Nerazzurri

Egy botrányos hét végére

2019. február 17. 11:40 - touristique

aaaa.PNG

Wanda-őrület, kapitányváltás, hiszti után hiszti. Közben a háttérben egy nem túl zajos, idegenbeli EL siker is lezajlik, igaz, gyengécske játékkal. Mi jöhet még ezen a héten? Hát nyilván egy Sampdoria elleni találkozó, amelyek kimenetele ha nem is mindig száz százalékban izgalmas, de szokványosnak ritkán nevezhetjük. 

Látható, elég egy hét hozzá, hogy a kapitányság teljes intézménye összezuhanjon. Röviden összefoglalva: 

-Először is köztudott tény, hogy mindenki kedvenc WAG-ja hetek óta képtelen befogni az arcát. Hol a hosszabbítás a téma, hol Icardi csapattársai, egy biztos, morálromboló tevékenységét sem a szurkolók, sem a klub nem nézi jó szemmel. 

-Végül a játékosoknál telik be a pohár, közlik a vezetőséggel: jelen formában Icardi nemhogy nyugalmat és összhangot teremt az öltözőn belül, hanem kapitányhoz méltatlan módon komoly feszültséget generál. Jó demokráciához illőn a kapitányi karszalag Handanovichoz kerül, Mauro pedig közli: ez esetben nem utazik a többiekkel Bécs városába. 

-A helyzet napról napra rosszabb. Icardi provokatív tweeteket dobál be, úgy tesz, mintha tudná ki az a Mark Twain, Wanda kocsiját kővel dobálják a szurkolók, Spalletti szerint az igazi kapitány (legalábbis az öltözőben) mindig is Andrea Ranocchia volt. Ma reggelre pedig a pampák hercege érdekes ötlettel hozakodik elő: Kilátásba helyezi, hogy kitölti 21-ben lejáró szerződését a LELÁTÓN ÜLVE. Hozzáteszi, amennyiben a klubnak más szándékai vannak, jobban teszik, ha minél előbb leszerveznek egy sajtótájékoztatót, mely során Marotta és Spalletti nyilvánosan bocsánatot kér tőle. 

Nem lesz ez így jó, Mauro. 

lautaro-martinez.jpg

Annyi biztos, hogy ezzel együtt az eddig csak nyomokban bizonyító Lautaro Martínez ideje jött el, hiszen nyilvánvalóan ő a második legalkalmasabb személy a 9-es szerepre a keretben. El Toro szépen csendben el is kezdett bizonyítgatni, facepalm-értékű januári meccsei után a Parma és a Rapid Wien ellen is győztes gólt szerzett, és a játék olyan elemeiben is fejlődést mutatott, amikben eddig harmatos volt (erő, koncentráció, helyzetkihasználás és nem utolsó sorban tizenegyesrúgás.) Ha tényleg előre tud lépni, és grabancánál ragadja meg a szezont, azzal mindenkinek örömet okoz a csapat közelében, kivéve talán két embernek. 

Ilyen előzmények után várjuk este 18.00-ra a Sampdoria együttesét. Pár héttel ezelőtt igencsak remegtem volna tőlük, jelenleg azonban nem áll olyan jól a szénájuk, az előző 6 meccsükből egyet tudtak megnyerni, még az elnyűhetetlen Quagliarella is kéthetes gólcsendbe burkolózott. Lesz pár komoly hiányzójuk is Jankto, Caprari, Barreto és Ramirez személyében, így pedig azért jóval kevésbé tűnnek félelmetesnek. Jó lesz azért vigyázni. Úgymond, a Parma ellen látott második félidei játék elég lehet a győzelemhez, a Rapid elleni tötymörgés viszont nem. 

intersamp_1.jpg

A várható kezdő egész csinos, Asamoah gyakori pihentetését mondjuk annyira nem értem, a Brozovic-Mario-Nainggolan középpálya viszont talán a legjobb amit jelenleg felrakhat Spalletti. Kíváncsian várjuk, hogy Perisic és Politano tud-e valamit upgradelni jelenlegi formáján. 

A meccset adja a DIGIsport 1, kapcsoljatok, és küldjétek az energiákat. Forza Inter! 

komment
süti beállítások módosítása