Nerazzurri

Főpróba

2017. október 01. 10:00 - touristique

benevento-inter-streaming.jpgNem igazán tudom eldönteni, várom-e az Inter vasárnap délutáni vendégjátékát a Benevento ellen. Az eredmények (a szörnyű 5. fordulót leszámítva) szépen jönnek eddig, a játék azonban már fordulók óta döcögő, sőt helyenként kilátástalan, ilyet pedig Spalletti csapataitól ritkán látunk. Szenvedős 90 perc is jöhet akár, a kopasz főnöknek azonban volt egy egész hete finomhangolni a taktikát, a Benevento pedig akár ideális ellenfél is lehet a gyakorlásra.

Sok szakértő elmondta nyár óta, hogy az új Mister egyfajta garancia az Internek. Ezt nyilván nem a Scudettora értették, attól messze vagyunk, és hát Spalletti felesége eddig sem mérgelődött otthon a nappaliban már alig férő trófeahegyek miatt. Ha kicsit visszatekintünk, a két Spal-féle Romára viszont nemcsak mint hatékony, a listavezetőre piócaként tapadó vetélytársra, hanem minőségi támadójátékkal rendelkező együttesre emlékezhetünk. Joggal várnánk valami hasonlót tehát Milánóban is, azonban – óriási közhely jön – a legjobb edzők is nehéz helyzetbe kerülnek az elképzeléseiknek megfelelő játékosok híján.

Bármelyik római érát vesszük alapul, nélkülözhetetlen elemnek számítottak a szélsők. Spallettinek nem kellenek világsztárok, csak legyenek gyorsak és gólerősek, hiszen gyakran rájuk fognak kijönni a helyzetek. Az elmúlt években Salaht és Perottit láthattuk villogni, jó tíz éve pedig Mancinit és Taddeit, különböző okokból egyikükről sincsenek szép emlékeink. Az Inter keretében ezen szerepkör betöltésére leginkább Perisic alkalmas, a másik oldalon azonban az a Candreva játszik, aki már tavaly is többek szemét szúrta, idén azonban valóságos bűnbakká vált a szurkolók szemében. Részben egyetértek, bár minden meccsen van néhány óriási labdája, sajnos ezekből sem nagyon születik gól. Pedig mennyivel másabb lehetett volna például a Bologna-meccs, ha az első percben Joao Mario gólra váltja azt a zseniális keresztlabdát, de ugyanez igaz Genoával és Perisiccsel behelyettesítve is. Candreva legtöbb megmozdulása azonban borzasztóan egysíkú és kiszámítható, ennek pedig félelmetes mennyiségű, eredménytelen beadás a következménye, befelé törni, kombinatív játékra törekedni pedig a legritkább esetben próbál. Nem véletlen, hogy sokan üdvözlik Karamoh megjelenését, az ambiciózus, fiatal szélsőnél azonban még kérdéses, milyen feladatok elvégzésére lehet alkalmas hosszú távon.

tumblr_ovc7f6jtwc1tjid03o1_1280.jpg

Legalább ilyenkor találkoznak a pályán

Egy másik nehéz kérdés a trequartista szerepkör, ami logikusan Joao Marioé lehetett volna, ő azonban már az első fordulókban a padon találta magát, csereként okozva fejfájást az ellenfeleknek. Eleinte még némileg értetlenül álltunk a kezdőcsapatból való mellőzése mellett, de hamar bebizonyosodott, hogy ő egyszerűen nem Spalletti elképzeléseibe illő játékos. Nem is beszélve a hullámzó teljesítményéről. Leírni, temetni nem kell, lehet még hasznos, de nehéz építkezni rá. Na de ki veszi át a helyét? A szezon során Marion kívül láthattuk már Brozovicot és Borja Valerot háromnegyedesként, de egyikük sem felelt meg a Nainggolan által felállított sztenderdnek. A nindzsára jellemző, átlövésből szerzett gólok pedig különösen hiányoznak eddig. Érzésem szerint erre a szituációra megoldást januárig hiába várunk. 

Valamilyen reakcióra viszont szükség van, hiszen délután egy könnyebbnek ígérkező próbatétel jön, ahol lehet kísérletezni, készülni a hamarosan következő, nehezebb periódusra. A Benevento a Serie A leggyengébb csapata, 0 ponttal, egyetlen rúgott góllal, nagyarányú vereségekkel, a kiesésük már 6 forduló után biztosra vehető. Itt hibázni nem szabad, pár dolgot viszont szívesen megnéznénk, akár egy Spallettitől kicsit idegen, 2 csatáros felállást Ederrel, vagy Karamoh-t kezdőként a jobbszélen. A várható kezdő persze komoly meglepetéseket nem tartalmaz, Cancelo egyelőre nincs a keretben, Dalbert előnyben van Nagatomohoz képest, a legkomolyabb kérdés mindössze annyi, hogy a Vecino-Gagliardini-Valero trióból melyik két játékos kezd, illetve hogy ki játszik majd Icardi mögött.

 

kepkivagas_1.PNG

 

Jó szórakozást és homlokráncolástól mentes délutánt mindenkinek, Forza Inter!

 

A Nerazzurri Blog staffjának nevében mielőbbi felépülést kívánok az Inter nemrégiben súlyos sérülést szenvedő, ifjúsági bajnok hátvédjének, Zinho Vanheusdennek!

komment
süti beállítások módosítása