Nerazzurri

Mutassuk meg!

2018. április 14. 17:29 - touristique

atalanta-inter-2.jpegHiába kapott új erőre az Inter márciusban, a lendület az utóbbi két meccsen megtörni látszik. A játék ugyan ott van, a középpálya jobban működik mint bármikor a szezonban, a védelem pedig kellően stabil. Ezzel szemben a gólok  elmaradnak, meglepően bizonytalan elől mindenki, ami bizony egy héten belül 5 pontba került. A két római csapat azonban még mindig lőtávolságon belül van így hét meccsel a vége előtt, szóval bármily hihetetlen, még mindig nem késő elindítani a végső offenzívát, és kiharcolni a dobogót, vagy a negyedik helyet. 

Pesszimizmusra semmi ok, ugyan a sorsolás kicsit trükkös, ezt az ellenfelek is elmondhatják magukról. A kékeké tulajdonképpen sokkal nehezebb is, a bordóké valamivel egyszerűbbnek tűnik, viszont ne feledjük, hogy holnap ráadásul egymás ellen játszanak. Így egy ma esti győzelem esetén egészen nyugodtan szemlélhetjük a római derbyt, nincs olyan eredmény amivel ne előznénk meg legalább az egyiküket. Az sem mellékes, hogy mindkét csapat nagyjából másfélszer annyi meccsen van már túl mint mi, a Roma pedig még mindig áll a BL-ben a Barcelona csodával határos kipofozásával. Nekik ezen a ponton már muszáj elhinniük a hihetetlent. 

kepkivagas_5.PNG

 

Ilyen kiélezett körülmények között lesz tehát a mai úti cél Bergamo. Az Atalanta a tavalyi szezon egyértelmű meglepetéscsapata,  és idén is stabilan megvan nekik a felsőház, bár náluk is bekavart kicsit az európai szereplés, ami egyébként kimondottan szépre sikerült. Nem a legkellemesebb ellenfél tehát, az idegenbeli meccsek kimondottan nehezek szoktak lenni ellenük, ma viszont talán javítja a győzelmi esélyeket, hogy Gasperini nem számíthat a sérült Ilicicre, illetve az olasz válogatott, Juventus-tulajdon Spinazzola is kidőlt. Csatárposzton Cornelius játéka is kérdéses, Petagna pedig eltiltott, így bevallom, puskáznom kell, hogy megállapítsam, Papu Gomezen kívül milyen támadók rejlenek még a keretben, de az eddig 66 percet játszó Musa Barrow nevétől nem lettem okosabb. 

Az Inter oldalán Brozovic eltiltott, így az idén leginkább alibiző Borja kerülhet be a kezdőbe Gagliardini mellé, eléjük pedig Rafinha. Bosszantó, hogy megint nem áll össze a márciusi csodatrió, az elmúlt hetekben látott EpicBrozo marhára fog hiányozni. Egyes oldalak szerint Candreva sem bevethető, ebben az esetben Karamoh vagy Eder formajavulásáért szoríthatunk. Vecino úgy néz ki szintén nincs ott a keretben, így végül két primavera arc is leülhet a kispadra Emmers és Zaniolo személyében. 

A legfrissebb várható kezdők tehát: 

ATALANTA (3-4-1-2): Berisha; Toloi, Caldara, Masiello; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Cristante; Barrow, Gomez.

INTER (4-2-3-1): Handanovic; Cancelo, Skriniar, Miranda, D'Ambrosio; Gagliardini, Borja Valero; Karamoh, Rafinha, Perisic; Icardi

A meccset a Digi 1 élőben közvetíti. 

 

komment
süti beállítások módosítása