Nerazzurri

Hol a kiút?

2017. december 29. 14:21 - Rolkó_

cutroneskrini.jpgKár tagadni: a hétközi Derbyvel csak mélyebbre lett lökve a csapat a legújabb krízisben. Hogy ez átmeneti -e, még nem tudjuk, de az elmúlt években tapasztaltak alapján... Nos... Nem áll jól a csapat szénája, na. Pláne, hogy holnap élet-halál meccs következik a Lazio ellen.

 

 

 Mivel ez egy rendhagyó értékelő-beharangozó lenne, első körben a Madonnina taglalása kap helyet. Sajnos el kell ismerni, hiába volt a (jogosan) érvénytelenített találat valamint a pár lehetőség, a Milan megérdemelten jutott tovább. Többet tettek a győzelemért, jobban futballoztak, még így, szedett-vedett állapotban, egy nulla edzővel a padon is képesek voltak erőteljesebb játékot produkálni, mint a mieink. Persze szomorú ezt leírni, de attól még a tény tény marad: decemberben a napnál is világosabban ütközik ki, hogy hol, pontosabban a játék milyen aspektusában vannak a csapat legnagyobb hiányosságai. Ez persze mindenki számára köztudott: a támadásépítések sematikussága, a kreativitás hiánya teszi a mai Intert egy stabil, de (az elöl lévők jó formájának hiányában aztán pláne) egy könnyen levédekezhető csapattá.
Merthogy a baj csőstül jön, és itt jön az alapprobléma tetézése: a Chievo elleni meccs óta Perisic elfelejtett futballozni, Candreva attól az egy gólpassztól eltekintve visszaesett az augusztus-szeptemberi önmagához, Icardiról pedig tudjuk, hogy megfelelő támogatottság hiányában ő (stílusából adódóan) egyszerűen elveszik. A trequartista pozíció pedig... Egyszerűen megoldatlan, továbbra is. Elismerem, újra beleestem abba a hibába, hogy Brozovic néhány fordulós jó szériájától belelkesültem, de nyilvánvaló, hogy ő az Interben stabil, hónapokon átívelő jó formát nem fog mutatni, és az a szomorú, hogy a jelenlegi keretben még így is ő a legalkalmasabb erre a posztra. Joao Máriot kedveltem, de az újabb kihagyott helyzete mutatja, hogy ő fejben már totálisan össze van omolva (és nincs jövője Inter-játékosként), Borja Valero pedig sajnos hiába ügyes és technikás, megöregedett, mozgása pedig teljesen nélkülözi a dinamikát. Azonnali igazolás szükségeltetik ide, bármi áron. 
A támadó négyes mögötti két pivot sincs egyébként teljesen megoldva, de ha előttük több és jobb opciók lennének akcióvezetések szempontjából (mondjuk egy új 10-es és egy befelé mozgó szélső végre), az ő teljesítményüket biztosan feljebb húzná, egyben le is venne egy kis terhet a(z egyébként sem sokat bíró) vállukról. 
Fura ezt legépelni, de a konkrét védelemmel lenne jelenleg a legkisebb probléma - ha nem jött volna D'Ambrosio és Miranda sérülése. A magunk mögött hagyott időszak talán egyetlen pozitívuma Cancelo játéka, aki akár meg is ragadhat a kezdő közelében, ha ilyen ütemben javul a formája, persze felesleges nála is ennyire előreszaladni, főleg mivel az Interről, egy őrült klubról van szó.
Lényeg a lényeg: igen kellemetlen élmény volt a szerdai Coppa-kiesés, és kvázi napról napra egyre nyomasztóbb a szituáció...

...és ilyen körülmények között jön a szezon eddigi legfontosabb mérkőzése, a rangadó, ami ha el nem is dönthet dolgokat, azért nagyon komoly téttel bír. Az ugye tudvalévő, hogy a Lazio vesztett pontok tekintetében csak egy egységgel van kedvenceink mögött, így egy esetleges (most elég nehezen elképzelhető) győzelemmel minimum négy ponttal le lehetne őket szakítani féltávhoz érkezvén - és akkor még az Udinese elleni elmaradt találkozójukat sem szentírás, hogy behúzzák.

 

milinkovic_savic_lazio_inter.jpg


Több bökkenő van azonban: a Sasok rendelkeznek egy nagyon komoly alapjátékkal, az ezt megteremtő edzővel, illetve néhány olyan emberrel, akiket azonnal, zokszó nélkül dobálnék az Inter kezdőjébe. Közülük is kiemelkedik Szergej Milinkovics-Szavics, akit bagóért hozott el Tare anno, most pedig top 3 középpályás a Serie A-ban, és már 100 milliókat emlegetnek a leendő vételárával kapcsolatban... Óriási játékos, és nehezen behatárolható, hol lesz neki a plafon. A többiekre (De Vrij, Lucas Leiva, Luis Alberto, Felipe Anderson, Immobile) sem árt figyelni, sok nyerési pontja akadhat a kisebbik Inzaghinak - szerencsére ezt biztosan tudja a mi mesterünk is, aki nem ma kezdte a szakmát, és ennek ékes tanúbizonyságát is adhatná egy holnapi három ponttal. Kutya kemény lesz, az biztos.

Az egész poszt elég negatívra sikeredett, de azért ennyire ne húzzuk le saját magunkat se, mert a fejben így is eléggé megzuhant Internek most még inkább szüksége van a támogatásra. Tehát: igenis szedjék össze magukat Icardiék 2017 utolsó meccsére, és mutassák meg, hova is igyekeznek, valamint azt, hogy méltóak arra a bizonyos mezre. Ugye emlékszünk, mi történt bő két éve? Na, azt nem szeretnénk még egyszer átélni. Bármi áron, de győzni kell!

Várható kezdő: Handanovic - Santon, Skriniar, Ranocchia, Cancelo - Vecino, Gagliardini - Perisic, Borja Valero, Candreva - Icardi.

A Digi Sport 1 élőben közvetíti a 18:00-kor kezdődő mérkőzést.

komment
süti beállítások módosítása