Nerazzurri

Vakrandi után

2016. november 24. 15:50 - eszgee

ac-milan-v-fc-internazionale-serie-a-2-650x400.jpgHátunk mögött a milánói derbi, vegyes érzésekkel. Előttünk a Hapoel Beer Sheva elleni Európa Liga meccs, amitől nem szökik egekbe a vérnyomásunk. Elvégre már csak komoly matek árán juthatunk tovább. 

 

Bevallom gyomorgörccsel vártam a vasárnapot, elvégre egy ismeretlen vitt minket táncba a szomszéd ellen. Igazi vakrandi volt. Nem ismerem Piolit, pláne nem a képességeit, és hiába a (ránk nézve) hízelgő 2-2, még mindig nem tudhatjuk mire képes. Egy milánói derbivel kezdeni a kispadon nagyon nehéz, és egyúttal kicsit könnyebb.

Nehezebb azért, mert nem csak egy szimpla Serie A meccs, ennek nagyobb a presztízse, erről még sokáig beszélni fognak, ezzel ugratják egymást az ellentétes érzelműek még hónapokig a városban. Kár lenne tagadni, nagy volt a nyomás a Billy Bob Thornton hasonmásverseny milánói selejtezőjének győztesén.

Másrészt könnyebb is, mert itt nem kell felrázni a játékosokat, habzó szájjal őrjöngeni és felpofozni azt, aki ütőtávon belül van. Elvégre ez mégiscsak a Derby della Madonnina. Aki erre a kilencven percre nem képes önerőből felpörögni, az rögtön adja le az igazolását! (Ha GK olvassa ezt a blogot, akkor mostantól szabadon igazolható!)

Pioli merészen állította össze a vasárnapi kezdőnket, mindenki döntse el maga, hogy jól tette –e? Fogalmunk sincs egészen pontosan mi történt mostanában az öltözőben, mit művel Brozovic és Jovetic az edzéseken, Kondogbia hogy az ördögbe lett kezdő. Medel jól mutatott Miranda párjaként, kár a sérülésért. Pozitív, hogy észrevette, Ansaldi piszok rossz napot fogott ki, és lekapta. Időben? Későn? Passz. Viszont Nagatomo jött a helyére. Értem én, mindenki tiszta lappal indul. Nálam az új edzőnk is megkapja az esélyt, így tényleg nem török pálcát felette egy meccs után.

Ma pedig vár ránk Izrael büszkesége. Korhut Mihállyal a soraiban. Bevallom nektek, hétvégén bevállaltam a következő beharangozót, de annyira nem érdekel már az Európa Liga, hogy ha ma nem szól rám Rolkó, akkor el is felejtem, hogy játszunk. Én a hétfői bajnokira készültem a Fiorentina ellen. Ez a mai meccs már nem érdekel. Azt mondom ma próbálkozhat Pioli. Ez egy tétnélküli tétmeccs. Ahol persze figyelni kell, mert a Hapoelnek nagyon kell a győzelem, ha még akar valamit. Ne szaladjunk bele a késbe.

A vasárnapi volt az első randi. Olyan színházbamentünk-féle, mert sokat nem tudtunk meg egymásról, de az első benyomás egész kedvező. Ma moziba megyünk, tehát most sem mélyül el a kapcsolat. Majd vasárnap. Egy jó kávé, egy üveg bor mellett beszélgetünk egy tartalmasat. Nem várok egy életre szóló nagy szerelmet, de néhány hónap felhőtlen boldogság jól esne.

TV: DigiSport 1, 19 óra

komment
süti beállítások módosítása