Nerazzurri

Letépni a rózsát

2016. március 06. 18:37 - Rolkó_

brozojuve.jpgPokol, menny, majd ismét pokol. Fura egy hetet jártunk meg, az biztos, és szinte megjósolhatatlan, hogy innen hova vezet az út tovább. Reménykedni már nem merünk, bár igazából nem is tudjuk, miben kellene, a Roma jelentős távolodása miatt...

 

 

 

 A szerdai kupameccsnek egyebek mellett volt egy olyan pozitív hozadéka is, miszerint a jelenlegi csapat is képes adott esetben béklyók nélkül, jól, attraktívan futballozni. Sokunknak már a legutolsó szó is elég lett volna manapság, olyanra pedig természetesen senki nem gondolt, hogy a Juventust ilyen arányban és ekkora fölényben játszva veri meg a csapat (naná, hogy pont ezt a 120 percet kellett kihagynom kényszerű okokból) .
Tényleg nagy kérdés ezek után, milyen "reakció" érkezik erre a játékosoktól...
Az egyik út nyilván az (a pesszimisták nyilván így vélik), hogy ez egy egyszeri fellángolás volt, és ma már újra a megszokott mederben folynak az események. Valljuk be őszintén erre van a nagyobb sansz, néhány nap alatt mi változott volna Mancini (és ezáltal a csapat) hozzáállását tekintve?
A másik lehetőség az, hogy a hétközi meccshez hasonlóan teher nélkül élvezi és játsszák a focit Brozovicék, ami egyébként nem is lenne ördögtől való gondolat, ugyanis a dobogó nagyon távol került, az EL-t meg mindenki leszarja. Még mindig rossz belegondolni, milyen brutális zuhanás ez a decemberi állapotokhoz képest...

mancini_hood.jpg

 

 Ma az a Palermo látogat a Meazzába, ami az utóbbi időben sokszor tűnik inkább hulladéknak, mintsem normális Serie A-csapatnak, nem véletlen, hogy hosszú évek után a kiesés réme is elég komolyan elkezdte fenyegetni őket. Kevés komolyan vehető játékosuk van, közülük kettő elöl játszik, egyikük a minket már sokszor megszívató Gilardino (az őszi gólját nehéz volt kitörölni emlékezetünkből), másikuk az a Vázquez, akit sokan nagyon szívesen látnánk kék-feketében. Egy kis személyes: remélhetőleg láthatjuk egy kicsit játszani az általam legnagyobb magyar tehetségnek tartott Balogh Norbertet, biztató bemutatkozása óta kapott esélyt a bizonyításra, pedig látszólag nem gyengébb, mint bármelyik néhány vetélytársa. "Kedvenc" japánunkat meghülyítheti párszor, gólt azért ne lőjön. Rózsaszín részről Goldaniga és Lazaar nem játszhat sérülés miatt, de ez senkit nem érdekel.

Az előjelekből ítélve tehát a győzelemre kivételesen jó az esély, a védelmük állapotát elnézve pedig gólszerzési lehetőségeink is bőven lesznek, a helyzetkihasználás döntő faktor lehet - ez a találkozó talán nem fog elmúlni Icardi-ziccer és gól nélkül. A Milan és a Fiorentina kikapott, illene ezt kihasználni, persze... Nem folytatom.
A kezdőcsapatot mint mindig, most sem könnyű megjósolni, az biztos, hogy Handanovic (influenza) és Jovetics (sérülés) miatt ma pihen, míg az előzetes hírek szerint Juan Jesus hét közben annyira meggyőző volt, hogy kezdőben ragadhat az utóbbi időben kissé szertelen Murillo kárára.
A Gazzetta ilyet jósol: Carrizo - Alex Telles, Juan Jesus, Miranda, Nagatomo - Kondogbia, Medel, Brozovic - Perisic, Icardi, Ljajics.

A Digi Sport 1 élőben közvetít, 20:45-től.

komment
süti beállítások módosítása