Nerazzurri

Műsoros ebéd

2017. január 08. 09:52 - touristique

udinese-v-inter-milan-live.jpgA Pioli érkezése óta mutatott formajavulás pont elég volt ahhoz, hogy ne tűnjön teljesen kilátástalannak a BL helyért folytatott harc. A tabellán elfoglalt 7. helyezés ugyan még mindig borzasztó, de ha kicsit feljebb nézünk, azt látjuk, hogy mindössze 5 pontra a dobogó, ennél pedig több kell ahhoz, hogy egy valamire való nerazzurro megijedjen. E hónapban kizárólag középtájon tanyázó, illetve kiesőjelölt ellenfelek következnek, az első állomás pedig Udine, ahol délidei párbajban kell bizonyítani.

Az edzőváltás utáni atomkemény sorozatot reálisan nézve teljesen kimaxolta az Inter, 2.17 pontot szerezve fordulónként, így a megszokottnál optimistább hangulatban engedhettük haza kedvenceinket karácsonyozni. Egy lendületben lévő csapatnak azonban aligha jöhet jól egy majdnem három hetes szünet, nem beszélve arról, hogy új (legalábbis rég nem látott) tényezőként ütheti fel a fejét az újévben az eredménykényszer. A három meccses győzelmi sorozat az utolsó szalmaszál, ebbe kellene kapaszkodnia Icardiéknak, ha valóban komolyan gondolják azt a harmadik helyet. Röviden ezért nem tűnik semmivel könnyebbnek az Udinese elleni vendégjáték egy Lazio elleni rangadónál. Ott a győzelem tulajdonképpen nem várt extra volt, itt most kötelesség.

 

udinese_inter.jpg

A kezdő tekintetében nagyon sok meglepetésre nem számíthatunk. Nagyon jó eséllyel ugyanazt a 11 játékost láthatjuk, mint a legutóbb, kivéve, hogy Joao Mario letöltötte az eltiltását, így visszakerülhet Banega helyére a trequartista pozícióba. Eközben Kondogbia, ha minden jól megy, megünnepelheti harmadik jól sikerült Inter-meccsét, Gary Medel ugyanis továbbra sem száz százalékos (friss hírek szerint a padra már leülhet), Felipe Melo pedig amellett, hogy eltiltott, a tél első biztos távozójának tekinthető.


Nagyjából elmondható, hogy azon játékosok kezdenek ma, akiket nem akar Kína minél hamarabb Milánón kívül látni, a keret fele ugyanis feláldozható státuszba került. Jelen állás szerint biztos távozó a Ranocchia-Andreolli-Yao trióból két ember, akárcsak a Santon-Nagatomo duó egyike (vélhetően a saját nevelésű olasz lesz az, hiszen a csapatban ő az egyetlen olyan felnőtt játékos jelenleg, akinek Pioli még egyetlen percnyi lehetőséget sem adott). Banega helyzete némileg furcsa: hiába volt a Lazio ellen a mezőny legjobbja, egy komoly ajánlat esetén biztosan csomagolhat. Így akarja a Suning különösebb UEFA-balhé nélkül biztosítani az új srác, Gagliardini érkezését, illetve azt, hogy egy minőségi szélső védő is Pioli rendelkezésére álljon még télen (én egy spanyol nevű, varkocsos svájci gyereknek örülnék, állítólag ő inkább játszana itt mint London kékjeinél, kiváló ízlése van, meg kell hagyni).

A tibeti Inter fancsoport is értesült Melo távozásának híréről

A csatársorban is várható ritkítás, így bárki, akit nem Icardinak, Perisicnek vagy Candrevának hívnak, joggal számol azzal, hogy hamarosan változik az állandó lakcíme. A helyzetét finoman szólva sem emelt fővel viselő Jovetic már el sem kell, hogy utazzon Udinébe, vélhetően Sevillában lesz jelenése jövő héten. Nagyon örültem, mikor Jojo megérkezett, de sajnos egyáltalán nem bánom azt sem, hogy távozik, ugyanis szinte semmi hatása nem volt a csapatra ebben a másfél évben.

mauro-icardi-udinese-inter-serie-a_jmjutqzu7tiz1428kke7s1tqf.jpg

Némi aggodalomra adhat okot, hogy Delneri Udineseje ugyancsak kiváló formát mutatott a szünet előtt, mérlegük az előző 4 meccsen 3 győzelem és egy gól nélküli döntetlen, 6 szerzett és egyetlen kapott góllal. Az ezer éve a Serie A-ban játszó arcok mellett mint Théréau, Danilo,Felipe (huh…) olyan fiatalok húzzák a szekeret mint Samir, Widmer, Fofana és Zapata, így hiába nincs már soraik közt Di Natale, vagy bármilyen igazán jól csengő név, köszönik, jól érzik magukat a tabella kellős közepén.

Könnyű találkozóra tehát ne számítsunk, akkor sem, ha mostanában nem megy nekik az Inter ellen: Legutóbb Jovetic és Eder tömték ki őket, aztán szintén tavaly ott volt az a citromsárga mezes 0-4, ahol három ziccerrel is megajándékozták Domizziék a csatársorunkat. Két szezonnal ezelőtt pedig még Poldi is bombagólt vert nekik, így biztos égnek már a vágytól, hogy kicsit odapiszkáljanak. 12.30-kor a Digi 1-en lesz látható, hogy mire megy egymással a két csapat, én pedig jó szórakozást/étvágyat kívánok mindenkinek!

komment
süti beállítások módosítása