Nerazzurri

Levadászni a Farkast

2017. augusztus 26. 17:10 - bimre_

roma-inter_kezdo.png

A Mercato finisének árnyékában jön a második forduló, a sorsolás pedig úgy hozta, hogy míg például a Juve és a Milan felhozó meccseket játszik, nekünk az erős kezdést még erősebb folytatás követi Rómában. A Farkasokhoz egyébként finoman fogalmazva sem nyerni járunk ebben az évtizedben (!), annyira nem, hogy bajnokit legutóbb akkor nyertünk, amikor Zsozé és Ibra még nem Manchesterben, hanem Milánóban töltötte napjai nagy részét. 9 éves átkot kellene megtörni tehát (bár 2011-ben, a kupa elődöntő odavágóján Stankovic góljával nyertünk), de ez egyáltalán nem elképzelhetetlen.

A meccs pikantériáját mindenképpen Spalletti adja, bőven elképzelhető, hogy még a játékosainál is motiváltabb lesz a kopasz. Az ilyen rangadókon két alapforgatókönyv létezik: a két csapat vagy megpróbálja megnyerni a meccset és a semleges szurkoló is jól szórakozik, vagy a két edző annyira tart a másiktól, hogy minimális kockázatot sem váll. Az idény eleje miatt az utóbbi akár valószínűbb is lehetne (a.k.a. nincs mire kockáztatni), de a jó Luciano személye miatt bőven reménykedhetünk az elsőben.

Ráadásul, szerintem ez a meccs egyáltalán nem jön rosszkor, sőt. Nincs kétségem afelől, hogy Di Francesco össze fogja rakni ezt a Romát, csak az kérdés, hogy mennyi ideig tart majd neki. Nálunk meg hiába ugyanez a helyzet Spallettivel, mivel tökéletesen ismeri a volt játékosait, inkább nálunk jelent ez előnyt.

Két kulcskérdés van a meccsel kapcsolatban: a középpálya és a szélek.

ivanradjayuto.jpg

Klasszisok, klasszisok mindenhol

EDF 4-3-3-at játszat a Romával, ami a középpálya közepén emberfölény eredményez a mi 4-2-3-1-es, rétegzett középpályánkkal szembe, erre megoldást kell találni Spallettinek. Viszont, ami a Roma 4-3-3-jában nekünk előny lehet, hogy Nainggolan nem tequartistát fog játszani (értelemszerűen, mivel itt ilyen poszt nincs), ez pedig azt jelenti, hogy távolabb kerül a kapunktól. Ő ettől még persze klasszis box-to-boxként is, de az egyáltalán nem baj, hogy nem lesz ott egy folytában lövőhelyzetben.

Rátérve a szélekre: az ellenfélnél se Bruno Peres, se Karsdorp, se Florenzi nem bevethető, Perisic oldalán elfogytak a szélső védők. Ez nagyon komoly esély, rá kell játszani arra az oldalra - nagy kár, hogy jó eséllyel Nagatomo fog kezdeni nálunk, ami valljuk be, sokkal kevésbé lesz hatékony, mintha egy normális, igazi focista futna fel a szélen.

Ha már a japánnál tartunk, akkor Di Francesco is tudja nyilvánvalóan, hogy a két szélen nálunk is gondok vannak, és még enyhe voltam. Nagatomonak még szerencséje van, valószínűleg Perisic fogja annyira limitálni a kényszer-szélső védőt, hogy ne nagyon szaladgáljon fel, így "csak" Defrellel kell megküzdenie. A másik oldalon viszont Candrevának és D'ambrosionak nagyon oda kell figyelni a Kolarov, Perotti-duóra, mert ott elmehet a meccs.

Mindent egybevetve azért azt is el kell mondani, hogy még mindig egy picit erősebb csapat a Róma, így aztán egy döntetlen sem lenne rossz eredmény, ugyanakkor a középpályán szerzett labdákból gyors, kevés húzásos ellentámadásokkal nagyon komoly győzelmi esélyt kreálhatunk magunknak. Azt meg már csak nagyon halkan mondom, hogy egy győzelem nagyon komoly üzenet lenne a többiek felé.

Roma-Internazionale, 20.45, TV: DigiSport1

Várható kezdő:

Roma (4-3-3): Alisson - Manolas, Fazio, Juan Jesus, Kolarov - Nainggolan, De Rossi, Strootman - Defrel, Dzeko, Diego Perotti

Inter (4-2-3-1): Handanovic - D'Ambrosio, Skriniar, Miranda, Nagatomo - Borja Valero, Gagliardini - Candreva, Joao Mario, Perisic - Icardi

komment
süti beállítások módosítása