minden igaz, Santon (haha) és Ansaldi is sérültek, ez pedig tudja mindenki, mit jelent... Igen, azt, hacsak nem húzza elő István a háromvédős rettenetet, amiből igazából jól még ebben az idényben nem sikerült kijönni pár részsikert leszámítva. Érdekes lesz. Ahogy a Nord reakciói is.

Várható kezdő: Handanovic - Nagatomo, Medel, Miranda, D'Ambrosio - Brozovic, Gagliardini - Perisic, Joao Mário, Candreva - Icardi

A Digi Sport 1 élőben közvetít, 20:45-kor kezdődik a mérkőzés. Majdnem összejött egy blogos közös meccsnézés, de meghiúsult, tehát elvi esély van a három pontra.

 

komment
süti beállítások módosítása