Nerazzurri

Rajt cserecsapattal

2016. szeptember 15. 12:02 - bimre_

el.jpg

Ma este nekünk is elkezdődik az Európa Liga, az utunk remélhetőleg egészen Stockholmig vezet, ahol a 2017-es EL-döntőt rendezik. Első lépésként a Meazzában fogadjuk a Korhut Mihállyal megerősített, izraeli bajnok Hapoel Beer Sheva csapatát. A győzelem még úgy is kötelező, hogy az eddigi perememberek a kezdőben találhatják magukat.

Kezdjük rögtön azzal, hogy a Hapoelt dőreség lenne lebecsülni. Egyrészt azért, mert az Inter csillaga messze nem ragyog olyan fényesen (vagy leginkább sehogy sem), hogy bárkit egy kézlegyintéssel elintézzünk, tekintve, hogy nem tehetjük meg, hogy leégessük magunkat. Másrészt az izraeli bajnokcsapat nem állt messze a BL-főtáblától sem. Előbb a moldáv bajnok Sheriff Tiraspolt búcsúztatta (3-2, 0-0), majd nagy meglepetésre  az Olympiakost, vagyis Cambiassoékat is leterelte a BL-ösvényről (1-0, 0-0). A playoffban a Celtic már sok volt nekik, egész pontosan az idegenben elszenvedett 5-2-es vereség, bár intő jel, hogy hiába volt a félidőben 3-0 a skótoknak, a második félidő elején villámgyorsan 3-2-re feljött a Hapoel. A visszavágón sem álltak távol a csodától, bár csak 2-0-ra nyertek és az EL-be zuhantak, igazából egy kihagyott tizenegyesre voltak a csoportkörtől. 

Nekünk, magyaroknak akkor lett egyik napról a másikra érdekes a csapat, amikor Korhut Mihályt leigazolták az átigazolási időszak hajrájában. Azóta még nem sikerült pályára lépnie, ez nem feltétlen ma fog megtörténni, de ki tudja.

Ha már a franciát említettem, akkor térjünk is rá a saját csapatunkra. Az FFP miatt kicsit lájtosra sikerült a nevezett EL-keret, mivel a nagy lóvéért leigazolt Joao Mariot és Gabi Barbosát nem neveztük, elkerülve ezzel, hogy megbüntessenek minket. Tavaszra valószínűleg akkor lesz a két, fent említett spíler nevezve, ha kozmetikázunk valamennyit a pénzügyi mérlegen (ergo, ha pár 10 misit be tudunk zsebeli 1-2-3 játékosért). Mivel hétvégén Derby d'Italia, valamint a rotációt is lényeges szempontnak tartja De Boer, ezért várhatóan 7 helyen változtat a Pescaraban győztes csapaton. Csak Handanovic, Murillo, D'Ambrosio és Medel marad a vasárnapi kezdőből, a többieket egy szarabb verzióra cseréli a mester (Brozovicnál ez a kitétel nem áll meg természetesen). Az izraeliektől mélyen védekezésre és - főként - széleken vezetett kontrákra lehet számítani, ami vérnyomásemelőnek tűnik a Nagatomoval és Ranocchiával súlyosbított védelmet nézve. 

Teljesen mindegy hogyan, a lényeg, hogy meglegyen a három pont, hogy ne magyarázkodással teljen a hétvégi felkészülés a rabruhások ellen.

Internazionale - Hapoel Beer Sheva, Milánó, 21.05, TV: DigiSport1

Várható kezdőcsapatok:

Inter (4-3-3):

Handanovic - D'Ambrosio, Ranocchia, Murillo, Nagatomo - Medel, Felipe Melo, Brozovic - Biabiany, Palacio, Éder

Hapoel (5-4-1):

Goresh - Bitton, Miguel Vitor, Hoban, Tzedek, Turjman - Melikson, Radi, Ogu, Nwakaeme - Lucio Maranhao

komment
süti beállítások módosítása