Nerazzurri

Jó élményekre várva

2016. április 16. 17:37 - Rolkó_

inter-napoli-1.jpgValahogy mostanában az idények végén mindig ez jut nekünk osztályrészül: ihlet nélkül, kedvetlenül beharangozót írni. Igen, még egy telt ház környéki Napoli elleni rangadó előtt is ez a helyzet. 

 

 

Gyanítom, sokan vannak úgy vele, ahogy én: az évad első harmadában hosszú idő után visszatért "harci kedv" abszolút alábbhagyott, szinte szenvtelenül nézem, akár kikap, akár nyer a csapat. Egy olyan szezonban, ahol egy nem túl erős Milan 3:0-ra gyalulja le Mirandáékat a Meazzában, nem is nagyon lehet ezen csodálkozni, és az újbóli lelkesedéshez olyan extrák kellenének, amiket ez a garnitúra a jelenlegi edzővel (utóbbi a hangsúlyosabb) valószínűleg nem fog tudni előidézni. Jöjjön néhány gondolat a mérkőzés felvezetésére.

- A realitások talaján maradva jelenleg úgy tűnik, hogy a 4. helyre futhat be a csapat májusban, ami ugye összességében bőven előrelépés az utóbbi évekhez képest, valami hiányérzet azért mégis van bennünk már most... Ugye mindenki érzi? Persze ha valami csoda folytán terminátor üzemmódba vált az Inter, a Roma meg minden előjel nélkül összeomlik, nem fogok szomorkodni, de ez azért nem túl valószínű forgatókönyv, "non mollare mai" ide vagy oda.

- Vannak átigazolási pletykák, de az igazat megvallva ezek sem érdekelnek igazán. Erkin jön? Telles megy? Bigliáért nagy összeget áldoznak Thohirék? Icardi marad? Jó-jó, majd mindent a maga idejében... Előbb valószínűleg máshol kéne tisztogatni. Bármilyen pozitív/megerősítő nyilatkozatot is olvasok, egyszerűen az az érzésem, nincs meg a "kémia" Mancini és az Internazionale között (nem csak a játékosokra célzok), ez az újra életre hívott házasság mintha elejétől végéig csak egy rossz erőlködés lenne - és azt hiszem, már nem is fog sokáig tartani.

- A mai meccsel kapcsolatban van okunk bizakodásra. Már az előző két találkozón is látszott, hiába van összerakva ez a Napoli, ha Higuaín nincs pályán, akkor meg lehet őket fogni - és most is ez lesz a helyzet. Amikor az argentin gólgép aláírta a Scudettojuk halálos végrendeletét, sejthettük, hogy eltiltása miatt a San Siroba maximum szurkolóként fog utazni, így is lett, a maival együtt még két fordulót töprenghet a lelátón ülve, miért is kell annyit pofáznia a játékvezetőknek minden egyes döntése után. Persze mi nem bánjuk.

higuainfasz.jpg
Egyébként az odavágón látott második félidő 2015/2016 kevés felemelő pillanatainak egyikét okozta, hiába lett a vége 2:1-es vereség, az Inter igazi nagycsapat módjára játszott, és állt fel a padlóról. Kár, hogy egy kezemen meg tudom számolni a közelmúltbéli hasonló élményeinket...

- Mindenki a fedélzeten, sajnos japán szurkolótársunk is, így a Gazzetta a Handanovic - Nagatomo, Murillo, Miranda, D'Ambrosio - Kondogbia, Medel, Brozovic - Perisic, Icardi, Éder kezdőt jósolja. Természetesen nem ez lesz.

- Ha nem jön közbe semmilyen koncert, a Digi Sport 1 elvileg élőben közvetít, 20:45-től. Kikaparjuk végleg a gesztenyét a Juventusnak?

komment
süti beállítások módosítása