Nerazzurri

Jöhetne végre egy győzelem

2016. november 28. 18:07 - bimre_

interfior.jpg

Az újabb sikeres európai megszégyenülés után, illetve két agyzsibbasztó, 2-3-400+ milliós téli/nyári mercato-s hír között újra a bajnokságra szarhatunk magasról fordíthatjuk vigyázó szemeinket. Madonnina után, Nápoly előtt érkezik az a Fiorentina, amely ellen zsinórban 4 meccs szopórolleren vagyunk, jóleső 2-10-es gólkülönbséggel. Könnyű mondjuk nem lesz, bár nekünk a Crotone ellen sem az, úgyhogy nagy újdonságot nem mondtam.

Annyi szerencsénk talán van, hogy Paulo Sousa legénysége sincs olyan elképesztően kirobbanó formában. Csütörtökön nekik is sikerült 3-2-re kikapni az EL-ben (otthon, PAOK), mondjuk azért nem elhanyagolható különbség, hogy még így is meg fogják nyerni a csoportjukat, míg mi....mindegy, hagyjuk.

Nálunk nagy változás nem várható a Madonninán látott kezdőhöz képest. Leszámítva persze Medelt, aki legközelebb a következő naptári évben léphet pályára a védelem tengelyében - merthogy Pioli fixen ott látja a chilei helyét. Addig viszont lesz néhány rangadó, amelyen Murillot vagy Ranocchiát kell csodálni. A kolumbiai kezét kezdem én is elengedni, hiába volt biztató tavaly ilyenkor, azóta fejlődni semmit nem sikerült, legfeljebb visszafele. Ranocchia meg... szerencsétlen, esküszöm, hogy sajnálom. Néhány kósza kivételtől eltekintve csak kétféle meccset tud játszani: vagy kifejezetten jól csinál mindent, majd egyet hibázik és gólt kapunk vagy helyből rettenetes és akkor kettő fölött rezdül a háló.

Rátérve a szélekre, most épp Ansaldi - aki nagyon messze van attól, hogy a reményeinket beváltsa - és D'Ambrosio kaphat lehetőséget. Egyébként baromi jó lehet nálunk szélső védőnek lenni évek óta, annyi edző fordul meg évről évre, hogy valamelyik biztos téged fog preferálni, akármennyire vagy szar. Pontosabban: mindenki pont ugyanolyan szar, vagyis mindegy, hogy épp ki játszik huzamosabb ideig.

Mivel Pioli a legújabb követője a "Támasszuk fel Kondogbiát!" mozgalomnak, így Brozovic játszik mélyebben, Mario magasabb (tequartistát), Banega meg szív a padon. A francia egyébként a középpálya Ranocchiája. A Milan elleni meccs a legjobb Interes meccse lett volna, ha az a volna ott nem volna. Hiába a számos labdaszerzés, párharcok megnyerése, okos passzok a támadó harmadban, ha elszór 3 labdát 30 méterre a kapunktól, amiből ziccerig megy az ellen. Ergo, még véletlenül sem neki kell elindítani a labdakihozatalokat egyetlen egyszer sem a meccsen, mert abból baj lesz, mint mindig (btw, kurva ijesztően hangzik, hogy két csapatrészben is lehet 1-1 Ranocchia a kezdőben).

bernardeschi.jpg

A Fiorentina idén nem remekel úgy, mint tavaly, de talán nem is elvárható, hogy minden évben tartsa a lépést a nagyokkal egy minőségileg gyengébb kerettel. Akit érdemes kiemelni, az a horvátok aktuális üdvöskéje (Badelj) mellett a 22 éves Frederico Bernardeschi, aki egy amolyan attacking all-rounder. Tud ő játszani tequartistát, árnyékéket és tükörszélsőt is, ennek megfelelően Sousa pakolgatja mindenhova, ahol épp szüksége van rá. Idén kicsit nehezen indult be, az első hónapja elég csendesre sikerült. Azóta viszont legutóbbi 3 meccsen már szórt 4 gólt, összesen pedig 6-nál és 1 gólpassznál jár. Jómagam már nyáron hoztam volna, és a nevét folyamatosan lebegtetik velünk kapcsolatban, egyrészt tehetsége, másrészt egyfajta olaszosítási projekt miatt. Sokoldalúsága egyébként elég jól illeszkedhetne hosszabb távon is, akár valami argentin edző elképzeléseibe... na jó, bilibe lóg a kezem, inkább kihúzom.

Rettenetesen nehéz sorozatot kezdtünk a Milannal, pénteken (!) megyünk Nápolyba, így szinte bravúrt bravúrra kéne halmozni, hogy ne az alsóházban karácsonyozzunk (perpill a 12. helyen vagyunk, ez is milyen má' bakker...), hiszen lesz még itt Genoa meg Lazio is. Kezdésként mondjuk jó lenne megcsapni a Violát, úgyis kijár neki egy komolyabb csicskalángos az elmúlt két évért.

Internazionale-Fiorentina, 21.00 TV: DigiSport 1

Várható kezdőcsapatok:

Inter (4-2-3-1): Handanovic - Ansaldi, Miranda, Murillo, D'Ambrosio - Brozovic, Kondogbia - Candreva, Joao Mario, Perisic - Icardi

Fiorentina (4-2-3-1): Tatarusanu - Tomovic, Rodriguez, Astori, Milic - Badelj, Borja Valero - Tello, Ilicic, Bernardeschi - Kalinic

komment
süti beállítások módosítása