Nerazzurri

A hónap momentumai - október

2016. november 15. 15:32 - Rolkó_

ahmveg2.jpgEj, de nyomorult egy időszakot hagytunk hátra... Pedig eredetileg még az volt tervben, hogy egy tabellán tisztességesen felzárkózott csapat jobbnál jobb teljesítményeiről írok, erre fel inkább a vereségek sorjáztak - olyannyira, hogy közröhej tárgyaként már az edzőváltáson is átestünk. Just Inter things.

 

1.: A hónap legjobb védője/kapusa - Walter Zenga-díj

Vakok közt félszemű a király alapon Samir Handanovicé lett a megtisztelő cím. Rossz meccse ugyan neki is akadt (Cagliari, ugye-ugye...), de azt leszámítva hol a kisebb arányú vereségtől mentette meg társait, hol egyenesen az egyetlen EL-ben aratott Inter-győzelmet biztosította be. Továbbra is ott tartunk, hogy egyetlen világklasszisként a legtöbb szurkoló őt nevezi meg a keretből.

Szavazatot kapott még: Miranda, őt sem marasztalhatjuk el istenigazából.

 

2.: A hónap legjobb középpályása - Sandro Mazzola-díj

Joao Mário megszerezte első gólját kék-feketében, és... Nagyjából ennyi is. Stabilan futballozott, a Torino ellen még új poszton is kipróbálhatta magát, de azért érezhetően tud még hova javulni - és fog is. Érdekes módon nála nem kellenek évek, hogy hozzászokjon a Serie A-hoz, és habár taktikailag egyértelműen lépkednie kell előre, a tar portugál már most nagyon fontos elem a középpályán.

Szavazatot kapott még: a Roma ellen god mode-ban futballozó Banega.

 

3.: A hónap legjobb támadója - Nyers István-díj

Szoros volt a verseny, de végül ebben a hónapban is Mauro Icardi volt a nyerő, a Torino elleni dupla, valamint a gólpassz a Roma otthonában most elegendő volt, hiába voltak mellette egyéb dolgai. Persze érezhetően visszaesett a teljesítménye, főleg az ominózus ügy után.

Szavazatot kapott még: az első normális kék-fekete hónapját produkáló Éder és a Soton elleni meccset eldöntő Candreva.

icardijoao.jpg

 

4.: A hónap csalódása - Ricardo Quaresma-díj

Itt viszonylag egyértelmű volt a helyzet, sokunk szemét szúrta, mennyire visszaesett Ivan Perisic teljesítménye. Gyakorlatilag értékelhetetlen volt a meccsek nagy részén, cselei, beadásai, lövései abszolút nem sikerültek, így a tavasz egyik legjobbjával az a szégyen is megesett, hogy kiszorult a kezdőből.

Szavazatot kapott még: a finoman szólva is erőlködő Candreva, valamint a római kirándulás után látványosan visszeső Banega.

 

5.: A hónap legkellemesebb meglepetése - Giuseppe Bergomi-díj

Feljebb már említettem, műbrazilunk először emlékeztetett Inter-mezben huzamosabb ideig futballistára. Éder nem csak a bombagóljával vétette magát észre, rengeteg hasznos és jó csele is volt, megtartotta a labdákat, igazán nem az ő hibája volt, hogy társai nem profitáltak többet ezekből. 

Szavazatot kapott még: a továbbra is ugyanolyan lelkesedéssel repkedő Handanovic.

 

6.: A hónap legszebb gólja - Álvaro Recoba-díj

Éder, Éder és megint csak Éder. Amikor az Atalantának beágyúzta ezt az egyenlítő gólt, valószínűleg sokaknak felsejlett egy korábbi találata, amivel viszont minket szomorított a múltban - kísérteties a hasonlóság. Vajon mikor fog ez után újra hallatni magáról?

Szavazatot kapott még: Banega szép összjáték után született gólja és a Candreva-féle bomba.

