Nerazzurri

Fogcsikorgatva is jó lesz

2017. március 18. 15:28 - bimre_

icardibelotti.jpg

A kínlódós februárt parádés március követte eddig, laza 12-2-es gólkülönbséget hagyott maga mögött a csapat a tavasz első hónapjának két meccsen. Ha az kell a kiütéses győzelmekhez, hogy nehéz meccsre számítson az ember, akkor rajtam ne múljék a dolog: nem várok sima meccset. Egyébként nem is kell és nem is fogunk mindenkit lemosni, aki szembejön, tökéletesen megfelel az 1-0 is ma, mire délutánból estébe sötétedik.

Rákanyarodva az utolsó 10 fordulóra, az mindenképpen elmondható, hogy nem könnyű a sorsolásunk. A rajtunk kívül felsőházban található 9 csapatból hattal játszunk ezalatt a 10 parti alatt, a rangadókat leszámítva viszont ma letudjuk a legnehezebbnek ígérkezőt (mivel ez idegenben lesz, a Samp meg jön a jövő héten szünet után).

A Torino nem egy rossz csapat, de nem is jó. Én mindenképpen többet vártam Mihajlovictól, legalább annyit, hogy ezzel a kerettel egy ideig harcban legyenek az 5-6. helyért. Első ránézésre kiváló elegyet alkot(hatna) a fiatal, B-betűs olaszok (Benassi, Baselli, Belotti) és a nagy csapatok levetett, de középszernél azért valamivel jobb játékosai (Iago Falque, Iturbe, Valdifiori, Ljajics, Castan), kedves szerb ismerősünknek mégsem sikerül egy igazán masszív csapatot összerakni. A formájukra is nehéz következtetni, ez mondjuk részben a Serie A idei kiegyensúlyozatlanságnak is köszönhető: az igazán szar csapatokat verik, a jóktól simán kikapnak. A bennük rejlő potenciál inkonzisztenciával teszi tönkre: képesek ikszelni Firenzében és Empoliban is (legalább jól ellentmondok magamnak).

Nálunk hét ágra süt a nap (akkor nem ellentmondás, ha nem nézel ki az ablakon!), minden csodálatos, a játékosok, az edző, a szurkolók. Az a legjobb az egészben, hogy hiába lesz nagyon húzós ez az utolsó 10 forduló, ebben a csapatban legalább lehet bízni. Pioli alatt napról napra lesz magabiztosabb a csapatjáték, amit egyébként abból lehet a legjobban lemérni, hogy a középszerű játékosok is jobbnak tűnnek. Itt van példának okáért D'Ambrosio, akinek olyan jól megy a játék, hogy hirtelen Ventura válogatott keretében találta magát.

Végezetül egy kérdés, amire meccs előtt és után is ér válaszolni: elcserélnéd Icardit Belottira? Indokolni nem kötelező, de egy konstruktív eszmecseréhez azért nem árt.

A meccset 18 órától a Digisport1 élőben közvetíti.

Probabili:

varhato_1.jpg

 

komment
süti beállítások módosítása