Nerazzurri

Búcsú

2017. május 28. 18:33 - Rolkó_

arrivederci.jpgMeglepetés! A két héttel ezelőtt leírtakkal ellentétben csak érkezik egy utolsó beharangozó az idényre, az ok pedig nem más, mint a cím. No, nem a szezontól búcsúzunk (az már sokkal előbb megtörtént), hanem néhány játékos bizonyosan az utolsó meccsét fogja az Inter színeiben lejátszani.

 

 

 

Mivel a srácoknak sikerült a hadművelet, és az utolsó fordulókat tét nélküli bohóckodássá "varázsolták", tényleg csak annyi a lényeges, hogy az a néhány (?) ember valamelyest méltóképp vesse le magáról a fekete-kék mezt. Már amennyire ez ebben a helyzetben lehetséges. Egyébként a héten jött egy olyan hír, hogy a keretből csupán két ember érinthetetlen (Gagliardini és Icardi), azt azért nem gondolnám, hogy húsznál több távozó lesz, viszont a tízet egész nyugodtan ütheti ez a szám. De kikről is van szó? Haladjunk posztok szerint, sorrendben: 

Carrizo: Mondhatnánk, hogy olyan túl sok vizet a státusza miatt nem zavart, de ez nem feltétlen lenne igaz. Sokunknak felállt a szőr a hátán, akárhányszor csak ő őrizte a hálót - hiába volt képes olykor bravúrokra, nagyon távol áll a "megbízható cserekapus" fogalmától. A hírek szerint nyáron Mexikóba távozik. Nem fog hiányozni.

Santon:  Az egész idény előrevetítette, mi is várhat rá júniustól. Én személy szerint sajnálom, azt az alacsony szintet, amit Nagatomo stabil csereként mutatott a védelem szélén, biztosan hozta volna, és egy saját nevelésnek azért könnyebben is nézünk el egy-egy esetleges hibát. Az egész pályafutása olyan "interes" a derék Davidének, pedig mennyire nem így indult az egész anno Mourinhoval...

Nagatomo - Ezer és egy alkalommal taglaltuk már, mit képvisel az, hogy ő felhúzhatja a szent dresszt, nem is mennék bele újra, csupán egy gondolat: valószínűleg ő az egyetlen futballista a keretben, akiről szinte senkinek nincs pozitív véleménye. Botrány, hogy ennyi ideig itt ronthatta a levegőt. 

Kondogbia: Nála közel sem lehet biztosra venni az eligazolást, csupán egy opcióként szolgál, lévén két idényből másodjára sem sikerült maradandót alkotnia - idén tavasszal legalább már voltak értékelhető meccsei. Cserealapként egyébként kiválóan be lehetne vonni valami francia üzlet keretein belül, azt már nyilvánvalóan le kell nyelni, hogy vételárát tekintve pluszosan nem fog belőle kiszállni a klub.

Brozovic - A legtöbb vitát és (Nagatomo után) a legnagyobb utálatot kiváltó játékos. Mindkettő jogos valahol. Sok olyan teljesítménye volt, ahol megmutatta a benne rejlő zsenit, de talán sajnos még több, amikor a homlokunkat csapkodva anyáztuk az újabb lélektelen produkciói, esetleg buta, flegma megoldásai után. A szurkolóknak, a klubnak és önmagának is pozitívan csapódhatna le a (valószínűsíthető) távozás.

Perisic - A kevés olyan játékos egyike, aki ebben az idényben nem nagyon okozott csalódást, viszont nem is pótolhatatlan kategória, éppen ezért egy jó ajánlat esetén biztosan megválik tőle a klub. A hírek szerint a Manchester Unitedtől már be is futott az a bizonyos megkeresés, és rá is fognak bólintani Sabatiniék. Ő meg pláne.

Palacio - Hiába az elmúlt két-három éve, rá egy rossz szót nem tudok írni. A csúcson lévő Rodrigonak bizony a 2010-es garnitúrában is lett volna helye (kezdőként is), az pedig nem az ő sara, hogy a legsötétebb években kellett olykor az Inter élére állnia. Merthogy ezt is megtette meglehetősen sokszor, pedig játékstílusa és tehetsége alapján nem az a kifejezett vezér típus, de ha valakin, hát rajta mindig lehetett látni, hogy bántja a sárba tiport Internazionale-hírnév. Minden jót, Tincses, búcsúposztot érdemelsz!

 

pala_goal_milan.jpg

Akadtak emlékezetes találatai, de talán ez volt A gól

 

Ja, az ellenfél az Udinese lesz, ahol a Jankto srácot figyelhetjük árgus szemekkel - állítólag Ausilioék is ezt teszik. Barbosa és Joao Mário a lelátóról figyelhetik a mérkőzést a hétvégi akciójuk miatt, innen is szeretnénk gratulálni nekik - még ha a frusztráció valahol érthető is mindkettejüknél. 

Várható kezdő: Carrizo - Santon, Medel, Andreolli, D'Ambrosio - Kondogbia, Gagliardini - Éder, Brozovic, Candreva - Palacio.

A TV nem közvetít, várjuk a jó streameket!

komment
süti beállítások módosítása