 

7.: A hónap legnevetségesebb momentuma - Vratislav Gresko-díj

Tök jó érzésekkel vártuk a legutóbbi szemét válogatott szünet utáni újrakezdést, azonban a Cagliari elleni meccs hajnalán robbant a bomba: az Icardi-könyv miatt kitört a balhé közte és a Nord között. Már akkor volt egy olyan érzésem (meg is osztottam ezen gondolatokat itt-ott), hogy ennek ránk nézve nagyon szar utóhatásai lesznek, sajnos nem is tévedtem - persze jóstehetség nyilván nem kellett hozzá. A lavina ezek után elindult: a görcsös Icardi szánalmas módon mellélőtte büntetőjét, majd meccsek kellettek neki, mire visszahozta nagyjából az addig látott formáját. Persze nem csak ő, a csapat is visszaesett - pedig addig sem volt egy diadalmenet a szezon -, így sikerült sokunkat ismét teljes letargiába taszítani. 

 

8.: A hónap legszebb védése - Júlio César-díj

Handanovic többször is megpróbálta megmenteni a seggünket, ez maradéktalanul csak a Southampton elleni odavágón jött össze, többek között azzal, hogy Austin közeli lövésébe belevetődött, és végül a fejével akadályozta meg a biztosnak tűnő gólt. (3:35-4:01)

Szavazatot kapott még: szlovénunknak Dzekot is sikerült egyszer elszomorítania, méghozzá ezzel. Félelmetes.

 

9.: A hónap legszebb csele/egyéni megmozdulása - Ronaldo-díj

Itt színes volt a paletta azért, és mivel még nem lett megemlítve, úgy illik, hogy az egyetlen októberi bajnoki győzelmünket jelentő Icardi-rakéta se merüljön a feledés homályába. Annál is inkább, mert ez nem csak szimplán egy jól eltalált lövés volt, kellett hozzá egy jó labdakezelés, majd annak fedezése, a végkifejletnél pedig egy tökéletes lövőmozdulat. Rég szeretnék ellőni egy Nyilasi-féle futballközhelyet: klasszis találat volt.

Szavazatot kapott még: az összes eddig megemlített pozitív megmozdulás, külön kiemelve Banega cselét gólja előtt.

 

10.: A hónap legostobább döntése - Gian Piero Gasperini-díj

Elég összetett a dolog, sok tényező miatt háborogtunk, joggal. Elsőként itt van Nagatomo, aki újra előkerült. Értitek?! Újra! Szeptemberben már boldogan konstatáltuk, hogy valószínűleg most már valóban elfelejthetjük, erre megint itt tartunk... Nem, nem érdekel, hogy a többi sem sokkal jobb nála.
Aztán ott a Barbosa-szituáció. Idehozták a kínaiak egy vagon lóvéért, és kapott eddig negyed órácskát, amikor egyébként sem brillírozik a támadóalakzat, és kreatavitásnak is híján van. Egy szó mint száz: szívesen megnéztük volna ennél többször. 
Az Icardi-ügy kezelése és elsimítása szintén sokak ellenérzését kiváltotta. Szinte mindenki biztos volt abban, hogy a karszalag minimum lekerül az argentinről, erre... Történt, ami történt. Minimum furcsa, és felvet bizonyos kérdéseket a vezetéssel kapcsolatban.
Banega kissé hosszúra nyúlt padoztatása talán szintén elkönyvelhető öngólként volt mesterünk szempontjából.
Bár ez a rész már így is bőséges, de muszáj még megemlíteni az egész edzőkérdést és annak lemenedzselését. Amatörizmus felsőfokon, Viridis szavait idézem ezzel kapcsolatban: "De Boer idehívása, megbuktatása és kibaszása. Ez egy abszurd vicc volt, amin mindenki szívott, de legalább senki sem röhögött. Idén is őriztünk b̶i̶r̶k̶á̶k̶a̶t̶ hagyományokat." 
Megfizetjük a kínaiak tanulópénzét, az egyszer biztos.

 

11.: A hónap legszimpatikusabb döntése - José Mourinho-díj

Itt annyira nem tudjuk bő lére ereszteni, néhány kisebb dolgot tudunk csupán csak említeni, úgy mint: Kondogbia mellőzése, Perisic padoztatása és Frank de Boer elzavarása. Reméljük, a következő hónapokban ezt a részt tudom teleírni, most sajnos ennyire tellett.

komment
süti beállítások módosítása